er

Πετρόπουλος: «Το μυστικό του καλού ξεκινήματος η χημεία μεταξύ των αθλητών»

 

Η Αρετσού Καλαμαριάς έκανε το 5/5 στον 5ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, αφού επικράτησε (77-73) εκτός έδρας της ΚούΠα Κιλκίς και ο προπονητής των Θεσσαλονικιών, Δημήτρης Πετρόπουλος, μίλησε στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη. Αναλυτικά είπε:

 

Για το 5/5 της Αρετσού στο ξεκίνημα:

 

«Πάμε καλά προς το παρόν, έχουμε ξεκινήσει καλά. Κάναμε καλή προετοιμασία, τα παιδιά έχουν διάθεση και όρεξη. Ουσιαστικά έχουμε βρει μια χημεία κι έναν κώδικα επικοινωνίας για να μπορέσουμε να ‘μαστε στην καθημερινότητα καλά και αυτό βγαίνει και στο γήπεδο. Το ρόστερ που ‘χουμε κάνει είναι καλό, αλλά το βασικότερο είναι οι χαρακτήρες όλων των παιδιών».

 

Για τον καλοκαιρινό σχεδιασμό της Αρετσού:

 

«Στη διάρκεια του καλοκαιριού προσπαθούσαμε να κάνουμε μια όσο το δυνατόν καλύτερη ομάδα μπορούμε. Από ‘κει και πέρα, βλέποντας και κάνοντας υπήρξαν 2-3 άνθρωποι που τους άρεσε η περσινή διαδρομή, το κλίμα στην ομάδα και είπαν να βοηθήσουν λίγο οικονομικά. Ο ένας παίκτης τραβούσε λίγο και τον άλλον. Πήγαμε μέχρι εκεί που μπορούσαμε και ένα βασικό κομμάτι είναι οι παραμονές των Κυφωνίδη και Καπώνη. Η παραμονή του Κυφωνίδη απ’ τις αρχές του Ιουνίου έδειξε και στους υπόλοιπους ότι έχουμε τη διάθεση να κάνουμε κάτι καλό και εάν μπορούμε να επιστρέψουμε στη Β’ Εθνική».

 

Για το φετινό στόχο της ομάδας:

 

«Το πρώτο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε είναι να μπορέσουμε να παραμείνουμε στην κατηγορία. Όταν ο 5ος πηγαίνει στα play-outs, πρέπει να είσαι ξεκάθαρα στην πρώτη 4άδα. Κάποιες ατυχίες, κάποιος τραυματισμός μπορεί να σε πάρει από κάτω και μετά παίζει ρόλο και η ψυχολογία των παιδιών. Απ’ την πρώτη στιγμή θέλαμε να είμαστε στην πρώτη 4άδα, δείχνουμε ικανοί να το καταφέρουμε και αν μπορέσουμε να πρωταγωνιστήσουμε και ν’ ανέβουμε σαφέστατα και θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε».

 

Για τη φετινή ομάδα της Αρετσού:

 

«Αγωνιστικά είναι καλύτερη ομάδα απ’ ό,τι πέρυσι. Είμαστε καλύτεροι σ’ όλους τους τομείς ουσιαστικά και παίζουμε καλύτερα σαν ομάδα. Έχουμε περισσότερες επιλογές στην επίθεση και το βασικότερο είναι ότι οι παίκτες που αγωνίζονται στην ομάδα τα βρίσκουν μεταξύ τους σε σχέση με τις συνεργασίες. Όλοι πλέον βάζουν την ομάδα πάνω απ’ τον εαυτό τους, οπότε αυτό μάς οδηγεί γενικά στο να είμαστε καλύτεροι και αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο για τον αντίπαλο».

 

Για τις ακαδημίες της ομάδας:

 

«Πάνε τέλεια και συνεχίζουν να έρχονται και ν’ αγαπούν και τα υπόλοιπα τμήματα. Προσπαθούμε να υπάρχει μια «σύνδεση» μεταξύ όλων των τμημάτων και αυτό φαίνεται και στο ανδρικό. Το ανδρικό έχει στα εντός έδρας 100-200 άτομα που είναι απ’ τις ακαδημίες, τα παιδιά, οι γονείς τους, φαίνεται ότι τους αρέσει. Φέρνουμε και 1-2 παιδιά στον πάγκο μας και προσπαθούμε σιγά σιγά βρούμε κι άλλες καινοτομίες κατά τη διάρκεια των αγώνων».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια