Αγγέλου: «Ήταν θέμα χρόνου η μεταμόρφωση του Ηρακλή»

 

Ο Ηρακλής κέρδισε με 72-63 τη ΝΕ Μεγαρίδος και έκανε το 4-2 στη μεταξύ τους σειρά για τα playoffs της Elite League – Ερρίκος Ντυνάν, παίρνοντας την πρόκριση για το Final-4 της διοργάνωσης. Ο προπονητής του «Γηραιού», Διονύσης Αγγέλου, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» του EOK WebRadio με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη. Αναλυτικά είπε:

 

Για την ανατροπή από 0-2 σε 4-2 στη σειρά με τη ΝΕΜ:

 

«Θα φανώ λίγο κοινότυπος, αλλά το σκεπτικό μας ήταν να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και νομίζω ότι βήμα-βήμα καταφέραμε να κάνουμε την ανατροπή. Ήταν πολύ σημαντικό πως τα παιδιά απ’ την πρώτη στιγμή ήταν πολύ συγκεντρωμένα και αφοσιωμένα στον στόχο καθ’ όλη τη διάρκεια της σειράς».

 

Για τα παιχνίδια με τη ΝΕΜ:

 

«Ήταν πολύ έντονα παιχνίδια και πολύ δύσκολα. Το ένα κρίθηκε στο σουτ, το άλλο στην παράταση, στο άλλο πάλι για ένα σουτ δε μας κέρδισαν στο “Ιβανώφειο”. Παίξαμε για τέσσερα 40λεπτα και ένα 45λεπτο πολύ κοντά. Ήταν πολύ έντονα παιχνίδια και πολύ δυνατός ο αντίπαλος με τον οποίον παίξαμε».

 

Για τη… μεταμόρφωση του Ηρακλή το 2024:

 

«Είχαν γίνει 5 αλλαγές τον Δεκέμβρη, αλλάξαμε τρεις Έλληνες και τους δύο ξένους μας, στο οποίο εξ ορισμού η ομάδα θα χρειαζόταν ένα δίμηνο-τρίμηνο μέχρι να ξαναβρεί τη χημεία της. Ήταν θέμα χρόνου να γίνει αυτό, εμείς που το ζούμε από μέσα ξέραμε ότι θα έρθουν τα θετικά αποτελέσματα. Έτυχε να είναι και η αλλαγή προπονητή, που πάντα με κάτι τέτοιο οι παίκτες νιώθουν πιο ελεύθεροι και με ένα μεγαλύτερο κίνητρο ότι πρέπει να παίξουν. Ήταν λίγο σίγουρο ότι θα γίνει όλο αυτό».

 

Για την κατάσταση του Νίκολα Μαλέσεβιτς:

 

«Σήμερα έκανε μια μαγνητική και μου είπαν πως για το Final-4 θα είναι σίγουρα έτοιμος. Δεν ξέρω απλά το πόσες προπονήσεις θα μπορέσει να κάνει και κατά πόσο θα είναι μαζί μας στην προετοιμασία».

 

Για τον Σινσίερ Κάρι:

 

«Για τα παιδιά που έρχονται πρώτη φορά απ’ τις ΗΠΑ στην Ευρώπη είναι δεδομένο πως θα χρειαστούν καιρό να προσαρμοστούν. Εμείς πήραμε μια απόφαση με τα δεδομένα που είχαμε να φέρουμε τον παίκτη που πιστεύαμε πως είχε το μεγαλύτερο ταλέντο. Δεδομένο του χρόνου και αυτών που χρειαζόταν για να προσαρμοστεί, απέδειξε πως είναι ένα παίκτης πολυδιάστατος σε επίθεση και άμυνα και ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα πάρα πολύ».

 

Για τη στήριξη του κόσμου:

 

«Είναι πολύ σημαντικό ότι είναι δίπλα μας ο κόσμος. Εγώ το κατάλαβα σε δύο ματς που παίξαμε κεκλεισμένων των θυρών, όπου η ομάδα στην αρχή μπήκε λίγο μουδιασμένα. Σου δίνει παλμό, ένταση και ρυθμό η κερκίδα, δείχνει απ’ την αρχή ότι πρέπει να είσαι κυριαρχικός στο παιχνίδι σου».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια