er

Οι δηλώσεις Πρέκα, Ματζένιεκς, Σπανού και Φασούλα μετά τη νίκη της Εθνικής Γυναικών επί της Εσθονίας

 

Η Εθνική Γυναικών πέτυχε τον πρώτο στόχο της σε αυτό το παράθυρο με τη νίκη επί της Εσθονίας στη Ρόδο και έκανε ένα ακόμα βήμα για την τελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2023.

 

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Πέτρος Πρέκας ήταν απόλυτα ευχαριστημένος από την προσπάθεια των αθλητριών τονίζοντας χαρακτηριστικά μετά το τέλος του αγώνα:

 

«Είναι πολύ σημαντικό που κάναμε ακόμα μια νίκη, πάμε ένα βήμα μπροστά. Πιστεύω ότι βγάλαμε μεγάλη ενέργεια και κάποιες φορές ήταν τόσο μεγάλη η ενέργεια που βγαίναμε εκτός ισορροπίας στην άμυνα και δεχτήκαμε κάποια εύκολα καλάθια. Τα κορίτσια έκαναν μια μεγάλη προσπάθεια σε ένα δύσκολο παιχνίδι, γιατί τα παράθυρα είναι δύσκολα, καθώς οι ομάδες έχουν μεταβολές και είναι απρόβλεπτες. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τώρα χρειαζόμαστε ξεκούραση για να πάμε στο επόμενο παιχνίδι την Κυριακή με την Μ.Βρετανία. Κρατάω την ενέργεια και την διάθεση. Το καλό είναι ότι κάναμε ροτέισον, έπαιξαν όλα τα κορίτσια και αυτό μας δίνει λίγο ακόμα αβαντάζ για τον αγώνα της Κυριακής».

 

Από την άλλη ο προπονητής της Εσθονίας, Κέσπαρς Ματζένιεκς, ανέφερε με τη σειρά του:

 

«Παίξαμε απέναντι στην πρωτοπόρο του Ομίλου. Έχουμε αλλάξει την ομάδα μας από την προηγούμενη νίκη, καθώς  τέσσερις παίκτριες που αποχώρισαν από την Εθνική και δεν ήρθαν οι αθλήτριες που είναι σε κολέγια στην Αμερική. Εχουμε πλέον τη νέα γενιά και αυτός θα είναι ένας χρόνος αλλαγής. Μου άρεσε που η ομάδα μου ήταν μαχητική. Συγχαρητήρια στην Ελλάδα».

 

Οι δύο «πύργοι» της Εθνικής Γυναικών, Άρτεμις Σπανού και Μαριέλλα Φασούλα, έδωσαν πολλές μάχες και δεν έκρυψαν την χαρά τους για το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Εσθονία.

 

Η Άρτεμις Σπανού τόνισε μετά το τέλος του αγώνα: «Μπήκαμε δυνατά και είχαμε πλεονέκτημα το ότι παίζαμε στην έδρα μας με τον κόσμο που μας εμψύχωσε και μας έδωσε περισσότερη ενέργεια. Κάναμε λάθη, αλλά είμαστε έτοιμες να τα διορθώσουμε την Κυριακή για να πάρουμε άλλη μια νίκη που τόσο πολύ θέλουμε. Στοχεύουμε σε ακόμη μια επιτυχία στην έδρα και εκεί είναι πλέον η συγκέντρωσή μας, στον αγώνα με τη Μεγάλη Βρετανία. Είναι θετικό που μας υποστηρίζει ο κόσμος».

 

 

Η Μαριέλλα Φασούλα ανέφερε με τη σειρά της: «Μείναμε μαζί μέχρι το τέλος, αλλά θεωρώ ότι μπορούσαμε ακόμα περισσότερα στην άμυνα. Κάναμε λάθη και αυτό πρέπει να βελτιώσουμε μέχρι τον αγώνα της Κυριακής. Να δούμε τις λεπτομέρειες. Τη νίκη τη θέλαμε και πλέον συνεχίζουμε για την Κυριακή με τη Μεγάλη Βρετανία. Περιμένουμε τον κόσμο να είναι και πάλι στο πλευρό μας. Χρειαζόμαστε τη στήριξή του για να φτάσουμε στον στόχο μας».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια