Μυστηλιάδης: «Θα βγάλει παιδιά τα επόμενα χρόνια το Ανατόλια»

 

Ο προπονητής του ΣΑΑΚ Ανατόλια (Γ’ Εθνική, 6ος όμιλος), Γρηγόρης Μυστηλιάδης, μίλησε στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη. Αναλυτικά είπε:

 

Για το φετινό στόχο του Ανατόλια:

 

«Ο στόχος που είχε θέσει η ομάδα το καλοκαίρι ήταν να μην κινδυνέψει με τον υποβιβασμό και για να γίνει αυτό πρέπει να μπει στα play-off. Για ‘μας δεν ήταν ποτέ αυτοσκοπός η διεκδίκηση της ανόδου. Αν ερχόταν κάτι τέτοιο βέβαια δε θα λέγαμε όχι, αλλά πρωταρχικός μας στόχος ήταν η παραμονή. Γι’ αυτόν το λόγο μάς ενδιαφέρει πάρα πολύ να μπούμε στην τετράδα, γιατί δε θα χρειαστεί μετά να δώσουμε παιχνίδια που θα είναι επικίνδυνα. Φέραμε έτσι τα πράγματα που θα κριθεί η συμμετοχή μας στην τετράδα την τελευταία αγωνιστική. Είχαμε παιχνίδια τα οποία θα έπρεπε να ‘χαμε κερδίσει, δεν τα καταφέραμε και φτάσαμε στην τελευταία αγωνιστική να πρέπει να παίξουμε ένα πολύ δύσκολο ματς μέσα στην Κομοτηνή. Το θετικό είναι ότι κρατάμε την τύχη στα χέρια μας ακόμα».

 

Για τον 6ο όμιλο:

 

«Στον όμιλο ήταν εξ αρχής ο ΚΑΟΔ και η Κομοτηνή τα δύο φαβορί και το επιβεβαίωσαν αυτό. Ειδικά ο ΚΑΟΔ είναι μια πολύ έμπειρη ομάδα που έχει «χτιστεί» για την άνοδο. Η Κομοτηνή έχει ένα πάρα πολύ αξιόλογο σύνολο, με πολλά νεαρά παιδιά, ταλαντούχα και 2-3 έμπειρους δικούς τους παίκτες που παίζουν πολλά χρόνια στην Κομοτηνή, συν έναν πολύ έμπειρο προπονητή. Από ‘κει και πέρα, υπήρχε ένας όμιλος ομάδων, εμείς, τα Γαλάτιστα, τα Βασιλικά και το Ρούπελ, όπου διεκδικήσαμε την είσοδό μας στην τετράδα. Το Ρούπελ τα κατάφερε ήδη και τούς αξίζουν συγχαρητήρια, γιατί είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Ύστερα είναι κάποιες ομάδες που θα παλέψουν για να κάνουν την υπέρβαση και να σωθούν».

 

Για το πλάνο του Ανατόλια:

 

«Για ‘μας η σεζόν ήταν αρκετά δύσκολη, γιατί άλλαξαν πολλά πράγματα στην ομάδα αγωνιστικά. Το Ανατόλια έφτασε πριν μερικά χρόνια στην Α2 και είχε μια πολύ καλή παρουσία, ωστόσο άλλαξαν τα δεδομένα κατόπιν κυρίως στο οικονομικό κομμάτι και η ομάδα βρίσκεται σε άλλες προσεγγίσεις πλέον. Ο στόχος μας είναι να «χτίσουμε» μια κουλτούρα και να καταφέρουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Νομίζω ότι τα επόμενα χρόνια θα είμαστε σε πολύ καλό σημείο. Για ‘μας φέτος δεν ήταν σκοπός η άνοδος, ίσως τα επόμενα χρόνια είναι, αρκεί να πάνε όλα καλά. Αρχής γενομένης απ’ τη φετινή σεζόν, να την «κλείσουμε» με θετικό πρόσημο και να δούμε τι περισσότερο μπορούμε να κάνουμε στο μέλλον».

 

Για τις ακαδημίες του Ανατόλια:

 

«Γίνεται μια προσπάθεια στις ακαδημίες απ’ τον Κωνσταντίνο Βεργίνη και τους προπονητές της ακαδημίας. Η ακαδημία αριθμεί λίγο περισσότερα από 100 παιδιά αν δεν κάνω λάθος και έχει κάποια τμήματα που είναι πολύ αξιόλογα σαν «φουρνιές». Η ιδιαιτερότητα για το Ανατόλια είναι ότι τα περισσότερα παιδιά είναι σχολείου και η περιοχή που βρίσκεται το γήπεδο δεν επιτρέπει την πρόσβαση από πολλές γειτονιές της πόλης, οπότε είναι λίγο-πολύ περιορισμένη η «δεξαμενή» απ’ την οποία «αντλεί» παιδιά. Γίνεται μια καλή δουλειά και νομίζω τα επόμενα χρόνια θα βγάλει παιδιά που μπορούν να προσφέρουν και θα έχουν παρουσία στο ανδρικό τμήμα».

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια