er

Φλεβάρης: «Πρώτα άξιους πολίτες, μετά αθλητές»

 

Ο προπονητής των Τιτάνων Αλμυρού (Α2 ΕΣΚΑΘ), Θανάσης Φλεβάρης, μίλησε στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Αναλυτικά είπε:

 

Για τους Τιτάνες Αλμυρού:

 

«Ο σύλλογος δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 2015. Ήμασταν μια παρέα που αγαπούσαμε το μπάσκετ, που ασχολούμασταν αυθαίρετα με το μπάσκετ και που θέλαμε να προσφέρουμε κάτι καινούργιο στον τόπο, μια καινούργια «διέξοδο» στα παιδιά μας. Πάνω σ’ αυτήν τη φιλοσοφία αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε έναν καινούργιο σύλλογο, που δραστηριοποιείται τα τελευταία 7-8 χρόνια στην περιοχή της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας γενικότερα, κατεβάζοντας όλα τα τμήματα κι έχοντας αρκετά μεγάλη δραστηριότητα».

 

Για το στόχο του συλλόγου:

 

«Ο κύριος στόχος μας είναι να περάσουμε στους νέους τον αθλητισμό σαν τρόπο ζωής, να τους δώσουμε να καταλάβουν τη χαρά του αθλητισμού, να δημιουργήσουμε ανθρώπους που θα μείνουν μες στο χώρο και όχι μόνο σαν παίκτες. Δεν είναι στόχος ο πρωταθλητισμός, μας νοιάζει να έχουμε τα παιδιά μες στο γήπεδο, να τα γαλουχήσουμε με τις αρχές που μάς διέπουν κι εμάς και να τα κάνουμε πρώτα άξιους πολίτες και μετά αθλητές».

 

Για τις ακαδημίες του συλλόγου:

 

«Έχουμε περίπου στα 100 παιδιά στις ακαδημίες μας, αγόρια και κορίτσια. Τα τμήματά μας ξεκινούν από 5-6 χρονών και καταλήγουν στο ανδρικό μας. Αυτήν τη στιγμή έχουμε 5 τμήματα αγοριών και 2 κοριτσιών, τα οποία κατεβαίνουν και στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΘ».

 

Για τη φετινή πορεία του ανδρικού τμήματος:

 

«Πάμε καλά μέχρι τώρα, είμαστε 1οι και έχουμε ακόμα 4 παιχνίδια. Θέλουμε κάποιες νίκες ακόμα για να σιγουρέψουμε την άνοδο. Δεν είναι αυτοσκοπός αυτό, παίζουμε παιχνίδι-παιχνίδι, προσπαθούμε να παρουσιάσουμε ένα καλό πρόσωπο, να δείξουμε τη δουλειά μας και ό,τι έρθει».

 

Για τις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν:

 

«Γηπεδικά βολευόμαστε τις περισσότερες ώρες σε σχολικά γυμναστήρια. Χρησιμοποιούμε το σχολικό γυμναστήριο του Αλμυρού και το κλειστό του δήμου για τους αγώνες και τις προπονήσεις ορισμένων τμημάτων μας. Είμαστε λυμένοι γηπεδικά, δεν έχουμε κάποιο θέμα, όλα τα παιδιά κάνουν προπονήσεις σε κλειστά».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια