Καραμπέκης: «Γούρια, ανέκδοτα και τραγούδια»

Η Αρετσού Καλαμαριάς επικράτησε με 63-60 της ΜΕΝΤ, κάνοντας το 8/8 στον 5ο όμιλο της Γ’ Εθνικής και ο αθλητής των νικητών, Δημήτρης Καραμπέκης, μίλησε στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη. Μεταξύ άλλων, είπε:

 

Για τη μέχρι στιγμής πορεία της Αρετσούς:

 

«Ο σύλλογος περνάει μια πολύ ωραία φάση και έχουμε φτάσει σ’ ένα σημείο όπου έχουμε «χτίσει» κι εμείς το δικό μας «μέταλλο», για το δικό μας επίπεδο εννοείται, στο πώς να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Η ομάδα το ‘χει καταφέρει αυτό μέσα από πολύ καλή χημεία, γιατί το παν στις ομάδες είναι πώς θα «δέσουν» τα μέλη μεταξύ τους και πώς θα πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορεί να δώσει ο καθένας στο σύνολο».

 

Για τις νίκες που έχουν πάρει με μικρή διαφορά:

 

«Εμένα μού δείχνει ότι έχουμε περιθώρια βελτίωσης. Σε αυτά τα ματς έχουμε «τρέξει» και μεγάλα σερί και έχουμε φτάσει τη διαφορά σε μεγαλύτερα σημεία. Αν καταφέρουμε να δουλέψουμε τις αδυναμίες μας στο κομμάτι του πώς χάνουμε τις διαφορές ή να «κρύψουμε» καλύτερα τις αδυναμίες μας, οι διαφορές θα είναι σε μεγαλύτερα επίπεδα. Το φετινό πρωτάθλημα έχει την ιδιαιτερότητα ότι αντιμετωπίζουμε πολλές ομάδες με πραγματικά καλή ποιότητα. Είναι ένας δύσκολος όμιλος, οπότε κι αυτός είναι ένας παράγοντας που είναι τόσο μικρές οι διαφορές. Έχουμε δει αρκετά «στραβοπατήματα» ήδη και θα δούμε κι άλλα στη συνέχεια».

 

Για το επόμενο (11/12) ματς με τον Εθνικό Κοζάνης:

 

«Είναι δύσκολο παιχνίδι, σε μια δύσκολη έδρα και σε μια ομάδα που σίγουρα θ’ αναζητήσει τη νίκη, γιατί ίσως θέλει να «κλείσει» τον 1ο γύρο λίγο καλύτερα. Κάθε μέρα στην προπόνηση μάς λένε ότι όταν είσαι 1ος, κάθε Κυριακή θ’ αντιμετωπίζουμε αντιπάλους που θέλουν να κερδίσουν τον 1ο. Οπότε η σοβαρότητά μας θα ‘ναι αυτή που θα καθορίσει κάθε Κυριακή.

 

Για τον τρόπο προετοιμασίας τους για κάθε παιχνίδι:

 

«Κατά τη διάρκεια κάθε βδομάδας κάνουμε τεχνάσματα στα οποία διώχνουμε το άγχος και κοιτάζουμε να συγκεντρωνόμαστε την Πέμπτη και την Παρασκευή σε κάποια πλάνα για το παιχνίδι. Έχουμε κάποια «γούρια», όπως ότι λέμε κάποια ανέκδοτα την ώρα των διατάσεων μες στη βδομάδα ή μια ιδιαίτερη στιγμή του καθένα που πέρασε μες στη βδομάδα ή κάποια συγκεκριμένα τραγούδια που τραγουδάμε όλοι μαζί πριν την προπόνηση ή πριν μπούμε στο ματς. Αυτή είναι η χαλαρή χρoιά που “ρέει” τη διάρκεια της προπόνησης και διώχνει το όποιο άγχος έχουμε».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια