Σταμολάμπρου: «Το κατάλληλο “κράμα” παικτριών και προπονητών στην Εθνική»

 

Ο Ολυμπιακός επικράτησε εκτός έδρας του Παναθλητικού με 87-57, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών και η διεθνής γκαρντ των «ερυθρολεύκων», Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άμεσο ριπλέι» με την Έλενα Βογιατζή και την Αθηνά Πατρινού. Αναλυτικά είπε:

 

Για τη μέχρι στιγμής πορεία του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα:

 

«Μέχρι στιγμής για το ελληνικό πρωτάθλημα όλα έχουν «κυλήσει» ομαλά. Ξεκινήσαμε εχθές το 2ο γύρο, είχαμε ένα σχετικά εύκολο για ‘μας παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ αξιόλογη και νεανική ομάδα, αυτή του Παναθλητικού. Στο ελληνικό πρωτάθλημα μέχρι στιγμής είμαστε μέσα στους στόχους μας».

 

Για την αντίδρασή τους μετά την ήττα στο Κύπελλο απ’ τον Παναθηναϊκό:

 

«Δεν υπάρχει κάποιο άλλο «μυστικό», μόνο η σκληρή δουλειά. Με τον Παναθηναϊκό κάναμε το χειρότερό μας παιχνίδι τη χειρότερη στιγμή, γιατί ήταν ένα παιχνίδι νοκ-άουτ το οποίο δε μπορείς να το διορθώσεις στην πορεία. Δυστυχώς έτσι είναι το μπάσκετ, ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλύτερα, κέρδισε, μάς έβγαλε εκτός του στόχου του Κυπέλλου, επομένως η συνέχεια για ‘μας είναι με αυτοκριτική και με πολύ σκληρή δουλειά, προκειμένου να καταφέρουμε να φτάσουμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και αν γίνεται χωρίς να χάσουμε κάποιο παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό».

 

Για τον 1ο γύρο του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα:

 

«Η αλήθεια είναι ότι τ’ αποτελέσματα αδικούν την προσπάθεια της ομάδας. Όλοι μένουν στο ότι η ομάδα δεν έχει καταφέρει να κερδίσει, που είναι αλήθεια, αλλά απ’ την άλλη, αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι με την Πράγα, στα υπόλοιπα ήμασταν πάρα πολύ ανταγωνιστικές και στα περισσότερα είχαμε την νίκη στα χέρια μας αρκετές φορές. Θεωρώ ότι με τη σκληρή δουλειά και με το ότι έχουμε πλέον την εμπειρία του 1ου γύρου στην Ευρωλίγκα, όλο αυτό θα το χρησιμοποιήσουμε προς όφελός μας ώστε να κάνουμε κάποιες νίκες. Πιστεύω ότι η ομάδα σίγουρα θα κάνει κάποιες νίκες στο 2ο γύρο και σίγουρα τ’ αποτελέσματα αυτήν τη στιγμή πραγματικά δεν αντικατοπτρίζουν την προσπάθεια που γίνεται».

 

Για το φετινό πρωτάθλημα:

 

«Το πρωτάθλημα θα έλεγα ότι είναι δύο ή τριών ταχυτήτων δυστυχώς, με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να ξεχωρίζουν, με κάποιες άλλες ομάδες να ‘ναι λίγο πιο χαμηλά και ύστερα υπάρχουν αρκετές ομάδες που φέτος δε έχουν παρουσιάσει το πρόσωπο που μάς είχαν συνηθίσει τόσα χρόνια και θα παλέψουν για την παραμονή τους. Δυστυχώς αυτές οι ομάδες είναι πολλές».

 

Για το ότι το μπάσκετ γυναικών δεν έχει μεγάλη προβολή:

 

«Νομίζω ότι είναι καθαρά θέμα αθλητικής παιδείας, κουλτούρας και νοοτροπίας. Δυστυχώς ή ευτυχώς, στα όσα μάς διδάσκονται για τον αθλητισμό δεν προωθούν τόσο πολύ το γυναικείο αθλητισμό, το μπάσκετ γυναικών δεν έχει μπει στην κρατική τηλεόραση, επομένως δε μπορούν να το δουν γονείς και κορίτσια που θέλουν ν’ ασχοληθούν με αυτό και να μην έχουν τις απαραίτητες πληροφορίες για τις ομάδες που υπάρχουν. Έχουμε στην κουλτούρα μας να περιμένουμε το άμεσο αποτέλεσμα, το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και τις νίκες, ξεχνώντας όλη τη διαδικασία. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για ν’ αλλάξει όλο αυτό και σίγουρα πάρα πολύς χρόνος, δε μπορεί ν’ αλλάξει σε μια μέρα».

 

Για την πορεία της Εθνικής Γυναικών στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ:

 

«Γενικότερα η Εθνική είναι αήττητη αυτήν τη στιγμή. Ήταν ένας απ’ τους στόχους μας να φτάσουμε όσο πιο κοντά γίνεται στην πρόκριση για το Ευρωμπάσκετ και νομίζω ότι πλέον είμαστε «με το ένα πόδι» εκεί. Είναι μια ομάδα που ‘χει πολύ ταλέντο, έχει γίνει τεράστια ανανέωση και στο προπονητικό staff και στις παίκτριες. Η ομάδα είναι μια οικογένεια, περνάμε πάρα πολύ ωραία μεταξύ μας, υπάρχει εξαιρετικό κλίμα, εξαιρετική συνεργασία και επικοινωνία με τους προπονητές. Δουλέψαμε πραγματικά πάρα πολύ για να μπορούμε να βρισκόμαστε σ’ αυτήν τη θέση. Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένη που ‘μαι μέλος αυτής της ομάδας. Ανυπομονώ να βρεθούμε ξανά το Φεβρουάριο όλοι μαζί».

 

Για το ότι η Εθνική απέχει μόλις 1 νίκη απ’ την πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ:

 

«Νομίζω ότι στην ομάδα έχουμε παίκτριες με εμπειρία να διαχειριστούν μια τέτοια κατάσταση. Έχουμε ένα προπονητικό staff που είναι έτοιμο να μάς προετοιμάσει κατάλληλα και να καταφέρει να κρατήσει την ομάδα σε μια ψυχολογική ετοιμότητα, γιατί υπάρχουν και κορίτσια που είναι πολύ νεαρά σε ηλικία. Θεωρώ ότι υπάρχει το κατάλληλο «κράμα» από παίκτριες και προπονητές ώστε να κρατήσουν την ομάδα στο «έδαφος», να ξέρουμε πού βρισκόμαστε, πόσο σημαντικό είναι να παίζουμε για την Εθνική ομάδα και να τιμήσουμε σίγουρα τη χώρα μας, ούσες ταυτόχρονα αυτές που πρέπει να είμαστε».

 

Για τη στήριξη του κόσμου:

 

«Γενικά το μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα χρειάζεται την Εθνική ομάδα να βρίσκεται στις μεγάλες διοργανώσεις, να υπάρχει προβολή, ο κόσμος ν’ αγαπήσει την Εθνική Γυναικών. Είναι πάρα πολύ ωραίο όταν παίζουμε σε γεμάτα γήπεδα, είναι τρομερό το συναίσθημα. Ο κόσμος μάς «αγκαλιάζει» πάρα πολύ και πραγματικά χαιρόμαστε που τούς δίνουμε χαρά και που προσπαθούμε να πηγαίνουμε την Ελλάδα όσο πιο ψηλά γίνεται».

 

Για το αν η μέχρι στιγμής πορεία της Εθνικής Γυναικών είναι η αρχή για μεγαλύτερη προβολή στο μπάσκετ γυναικών:

 

«Θέλω να πιστεύω πως ναι. Σίγουρα με την αντίστοιχη προβολή πάντως, γιατί καλώς ή κακώς τα media είναι στη ζωή όλων πάρα πολύ. Χρειαζόμαστε τη στήριξη απ’ την τηλεόραση και όχι απαραίτητα απ’ τα συνδρομητικά κανάλια που δεν έχουν όλοι την οικονομική ευχέρεια να τα έχουμε. Θεωρώ ότι μέσω της κρατικής τηλεόρασης πρέπει να δείξουν παιχνίδια της Εθνική Ελλάδος και της Α1 Γυναικών, ώστε ν’ αλλάξει όλη η νοοτροπία».

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια