Σερεμέτης: «Παίδες και έφηβοι αποτελούν το ανδρικό τμήμα των Μακεδόνων Κρηνίδων»

Ο προπονητής των Μακεδόνων Κρηνίδων (ΕΚΑΣΑΜΑΘ), Τάσος Σερεμέτης, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Αναλυτικά είπε:

 

Για τους Μακεδόνες Κρηνίδων:

 

«Ο σύλλογος έχει ιδρυθεί το 1989 και βρίσκεται στην περιοχή του πρώην δήμου Φιλίππων. Έχουμε στις ακαδημίες μας περίπου στα 100 παιδιά γεννημένα απ’ το 2005 μέχρι και το 2016. Μαζεύουμε παιδιά απ’ τον πρώην δήμο Φιλίππων, απ’ την περιοχή των Κρηνίδων, του Αμυγδαλεώνα, το Ζυγό, τη Λυδία, απ’ τα γύρω χωριά. Τώρα θα κατέβουμε σε δύο αγωνιστικά τμήματα, στο U14 και στα «Γαλανόλευκα Αστέρια» που είναι U13. Έχουμε ανδρικό τμήμα, το οποίο απαρτίζεται από αθλητές που είναι στα παιδικοεφηβικά μας. Δεν κατεβάσαμε φέτος παιδικά και εφηβικά, αυτά τα παιδιά κατέβηκαν στο ανδρικό περισσότερο για την εμπειρία».

 

Για τις εγκαταστάσεις του συλλόγου:

 

«Εμείς τώρα έχουμε ένα σχολικό γήπεδο στην περιοχή των Κρηνίδων, αλλά η φυσική μας έδρα είναι το κλειστό γυμναστήριο του Αμυγδαλεώνα, το οποίο έχει μπει σ’ ένα πρόγραμμα αναβάθμισης. Ήταν να παραδοθεί το Σεπτέμβριο, αλλά πήρε μια πεντάμηνη παράταση. Ελπίζουμε τώρα το Φεβρουάριο να μάς το παραδώσουν, γιατί ο αριθμός των παιδιών αυξάνεται και χρειαζόμαστε εγκαταστάσεις. Όσο αυξάνονται οι χώροι, τόσο θα αυξάνεται και ο αριθμός των παιδιών που θέλουν να μάθουν μπάσκετ. Στη δική μας την περιοχή τους μήνες εκτός του καλοκαιριού δεν είναι δυνατόν να γίνει προπόνηση σε ανοιχτό χώρο».

 

Για το ταλέντο των παιδιών στην περιοχή:

 

«Διάβαζα τις προάλλες ένα άρθρο που έλεγε ότι στατιστικά σε κάθε χρονιά υπάρχουν 4 με 4,5 αθλητές που θα πάνε στο τοπ επίπεδο. Οπότε, αυτήν τη στιγμή είναι λίγο ουτοπικό να πούμε ότι θα βγάλουμε αθλητές που θα προχωρήσουν στο τοπ επίπεδο, όσον αφορά τη δική μας περιοχή. Είναι λίγο δύσκολο για τοπ επίπεδο, για τις μικρότερες εθνικές κατηγορίες όμως υπάρχει υλικό».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια