er

Φώτης Βέτσος: Η ψυχή του ΚΑΟΧ μιλάει...

 

Ο Φώτης Βέτσος, με ηλικία 34 ετών, προηγούμενες ομάδες KAOX, ΠΟΜ και καταγωγή από το Πολύχρονο Χαλκιδικής, μιλά στην ιστοσελίδα της ομάδας:

 

Φώτη από τι πόστο συνεχίζεις φέτος στον ΚΑΟΧ;

 

«Θα συνεχίσω να είμαι παίκτης του ΚΑΟΧ και για την επόμενη χρονιά με στόχο να βοηθήσω την ομάδα να κατακτήσει μια καλύτερη θέση από την περσινή στο πρωτάθλημα.

 

Προπονητικά θα είμαι στην ακαδημία της ομάδας στην Κασσάνδρα με σκοπό την ανάπτυξη της και την εξάπλωση του μπάσκετ στην περιοχή».

 

Την Κυριακή είσαι παίκτης της ομάδας και από τη Δευτέρα είσαι προπονητής και συνεργάτης του κύριου Παναγιωτοπούλου, πως παντρεύεται αυτό;

 

«Από το 2011 και μετά με τον Αλέξη ακολουθούμε μια τέτοια καθημερινότητα είτε ως παίκτες είτε ως συνεργάτες.

 

Μέσα από την ιδιότητα του παίκτη προσπαθώ να περάσω την φιλοσοφία του coach Αλέξη και να δίνω το 100% στις προπονήσεις και τους αγώνες. Σαν παίκτης στο γήπεδο πρέπει να μπορέσω με την αγωνιστική μου εικόνα να εμπνεύσω τους νεότερους παίκτες να κάνουν  τον ίδιο.

 

Σαν προπονητής οι ιδέες μου και τα πιστεύω μου συμβαδίζουν με αυτά του Αλέξη».

 

Ήσουν  μέλος της ομάδας πριν την συνένωση και συνεχίζεις  και μετά την συνένωση. Τι γνώμη έχεις για την εξέλιξη;

 

«Θεωρώ ότι αυτή η κίνηση ήταν πολύ ώριμη τη στιγμή που έγινε, διότι το ένα σωματείο είχε πολλά χρόνια ύπαρξης σε εθνικές κατηγορίες και το άλλο είχε αξιόλογες υποδομές. Μετά την συνένωση αποπνέουν πλέον υγεία και είναι ένα αξιόμαχο σύνολο σε όποιο Πρωτάθλημα  και αν συμμετέχουν.

 

Είναι πολύ σημαντικό σε περιοχές όπως η δικιά μας με μικρό πληθυσμό να υπάρχει μία ομάδα η οποία τόσο παικτικά  όσο και οικονομικά να αποπνέει υγεία. Η ένωση των δύο σωματείων λειτούργησε μόνο για το καλύτερο στην περιοχή και δεν έχει ταβάνι».

 

Σαν παίκτης πέρυσι βίωσες μια κακή αρχή και ένα τρομερό τέλος πρωταθλήματος, τι έπαιξε ρόλο στην εξέλιξη και είχαμε μία τέτοια πορεία;

 

«Ξεκινώντας πέρυσι μια καινούργια ομάδα, ουσιαστικά ήμασταν όλοι γνωστοί αλλά μέσα στο γήπεδο ήμασταν όλοι άγνωστοι. Με το ξεκίνημα κάναμε κάποιες ήττες μέχρι να βρούμε χημεία μεταξύ μας ενώ βοήθησε πάρα πολύ η αλλαγή σκεπτικού του coach στο πως πρέπει να προσεγγίζουμε τα παιχνίδια και ένα σχετικά εύκολο πρόγραμμα μας έδωσε νίκες και ψυχολογία.

 

Μετά τα Χριστούγεννα η ομάδα με δύο προσθήκες και δύο αποχωρήσεις που είχαμε βελτιώθηκε και φτάσαμε ως το τέλος του πρωταθλήματος να διεκδικούμε την παραμονή στην κατηγορία. Μας βοήθησε πολύ η προσθήκη του Γιάννη Φιλοξενίδη  που εγώ προσωπικά τον ευχαριστώ πολύ που έδωσε το 100% όσες φορές χρειάστηκε να έρθει ακόμα και αυθημερόν από άλλο αγώνα».

 

Ποια ήταν η συμμετοχή του κόσμου σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια;

 

«Ο κόσμος ήταν ο έκτος παίκτης μας  από τα Χριστούγεννα  και μετά. Για μας τους παίκτες είναι πολύ σημαντικό να βλέπουμε γνωστούς , οικογένειες, φίλους καθώς και τους μικρούς αθλητές των ακαδημιών να μας στηρίζουν στο γήπεδο. Σε πολλούς αγώνες μέσα στα αποδυτήρια είχαμε πει σαν ομάδα να παίξουμε για τον κόσμο».

 

Φώτη τι δεν θες να θυμάσαι από την προηγούμενη χρονιά και τι θες να θυμάσαι;

 

«Δεν θέλω να θυμάμαι την ομάδα μετά από το παιχνίδι του πρώτου γύρου με την ομάδα της Γαλάτιστας και επίσης δεν θέλω να θυμάμαι την άτυχη στιγμή που τραυματίστηκε  ο συμπαίκτης μου Κώστας Γκατζιούρας.

 

Θέλω να θυμάμαι τα πρόσωπα  του κόσμου όταν τελείωσε  το 2ο  ματς με την Γαλάτιστα μέσα στην έδρα μας που κερδίσαμε και μείναμε στην κατηγορία που το γήπεδο ήτανε ασφυκτικά γεμάτο και όλοι ήμασταν ευτυχισμένοι».

 

Τι θα έλεγες στους καινούργιους παίκτες που ήρθαν στην ομάδα;

 

«Η ομάδα είναι δίπλα στους παίκτες, ο κόσμος στηρίζει την προσπάθεια και οφείλουμε να δίνουμε το 100 % στις προπονήσεις και στους αγώνες.

 

Στόχος μας είναι φέτος να πρωταγωνιστήσουμε».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια