er

Παναγιωτόπουλος: «Οι ομάδες “χτίζονται” απ’ έξω προς τα μέσα»

 

Ο προπονητής του ΚΑΟΧ Ευρώπη ’87 (National League 2, 5ος όμιλος), Αλέξανδρος Παναγιωτόπουλος, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» του ΕΟΚ WebRadio με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη. Αναλυτικά είπε:

 

Για το πού οφείλεται το μέχρι στιγμής αήττητο του ΚΑΟΧ:

 

«Εμείς αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε και λέω στα παιδιά κάθε φορά είναι πρώτα απ’ όλα να μπορέσουμε να ευχαριστιόμαστε το μπάσκετ εντός και εκτός γηπέδου, κάτι που φαίνεται και στο παρκέ. Αυτό πρέπει να είναι και ο πρωταρχικός στόχος όλων των ομάδων, γιατί είμαστε ερασιτεχνικά σωματεία. Αυτό είναι ένας παράγοντας που η ομάδα έχει ξεκινήσει καλά».

 

Για τον φετινό τους στόχο:

 

«Τη φετινή χρονιά θέλουμε να κάνουμε ένα κλικ παραπάνω εξωγηπεδικά, γιατί θεωρώ ότι οι ομάδες “χτίζονται” απ’ έξω προς τα μέσα. Μέσα στο γήπεδο να “κυνηγήσουμε” κάτι καλύτερο από πέρυσι. Πέρυσι τερματίσαμε 6οι, οπότε φέτος θέλουμε να τερματίσουμε τουλάχιστον 5οι και να μπούμε στα play-offs».

 

Για την ανταπόκριση του κόσμου:

 

«Ο κόσμος από πέρυσι και ειδικά φέτος ανταποκρίνεται πολύ και μας έχει εκπλήξει κιόλας. Το γήπεδο είναι σχεδόν γεμάτο σε κάθε αγώνα. Βλέπουν την προσπάθεια που κάνουμε, βλέπουν ότι παίζουν τα παιδιά της πόλης και της περιοχής. Επειδή είμαστε μια μικρή κοινωνία, αυτό φέρνει και τον κόσμο στο γήπεδο, γιατί γνωρίζει ο ένας τον άλλον. Αν ήταν όλοι οι μικροί εκτός της περιοχής, δύσκολα θα προσελκύαμε κόσμο. Σ’ αυτό το κομμάτι τα έχουμε καταφέρει καλά και βγαίνει προς τα έξω ότι η ομάδα εμπνέει υγεία».

 

Για το νεανικό σύνολο του ΚΑΟΧ:

 

«Αυτό είναι πολιτική της ομάδας. Θέλουμε να υπάρχει το αναπτυξιακό κομμάτι στην ομάδα μας και η εντοπιότητα, γιατί κάνουμε μια προσπάθεια ουσιαστικά για τα παιδιά της περιοχής. Απ’ τα 15 άτομα του ρόστερ, τα 8 είναι απ’ τη Χαλκιδική και οι υπόλοιποι είναι απ’ τη Θεσσαλονίκη. Έχουμε «επενδύσει» πάνω σε νεαρά παιδιά και το ευχάριστο είναι ότι έχουν μπει όλα τα παιδιά στη διαδικασία και θέλουν να συμμετέχουν σ’ αυτό που κάνουμε. Θέλουμε να πορευτούμε μ’ αυτά τα παιδιά και τα επόμενα χρόνια, να είναι μέλη του ΚΑΟΧ. Δεν τα βλέπουμε σαν παιδιά που θα έρθουν και θα παίξουν μια χρονιά και θα φύγουν, γι’ αυτό και επιλέγουμε νεαρά σε ηλικία».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια