er

Χρυσανθόπουλος: «Δικαίωση για τα κορίτσια της ΑΕ Πιερίας το πρωτάθλημα νεανίδων στην ΕΚΑΣΚΕΜ»

Ο προπονητής της ΑΓΕ Πιερίας (ΕΚΑΣΚΕΜ), Γιώργος Χρυσανθόπουλος, μίλησε στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Αναλυτικά είπε:

 

Για το πρωτάθλημα νεανίδων που κατέκτησαν:

 

«Η αλήθεια είναι ότι κάθε στόχο θέτουμε κάποιους στόχους στα αναπτυξιακά ή τα μεγάλα τμήματα και θέλουμε να τους πετυχαίνουμε. Ένας απ’ τους στόχους στο τμήμα των νεανίδων μας ήταν η κατάκτηση της 1ης θέσης της Ένωσής μας τουλάχιστον, γιατί και από πέρυσι «αδικήσαμε» τους εαυτούς μας στις κορασίδες. Το «κυνηγήσαμε» και στο τέλος δικαιωθήκαμε. Είναι μια δικαίωση περισσότερο για τα κορίτσια, γιατί σίγουρα μετράει το αποτέλεσμα, αλλά δεν πρέπει να ‘ναι αυτοσκοπός αυτό, παρά μόνο η ανάπτυξη των παιδιών αυτών των ηλικιών και να μαθαίνουν καλύτερα το μπάσκετ. Μέσα από δύσκολα παιχνίδια πήραμε πολλά διδάγματα και εικόνες για την επόμενη σεζόν και το μέλλον».

 

Για την ΑΓΕ Πιερίας και την ΑΚΕ Πιερίας:

 

«Η ΑΓΕΠ ξεκίνησε το 2011. Κάποια στιγμή ο αριθμός των παιδιών ήταν υπερβολικά μεγάλος και δυστυχώς η προηγούμενη διοίκηση δε μάς έδινε τη δυνατότητα να κατεβάζουμε «ΑΓΕΠ 1», «ΑΓΕΠ 2», «ΑΓΕΠ 3». Έτσι ήταν η πολιτική και της Ομοσπονδίας και της Ένωσης εδώ. Έτσι, έπρεπε να βρούμε κάποιον τρόπο και ο μοναδικός ήταν να δημιουργήσουμε μια θυγατρική ομάδα, την ΑΚΕ Πιερίας. Είναι και οι δύο ομάδες δηλωμένες στο μητρώο, έχουμε ανάπτυξη, έχουμε παιδιά. Προχωράμε μ’ ένα πρόγραμμα που δίνουμε σίγουρα βάση στο μαζικό αθλητισμό για πρώτη φάση σε μικρές ηλικίες και όποια παιδιά πλέον αρχίζουν να ξεχωρίζουν μπαίνουν στ’ αγωνιστικά και στα δεύτερα αγωνιστικά. Μέσα απ’ τα παιδιά αυτά θα βγουν επόμενοι φίλαθλοι, παράγοντες, προπονητές, διαιτητές και κριτές. Έχουμε βγάλει πολλούς κριτές πλέον με το πρόβλημα που προέκυψε, όπου πολλά νέα παιδιά συμμετέχουν στο να κρατούν το φύλλο αγώνος, το χρονόμετρο, το 24άρι και τα λοιπά. Είναι και πολλά παιδιά που έχουν βγάλει τη σχολή διαιτητών και παίζουν σε εθνικά ή τοπικά πρωταθλήματα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια