Γιώργος Ρεμεντέλας και Μιχάλης Μιχελάκος μιλούν στο ΕΟΚ WebRadio για το Final-4 της Elite League-Ερρίκος Ντυνάν-Παραλαβή διαπιστεύσεων ΜΜΕ

 

 

Ψυχικό και Τρίτων βρίσκονται αντιμέτωποι στον έναν απ’ τους δύο ημιτελικούς του Final-4 της Elite League-Ερρίκος Ντυνάν, με φόντο την άνοδο στη Basket League της νέας σεζόν. Οι προπονητές των δύο ομάδων, Γιώργος Ρεμεντέλας και Μιχάλης Μιχελάκος αντίστοιχα, μίλησαν στην εκπομπή «Elite League F4 – Αντίστροφη μέτρηση» με την Αθηνά Πατρινού και τον Ραφαήλ Αλαγά.

 

Ο Γιώργος Ρεμεντέλας είπε:

 

Για το παιχνίδι με τον Τρίτωνα:

 

«Πέρυσι δεν ήμασταν απ’ τα φαβορί της ανόδου, υπήρχαν τρεις ομάδες με τεράστια μπάτζετ και ουσιαστικά η χρονιά μάς πήγε με τον ορισμό τού 4ου-5ου φαβορί για την άνοδο. Υπήρχε λιγότερη πίεση. Για ’μένα η χρονιά ήταν πετυχημένη ακόμη κι αν δεν περνούσαμε απ’ τα play-offs με την Ελευθερούπολη. Απ’ τη στιγμή που φτάσαμε εκεί, όμως, αποφασίσαμε όλοι ότι αξίζει να το πάμε μέχρι το τέλος. Φέτος, όταν μια ομάδα «κουβαλάει» μια επιτυχία σαν την περσινή, την οποία δεν υλοποιήσαμε, το φορτίο είναι ακόμα μεγαλύτερο. Θεωρώ και πιστεύω ακράδαντα και θα το δηλώσω με όση δύναμη έχω στην ψυχή μου, ότι η ομάδα μου είναι τεράστια γι’ αυτό που έχει κάνει. Δεν είναι δύσκολο να φτάσεις στην κορυφή, είναι δύσκολο να διατηρηθείς σ’ αυτήν και η ομάδα μου κατάφερε και τερμάτισε 1η στη βαθμολογία και φέτος. Για ‘μένα είναι ήδη πετυχημένη, μια ομάδα που έχει «γράψει» τη δική της μικρή ιστορία στην Α2. Είμαι πάρα πολύ υπερήφανος για τα παιδιά μου, γιατί τα έχω σαν παιδιά μου, τους το έχω πει κιόλας. Είναι ένα παιχνίδι όμως και αύριο η άνοδος κρίνεται από ένα παιχνίδι. Θεωρώ ότι αν και οι δυο ομάδες πιάσουν το μάξιμουμ της απόδοσής τους, χωρίς να είμαι αλαζόνας, πιστεύω ότι υπερέχουμε ελαφρώς».

 

Για το αν ήταν εξ αρχής στόχος η άνοδος:

 

«Ναι, γιατί αν δεν ήταν αυτός δεν υπήρχε λόγος να φτιάξουμε πάλι μια ομάδα με τόσο έμπειρα παιδιά και καλούς Αμερικάνους και να στελεχώσουμε με ό,τι άλλο μπορούσαμε την ομάδα. Ιδανικά θα έπρεπε να μείνουν τα περισσότερα παιδιά από πέρυσι, αλλά κάπου δεν τα βρήκαμε με μερικά παιδιά τα οποία έφυγαν, οπότε έπρεπε να τ’ αντικαταστήσουμε».

 

Για το λόγο που έμεινε ο «κορμός» του Ψυχικού:

 

«Για να μείνουν τέτοιου είδους παιδιά στην ομάδα κι επειδή τα ξέρω πάρα πολύ καλά πλέον γιατί έχω συνυπάρξει μαζί τους, θέλουν κίνητρο, δεν είναι παιδιά που κάθονται κάπου μόνο για τα χρήματα. Πριν να φτάσουμε στην πρώτη προπόνηση της σεζόν, το κίνητρο ήταν ότι η ομάδα θα προσπαθήσει πάλι να διεκδικήσει την άνοδο στην Basket League, με σκοπό να την υποστηρίξει. Αυτό που περιμένουν οι συγκεκριμένοι παίκτες για ν’ αποδώσουν και να ‘χουν κίνητρο είναι ότι ο στόχος είναι υψηλός».

 

Για το ποια ομάδα προτιμούσε για αντίπαλο στο Final-4:

 

«Τη φετινή σεζόν, με τον Τρίτωνα ένα παιχνίδι κερδίσαμε κι ένα χάσαμε σχεδόν με τον ίδιο τρόπο και με το Μαρούσι πάνω κάτω έγινε το ίδιο. Με τον Πανερυθραϊκό χάσαμε εντός έδρας με τη λήξη, αλλά κερδίσαμε πολύ εύκολα εκεί. Θεωρώ ότι ο Πανερυθραϊκός, χωρίς να λέω ότι την προτιμάω, ότι είναι μια ομάδα που έχει παιδιά με λιγότερη εμπειρία, λόγω του νεαρού της ηλικίας. Πολλές φορές, όμως, η άγνοια κινδύνου είναι επικίνδυνη. Απ’ την πρώτη στιγμή σκεφτόμασταν ότι θα διαχειριστούμε αυτό που θα μάς δοθεί, δε διαλέξαμε κάτι. Πήγαμε να παίξουμε στο 200% όλα τα παιχνίδια και ό,τι προκύψει».

 

Για τη «συνταγή» της πορείας του Ψυχικού όλα αυτά τα χρόνια στην κατηγορία:

 

«Η ομάδα, ακόμα και στην παρθενική της εμφάνιση στην Α2 το 2013-14 και την αμέσως επόμενη, έκανε πάλι πρωταθλητισμό. Στις λεπτομέρειες δεν τα κατάφερε, στις οποίες δεν υπάρχει λόγος ν’ αναφερθώ. Υπήρξε απ’ την πρώτη της συμμετοχή στην Α2 πολύ ανταγωνιστική. Η «συνταγή» για ‘μένα όλα αυτά τα χρόνια είναι μια και ξεκινάει απ’ τη διοίκηση: υπάρχει υπομονή. Εγώ απ’ την πλευρά μου είμαι «εραστής» του μπάσκετ, ζω και αναπνέω με το μπάσκετ, είναι κάτι που λατρεύω, δεν το βλέπω μόνο σαν δουλειά, μου γεμίζει τη ζωή και κάθε μέρα προσπαθώ να μεταλαμπαδεύσω στους παίκτες μου ό,τι καλύτερο μπορώ για να παρουσιάσουμε αυτήν την εικόνα. Και οι επιλογές των παικτών γίνονται πάντα με κάποια κριτήρια που αφορούν τη συγκεκριμένη ομάδα, η οποία λειτουργεί οικογενειακά όσον αφορά το κλίμα. Όλα ξεκινούν και απ’ τη διοίκηση, διότι έχει υπομονή, αφουγκράζεται, είναι πάντα κοντά μας, μας προσφέρει τα πάτα, οπότε υπάρχει μια ηρεμία. Όποιος έχει όρεξη να δουλέψει, δουλεύει και πετυχαίνει».

 

Ο Μιχάλης Μιχελάκος μίλησε:

 

Για το παιχνίδι με το Ψυχικό:

 

«Το περσινό δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Εμείς έχουμε αλλάξει στο 100%, οπότε δεν υπάρχουν ούτε μνήμες ούτε εικόνες στα παιδιά απ’ το περσινό. Παράλληλα, είμαστε δύο ομάδες που γνωριζόμαστε πάρα πολύ καλά. Έχουμε αντιμετωπίσει η μία την άλλη μέσα στη χρονιά. Δεν υπάρχουν πολλά σημεία που μπορείς να κρύψεις. Σ’ αυτά τα παιχνίδια παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η λεπτομέρεια, το κίνητρο, η ψυχή που θα καταθέσεις, τα ένστικτα των παικτών και η μέρα που θα βρεθούν οι πρωταγωνιστές. Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά τέτοιων παιχνιδιών».

 

Για το πώς προσεγγίζουν το παιχνίδι:

 

«Πρώτα απ’ όλα αισθανόμαστε πάρα πολύ όμορφα που θα πάρουμε μέρος σ’ αυτήν τη γιορτή του μπάσκετ. Θα ‘χει και πάρα πολύ κόσμο απ’ ό,τι ακούμε, οπότε είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό το «event». Το ότι βρισκόμαστε μία νίκη μακριά απ’ την Α1 μάς δημιουργεί μεγάλη ανυπομονησία. Έχω στα χέρια μου ένα αρκετά νεανικό γκρουπ παικτών, το οποίο μάς έχει βγάλει ασπροπρόσωπους. Το ότι βρισκόμαστε τόσο κοντά στην «πηγή» μάς δημιουργεί μεγαλύτερο κίνητρο και φιλοδοξία και νομίζω ότι αυτά είναι και τα βασικά στοιχεία που μάς έχουν φέρει εδώ πέρα, η φιλοδοξία των παιδιών, το κίνητρό τους και η αυτοπεποίθηση με την οποία πάλευαν μες στο γήπεδο. Αυτά θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε και αύριο».

 

Για τη φετινή σεζόν του Τρίτωνα:

 

«Τίποτα απ’ ό,τι θες να πετύχεις στη ζωή δεν έρχεται μέσα από ευκολίες. Αυτό είναι και το μότο μας μες στην ομάδα. Σίγουρα είχαμε αρκετές δυσκολίες μες στη χρονιά. Η παράμετρος που καλώς έχει μπει με τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, δόθηκε μια διαφορετική νότα στην ομάδα. Και τα δύο παιδιά που αποχώρησαν (σ.σ. Πολυτάρχου, Ντράσκοβιτς) έχουν μερίδιο στη μέχρι στιγμής πορεία μας. Υπήρξαν κάποιες στιγμές στις οποίες δυσκολευτήκαμε αρκετά, αλλά αυτό είναι μες στο πρόγραμμα. Δεν είχαμε αυτοσκοπό να φτάσουμε μέχρι εδώ, κοιτάζαμε παιχνίδι-παιχνίδι. Δεν είχαμε ούτε τα παιδιά ούτε την ομάδα έτσι δομημένη για να μπορούμε να μιλάμε για μακροπρόθεσμους στόχους. Βρίσκαμε κίνητρο μέσα από βραχυπρόθεσμες διαδικασίες που είχαν να κάνουν με τον εκάστοτε αντίπαλό μας κάθε Σάββατο. Αγωνιστικά είχαμε τεράστια συνέπεια για τα δεδομένα της κατηγορίας, παρ’ ότι κάναμε 10 ήττες δεν παραδώσαμε πουθενά τα «όπλα» και είμαστε λιγάκι στεναχωρημένοι γι’ αυτές τις ήττες που έχουμε σ’ ένα μεγάλο μέρος. Η σειρά με την Ελευθερούπολη για ‘μας ήταν μια μεγάλη εμπειρία και καταφέραμε να βγούμε νικητές. Όλα αυτά μάς έχουν γαλουχήσει, μας έχουν σφυρηλατήσει, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή εδώ που βρισκόμαστε».

 

Για το αν θα παίξει ο Τρίτων στην Α1 σε περίπτωση που ανέβει:

 

«Εμένα η δουλειά μου είναι οι τέσσερις γραμμές. Επειδή συζητιέται αρκετά το κομμάτι αυτό, η διοίκησή μας έχει δείξει με τις συζητήσεις που έχει κάνει ότι θα προσπαθήσει να είναι έτοιμη στα χρονικά περιθώρια που θα δοθούν. Γενικά νομίζω, όμως, ότι θα έπρεπε να βρίσκεται ένα τρόπος ανεξαρτήτως οικονομικών δεδομένων μια ομάδας να μπορεί να πάρει αυτό που έχει κερδίσει μες στο παρκέ και όχι να ξεκινάει μια καινούργια συζήτηση για το αν μπορούν ή δε μπορούν».

 

Για τη φετινή Elite League:

 

«Ήταν συναρπαστικό το πρωτάθλημα. Ήταν ένα πρωτάθλημα που το παρακολουθήσαμε και καταλάβαμε όλοι ότι πρακτικά καμία ομάδα δε μπορούσε να μείνει ήσυχη και σίγουρη για ότι θα συμβεί κάθε Σάββατο. Αυτό έδωσε άλλη αίγλη. Παράλληλα, με την απόφαση της ΕΟΚ ν’ αλλάξει το format, αλλά και με την ένταξη των ξένων αθλητών, έδωσε άλλα «φώτα» στην κατηγορία και μάς έφερε πιο κοντά και στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της χώρας μας. Φτάνοντας και τώρα προς το τέλος, νομίζω ότι ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία η φετινή».

 

Παραλαβή διαπιστεύσεων ΜΜΕ

 

Οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ που είχαν κάνει τη σχετική αίτηση για να καλύψουν το Final 4 Elite League Ερρίκος Ντυνάν, μπορούν να παραλάβουν τη διαπίστευσή τους από το κουβούκλιο στην κεντρική είσοδο του ΟΚΑΛ.

 

Θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου μετά από κάθε αναμέτρηση στην αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου του ΟΚΑΛ.

 

Οι θύρες του γηπέδου θα ανοίξουν στις 14.30, δύο ώρες πριν από το τζάμπολ της πρώτης αναμέτρησης.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια