Μπερμπερίδης: «Στους στόχους του Εργόναθλου η δημιουργία ακαδημιών»

 

Ο παίκτης του ΜΠΑΣ Εργόναθλος (Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ), Νικόλας Μπερμπερίδης, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Μεταξύ άλλων, είπε:

 

Για τον ΜΠΑΣ Εργόναθλο:

 

«Ο Εργόναθλος είναι μια ομάδα 5-6 ετών. Ξεκίνησε σαν «υποκατάστατο» του Εύαθλου Πολυκάστρου που ήταν στη Γ’ Εθνική τότε και δεν υπάρχει πλέον σαν ανδρική ομάδα. Στην αρχή ήταν αυτό το παρεΐστικο, προπονήσεις, μονά-διπλά στο γήπεδο για χαβαλέ, αλλά σιγά σιγά αναπτύχθηκε μια φιλία για αρχή και ύστερα αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε να κατέβουμε στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚΕΜ, η οποία τότε χωριζόταν σε δύο κατηγορίες, την Α’ και τη Β’. Αν εξαιρέσουμε την 1η χρονιά η οποία ήταν η παρθενική, οι θέσεις μας ήταν από 1η μέχρι 3η και φέτος μάς βρίσκει στην 1η θέση της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ».

 

Για το αν έχουν ως στόχο την άνοδο στη Γ’ Εθνική:

 

«Πάντα ήταν ο στόχος να είσαι 1ος, πάντα θες να τερματίζεις 1ος. Αν καταφέρουμε ν’ ανεβούμε στη Γ’ Εθνική, δεν ξέρω αν σαν Εργόναθλος και Πολύκαστρο μπορούμε ν’ αντέξουμε οικονομικά εκεί. Απλά θα έχουμε την ικανοποίηση ότι καταφέραμε ν’ ανέβουμε στη Γ’ Εθνική και βλέποντας και κάνοντας, είτε θα συνεχίσουμε στην Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ, είτε θα κάνουμε την προσπάθειά μας».

 

Για τη δημιουργία ακαδημιών:

 

«Ακόμα δεν υπάρχουν ακαδημίες στο σύλλογο, υπάρχουν μόνο ακαδημίες του Εύαθλου ακόμα, χωρίς να υπάρχει ανδρικό τμήμα. Είναι σίγουρα στους στόχους μας, γιατί υπάρχουν πολλά παιδάκια που θέλουν να παίξουν μπάσκετ, που το «κυνηγούν» και έχουν όνειρο να το κάνουν και νομίζω ότι αν ένα παιδί καταφέρει να παίξει Γ’ Εθνική ή ακόμα και Α’ τοπικό σε μια ηλικία 13-16 χρονών, του ανοίγουν αρκετές «πόρτες» και μπορεί να συνεχίσει να το βλέπει και πιο επαγγελματικά στο μέλλον».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια