er

Γκολφινοπούλου: «Έχει “αγκαλιάσει” ο κόσμος το 3×3 Schools»

 

Η υπεύθυνη του προγράμματος 3×3, Τότα Γκολφινοπούλου, μίλησε στην εκπομπή «Τρεις εμείς, τρεις κι αυτοί» με την Αθηνά Πατρινού. Μεταξύ άλλων, είπε:

 

Για τις δράσεις τους αυτήν τη χρονιά:

 

«Σχεδιάζεται μια σειρά από καινούργια πράγματα. Το πρώτο απ’ αυτά, που αναφέρει και τις Εθνικές ομάδες, οι οποίες ανέβηκαν και στο ranking της FIBA, είναι ότι η ΕΟΚ θα διοργανώσει για 2η χρονιά φέτος το ευρωπαϊκό κύπελλο U17. Πέρυσι είχε γίνει στην Πλατεία Νερού, σε μια εντυπωσιακή εγκατάσταση. Η διοργάνωση παραμένει στην Ελλάδα, θα φιλοξενηθεί στη χώρα μας και για το 2023. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι δε θα είναι στην Αθήνα. Ακόμη βρισκόμαστε σε κάποιες συζητήσεις για την πόλη, αλλά αυτήν τη φορά θέλουμε να γίνει στην περιφέρεια.

 

Αυτό το πολύ όμορφο σκηνικό και αθλητικό γεγονός, που έχει να κάνει με νεαρά παιδιά, θέλουμε να το κάνουμε εκτός Αθηνών. Να το πάμε σε μια άλλη πόλη, να το ταξιδέψουμε. Τη διοργάνωση αυτή θα την πλαισιώσουμε, αρχής γενομένης απ’ τον Μάρτη, με μια σειρά από άλλα προγράμματα που έχουν επίκεντρο το 3×3 και αναφέρονται σε διάφορες κατηγορίες, ηλικιακές ομάδες και διαφορετικά κοινά».

 

Για το 3x3 Schools:

 

«Είναι ένα πρόγραμμα που “τρέχει” για πρώτη χρονιά και είμαστε πάρα πολύ ενθουσιασμένοι γι’ αυτό. Το έχουν “αγκαλιάσει” οι τοπικές κοινωνίες και οι δήμοι ανά την Ελλάδα και θεωρούμε ότι θα έχει αποτελέσματα ευρύτερα για τα νέα παιδιά και τους μαθητές στους οποίους θ’ απευθύνεται. Θα “τρέξει” σε 20 δήμους της χώρας, η μεγάλη πλειοψηφία αυτών είναι εκτός Αττικής.

 

Θα ταξιδέψουμε στην Αλεξανδρούπολη, τη Μεγαλόπολη, τη Χαλκίδα και γενικά σε μια σειρά από πόλεις. Απευθύνεται στη μαθητική κοινότητα, είναι ένα πρόγραμμα που θα “τρέχει” σε πόλεις ένα διήμερο και τα παιδιά θα βγουν απ’ τα προαύλια των σχολείων και τους σχολικούς χώρους και θα κληθούν να παίξουν 3×3 στ’ ανοιχτά γήπεδα της πόλης τους. Μια μέρα θα ‘ναι αφιερωμένη στα παιδιά του δημοτικού και μία στα παιδιά γυμνασίου. Το σημαντικό εδώ είναι ότι δεν έχει τόσο αγωνιστικό χαρακτήρα, ανταγωνιστικό ή συναγωνιστικό, αλλά το ότι η λογική είναι να έρθουν σ’ επαφή με το 3×3 τα παιδιά, να παίξουν μεταξύ τους όσο το δυνατόν περισσότερο και να περάσουν όμορφα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια