Καρυπίδης: «Η αλληλεγγύη είναι το “όπλο” του Αστέρα Κουκλουτζά»

 

Ο πρόεδρος/εκπρόσωπος του Αστέρα Κουκλουτζά (Α’ ΕΚΑΣΘ), Κύριλλος Καρυπίδης, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Αναλυτικά είπε:

 

Για τον Αστέρα Κουκλουτζά:

 

«Το σωματείο τον Ιούλιο θα «κλείσει» τα 10 χρονιά ζωής του. Η ομάδα ιδρύθηκε το 2013 από μια παρέα κι εδώ και 10 χρόνια συνεχίζουμε να παλεύουμε μόνοι μας πάντα. Η ομάδα είναι αυτοοργανωμένη, δεν έχει χορηγούς. Ο μόνος χορηγός είναι ο κόσμος της, εμείς, δεν έχουμε έσοδα από πουθενά, παρά μόνο απ’ τα μπλουζάκια που πουλάμε εντός του συλλόγου. Είναι καθημερινός αγώνας, παλεύουμε με όλους και με όλα».

 

Για την προσπάθεια που κάνουν:

 

«Το αγαπάμε το μπάσκετ, μας αρέσει πολύ ο ρομαντισμός, γι’ αυτό και δε βάζουμε χορηγούς. Πέρα απ’ το ρομαντισμό, όμως, μας αρέσει ο αθλητισμός. Όταν φτιάξαμε την ομάδα και είπαμε να την έχουμε για το χαβαλέ μας δε μάς άρεσε που έχανε κι εκεί ξεκίνησαν όλα, να έχουμε παίκτες που τιμούν τη φανέλα, να είναι και λίγο πιο αθλητικοί. Βήμα-βήμα πιστεύω πάμε πάρα πολύ καλά, φτάσαμε την ομάδα στην Α’ ΕΚΑΣΘ. Η Α’ ΕΚΑΣΘ είναι μια κατηγορία πριν τη Γ’ Εθνική. Είναι μια άκρως επαγγελματική κατηγορία, που υπάρχουν παίκτες με συμβόλαια και έχει και μεγάλα ονόματα».

 

Για τον τρόπο λειτουργίας της διοίκησης:

 

«Τις αποφάσεις τις παίρνουμε όλοι μαζί, οπότε μόνο στα χαρτιά είμαι ο πρόεδρος. Σ’ όλα τα άλλα είμαστε μαζί με όλα τα παιδιά που «τρέχουμε» την ομάδα. Η επιτυχία σε αυτό είναι η αγάπη μας και η αλληλεγγύη. Όταν έχουμε ο ένας τον άλλον μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα».

 

Για το γηπεδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν:

 

«Το χειρότερο κομμάτι της δουλειάς μας είναι το να βρούμε ώρες να μπούμε στο γήπεδο. Το 2013 που φτιάξαμε την ομάδα, μας είχαν σε ένα γήπεδο που έμπαινε νερό, δεν είχε θέρμανση, ήταν επικίνδυνο για τους αθλητές μας και, μάλιστα, είχαμε και τραυματισμούς. Μετά από 10 χρόνια που ο Αστέρας έδειξε ότι δεν ήρθε για να κάνει το χαβαλέ του, δε μπορώ να πω ότι έχουν τακτοποιηθεί πλήρως τα πράγματα. Πάλι αντιμετωπίζουμε τεράστια προβλήματα με τις ώρες και είναι κρίμα για τον αθλητισμό, γιατί ο αθλητισμός είναι υγεία και πρέπει να τον στηρίζουμε και να τον υποστηρίζουμε. Όταν ήμασταν στη Γ2’ ΕΚΑΣΘ ήταν λογικό να μάς παίρνουν αψήφιστα, αλλά όταν μια ομάδα κάνει μια σοβαρή προσπάθεια και με πολλές ανόδους δε μπορεί να έχει και πάλι τέτοια αντιμετώπιση. Υπάρχουν γενικά δυσκολίες με τους χώρους, εννοείται αυτό, αλλά πιστεύω ότι μπορούσαμε να έχουμε 2 ώρες τη βδομάδα σε κάποιο γήπεδο. Η έδρα μας είναι στη Σταυρούπολη αυτήν τη στιγμή, τα τελευταία 4 χρόνια έχουμε φύγει απ’ τον Εύοσμο».

 

Για τις κοινωνικές τους ευαισθησίες:

 

«Ο Αστέρας δεν ασχολείται μόνο με το μπάσκετ, αλλά και με τα κοινωνικά ζητήματα που είναι πάρα πολλά. Ο Αστέρας προσπαθεί να βοηθήσει όπου μπορεί, έστω και με συλλογή τροφίμων, αυτό είναι η πρώτη μας έννοια, δηλαδή να βοηθάμε το συνάνθρωπό μας. Η αλληλεγγύη είναι το “όπλο” μας».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια