Σωτηρίου: «Η μεγάλη θέληση για τον τίτλο μας γέμισε άγχος»

 

Ο Παναθηναϊκός μετά από 23 χρόνια κατέκτησε τον τίτλο στο Κύπελλο ΟΠΑΠ Final 4 Γυναικών, σε έναν συγκλονιστικό σε εξέλιξη αγώνα στο 3ο Κλειστό Άνω Λιοσίων απέναντι στην Ελευθερία Μοσχάτου. Η Κατερίνα Σωτηρίου τόνισε πως ήταν ένας από τους στόχους της χρονιάς για την ομάδα της και μίλησε για τα συναισθήματα που της προκάλεσε αυτή η επιτυχία.

 

«Είμαστε πολύ χαρούμενες που πετύχαμε τον πρώτο στόχο της χρονιάς, αποκλείοντας αρχικά τον Ολυμπιακό στα προημιτελικά και κάνοντας τις δύο νίκες στο Final 4 που μας έδωσαν και το τρόπαιο”, τόνισε η αρχηγός της Εθνικής Ομάδας και συνέχισε: “Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να εκφράσουμε τα συναισθήματα μας όπως ίσως θα θέλαμε, γιατί έχουμε και τον τελικό του πρωταθλήματος την Πέμπτη. Για μένα το να σηκώσω τρόπαιο με τον Παναθηναϊκό, είναι η πραγματοποίηση ενός παιδικού ονείρου. Συγχαρητήρια στις συμπαίκτριές μου και στο προπονητικό επιτελείο και κυρίως στον πρόεδρο Τάκη Μαλακατέ και τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Βρανόπουλο και σε όλους όσοι είναι διπλά μας και μας στηρίζουν».

 

Ο αγώνας εξελίχθηκε σε θρίλερ με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει στις λεπτομέρειες την αντίπαλό του: «Ήταν ένας αμφίρροπος αγώνας. Στο κύπελλο γίνονται εκπλήξεις και είναι αυτό που χαρακτηρίζει τη διοργάνωση. Εμείς θεωρητικά ήμασταν το φαβορί, βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και γεμίσαμε άγχος, χωρίς φυσικά να υποτιμώ την Ελευθερία Μοσχάτου που έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι. Ομάδες που δεν έχουν τίποτα να χάσουν και ειδικά στην διοργάνωση του Κυπέλλου παίζουν έτσι. Εμείς είχαμε μεγάλη θέληση να πάρουμε το τρόπαιο μετά από 23 χρόνια και αυτό μας γέμισε περισσότερο άγχος».

 

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, όμως κατάφερε και αντέδρασε φτάνοντας στη νίκη και αυτό είναι που κρατάει: «Στον πρωταθλητισμό και σε παιχνίδια με τόση πίεση μπορεί να βρεθείς πίσω στο σκορ και σε κακή μέρα. Η ομάδα μας μέχρι το τέλος πάλεψε, έμεινε ψύχραιμη και συγκεντρωμένη σε μικρές λεπτομέρειες που μπορούν να δώσουν την νίκη, όπως έγινε και με εμάς. Ο έλεγχος των συναισθημάτων είναι ένας τομέας στον αθλητισμό που παίζει καθοριστικό ρόλο και ειδικά σε κλειστά παιχνίδια όπως αυτό».

 

Στην πλευρά της Ελευθερίας Μοσχάτου το τέλος του αγώνα έφερε δακρυσμένα πρόσωπα με τις παίκτριες του Παναθηναϊκού να σπεύδουν να αγκαλιάσουν τις αντίπαλές τους. «Τους δώσαμε συγχαρητήρια για την προσπάθεια. Έκαναν υπέρβαση. Χρειαζόμαστε σωματεία σαν την Ελευθερία Μοσχάτου και η προσπάθειά τους είναι αξιοθαύμαστη. Το θετικό είναι ότι έχει πρωταγωνίστριες Ελληνίδες αθλήτριες και αυτό δίνει σίγουρα ελπίδα για το μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια