er

Τακιανός: «Ξεκάθαρη η διαφορά δυναμικότητας με τη Νέα Ζηλανδία»

 

Ο κόουτς Φώτης Τακιανός έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Άμεσο ριπλέι» με την Έλενα Βογιατζή και τον Γιάννη Λαμπίρη και σχολίασε την Εθνική Ανδρών και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Μεταξύ άλλων, είπε:

 

Για τον «τελικό» απέναντι στη Νέα Ζηλανδία:

 

«Υπάρχει ξεκάθαρη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. Παρ’ όλα τα προβλήματα της Εθνικής, νομίζω ότι η διαφορά μεταξύ των ομάδων και συγκεκριμένα της Νέας Ζηλανδίας είναι πολύ μεγάλη, το επίπεδό μας εντελώς διαφορετικό και το τι παίζουμε και παρουσιάζουμε μες στο παρκέ δεν έχει καμιά σχέση με ό,τι είδαμε. Πάντα, όμως, πρέπει να ‘σαι προσεκτικός, πρέπει να σέβεσαι τον αντίπαλο και πρέπει να μπεις μέσα με στόχο κάθε φορά να δώσεις το 100% ανεξαρτήτως αντιπάλου. Αν όλα αυτά τα κάνουμε ένα, δε θα έχουμε πρόβλημα απέναντι στη Νέα Ζηλανδία».

 

Για το ότι δεν υπάρχει οι προσδοκίες των προηγούμενο χρόνων για την Εθνική:

 

«Πρέπει να είμαστε πιο ρεαλιστές και να αντιληφθούμε τι μπορεί να κάνει η Εθνική μας ομάδα σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ομάδες υψηλού επιπέδου. Δε νομίζω ότι πρέπει να σταθούμε στο ότι θα υπάρχει λιγότερο άγχος επειδή η ομάδα δεν πηγαίνει έτσι όπως θα μπορούσε να πάει, όσον αφορά το ρόστερ, αλλά να μείνουμε σ’ αυτό που συγκριτικά με τις υπόλοιπες Εθνικές μπορούμε να θέσουμε ως ρεαλιστικό στόχο. Επειδή το συναίσθημα παίζει ρόλο όταν βλέπουμε την Εθνική ομάδα και επειδή η Εθνική μας έχει δώσει τεράστιες διακρίσεις και χαρές, το συναίσθημα δε λείπει. Νομίζω, όμως, ότι τη συγκεκριμένη στιγμή θα πρέπει να γίνουμε όλοι πιο ρεαλιστές και να δούμε τα πράγματα πιο καθαρά».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια