Η ανασκόπηση του πρώτου γύρου στη Β΄ ΕΚΑΣΘ ανδρών

 

Στους δύο ομίλους της Β΄ κατηγορίας ανδρών της ΕΚΑΣΘ, κάθε αγωνιστική έχουμε υπέροχα παιχνίδια.

 

Στον πρώτο όμιλο ο ΓΑΣ Κουφαλίων και ο Αστέρας Σίνδου έχουν αποκτήσει ένα τεράστιο προβάδισμα και θα διεκδικήσουν τις πρώτες δύο θέσεις. Στην 3η θέση που οδηγεί στα play off, οι Ακαδημίες Πρωταθλητών Πεύκων έχουν ένα ισχνό προβάδισμα έναντι του Πρωτέα Ελευθερίου Κορδελιού.

 

Στο δεύτερο όμιλο η ευχάριστη έκπληξη είναι ο Μαραθώνας Καλαμαριάς που έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα καθώς με μόλις μία ήττα είναι στην κορυφή του ομίλου  Στη 2η θέση ισοβαθμούν η ΑΕΕ Τούμπας και η Βεργίνα δύο πόντους πιο πίσω ενώ με ένα βαθμό διάφορα ακολουθεί κατά πόδας ο Αστέρας Ιπποδρομίου.

 

Όσο αφορά τον υποβιβασμό ο ΓΣ Ηλιούπολης λογικά έχει αποχαιρετήσει την κατηγορία, ενώ ο Ορφέας Σουρωτής αν δεν συνέλθει σύντομα λογικά θα τον ακολουθήσει κι αυτός. Οι υπόλοιπες θέσεις υποβιβασμού, που θα εξαρτηθούν από το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν από τη Γ Εθνική που ανήκουν στην ΕΚΑΣΘ, είναι ανοικτές.

 

Τέλος όσο αφορά τους σκόρερ και τους μπόμπερ έχουμε την εξής τριάδα ανά όμιλο

 

Α όμιλος

 

Σκόρερ

 

Αγραφιώτης (Αστέρας Σίνδου) 293

Τοπουζίδης (ΓΑΣ Κουφαλίων) 228

Σίμου (Αριστοτέλης Σταυρού) 228

 

Μπόμπερ

 

Αγραφιώτης (Αστέρας Σίνδου) 53

Τάντσος (Αριστοτέλης Σταυρού) 43

Μουρατίδης (Άγιος Γεώργιος Νεοχωρούδας) 41

 

Β όμιλος

 

Σκόρερ

 

Κυριώτης (ΜΑΣ Αετός) 340

Σπυρόπουλος (Αστέρας Ιπποδρομίου) 286

Γιαννούλης (Αστέρας Ιπποδρομίου) 248

 

Μπόμπερ

 

Σπυρόπουλος (Αστέρας Ιπποδρομίου) 46

Κυριώτης (ΜΑΣ Αετός)38

Παπαζούδης (Αριστοτέλης Επανωμής) 36

 

Βλέπουμε δηλαδή τον Αγραφιώτη του Αστέρα Σίνδου για 2η συνεχόμενη χρονιά να πηγαίνει για το νταμπλ (1ος σκόρερ και μπόμπερ) όπως πέρυσι για τον Δημόκριτο, ενώ έχει ξεφύγει με διαφορά ασφαλείας(+65) από Τοπουζίδη του ΓΑΣ Κουφαλίων και του Σίμου του Αριστοτέλη Σταυρού.

 

Στους μπόμπερ ο Τάντσος του Αριστοτέλη Σταυρού είναι στο -10 και θα προσπαθήσει να επαναλάβει την περσινή πρωτιά του στα τρίποντα, ενώ ο Μουρατίδης του Αγίου Γεωργίου Νεοχωρούδας είμαι στο-2 με 41 τρίποντα.

 

Στο δεύτερο όμιλο το 1-2 μοιράζονται οι Κυριώτης και Σπυρόπουλος αντίστοιχα όπου στους σκόρερς ο μεν Κυριώτης είναι στο +57(343-286), ενώ στα τρίποντα ο Σπυρόπουλος που πέρυσι έκανε το νταμπλ στην Α ΕΚΑΣΘ (1ος σκόρερ και μπόμπερ) είναι στο +8(46-38).

 

Τέλος στους σκόρερ, 3ος με 248 πόντους είναι ο Γιαννούλης μια μεγάλη μορφή του ελληνικού μπάσκετ με συμμετοχές και διακρίσεις στην Εθνική Ελλάδας και με χρυσό μετάλλιο σε Euroleague Αντρών, ενώ στους μπόμπερ το παιδί της Ελευθερούπολης ο Παπαζούδης του Αριστοτέλη Επανωμής με 36.

 

Πηγή: BASKETMANIAK

Επιμέλεια : Αντωνιάδης Δημήτριος

Αρχείο : Ιωαννίδης Νεκτάριος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια