er

Σιαρές: «Να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο τους ανθρώπους που αγαπούν το μπάσκετ στην επαρχία»

 

Ο περιφερειακός προπονητής Θοδωρής Σιαρές «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Μεταξύ άλλων, είπε:

 

Για την επίσκεψή του στο Βόρειο Αιγαίο:

 

«Η δεξαμενή των παιδιών έχει μικρύνει αρκετά τα τελευταία 10-15 χρόνια, άρα είναι λογικό και στην επαρχία που υπάρχουν λιγότερα παιδιά να έχει μικρύνει κι εκεί. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν άνθρωποι στην επαρχία που αγαπούν πολύ το μπάσκετ και προσπαθούν πάρα πολύ. Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να τούς δώσουμε αφενός την τεχνογνωσία και αφετέρου ό,τι άλλο χρειάζονται για να καταφέρουμε να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα».

 

Για τις εντυπώσεις του απ’ την επίσκεψή του αυτή:

 

«Κάναμε προπονήσεις με τα παιδιά του 2008 και του 2009. Η Χίος είναι λίγο πιο μπροστά τα τελευταία χρόνια απ’ την Ικαρία, τη Σάμο και τη Μυτιλήνη. Το επίπεδο ήταν καλό, υπάρχουν κάποια παιδιά και των δύο ηλικιών στη Χίο. Στα άλλα τρία νησιά υπάρχουν κάποια παιδιά του 2008 τα οποία θα προσπαθήσουμε να τα εντάξουμε στους αγώνες των μικρών ενώσεων, για να πάρουν κάποιες εμπειρίες τα ίδια και να τις μεταφέρουν πίσω στο νησί. Θα ‘ναι πολύ σημαντικό αυτό κι ένα κίνητρο και για τα υπόλοιπα παιδιά».

 

Για τις υποδομές στο Βόρειο Αιγαίο:

 

«Στη Χίο έχουν τρία κλειστά γυμναστήρια που «τρέχουν» και δουλεύουν. Παρ’ ότι ο πληθυσμός είναι σχεδόν ο μισός σε σχέση με τη Μυτιλήνη, έχουν περισσότερους αθλητές που ασχολούνται με το μπάσκετ. Στη Μυτιλήνη υπήρχε ένα κλειστό γυμναστήριο για πάρα πολλά χρόνια και φτιάχτηκαν άλλα τρία μπαλόνια στον ένα δήμο. Αυτήν τη στιγμή ο ένας δήμος έχει 4 κλειστά τώρα και ο άλλος δήμος κανένα. Υπάρχει στα σχέδια η δημιουργία ενός μεγάλου κλειστού γυμναστηρίου κι εκεί, αλλά είναι άγνωστο το πότε θα γίνει».

 

Για την είσοδο του Δημήτρη Διαμαντίδη στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της ΕΟΚ:

 

«Είναι σημαντικό παίκτες με την εμπειρία του Δημήτρη να μάς πουν κάποια πράγματα, να πουν τη γνώμη τους. Τέτοιοι άνθρωποι όπως ο Διαμαντίδης, ο Τσαρτσαρής, ο Ντικούδης, που έχουν χρυσά μετάλλια και ήταν μεγάλοι παίκτες, σε όποια θέση και να τούς βάλεις σ’ αυτό που πάμε να φτιάξουμε, είναι δεδομένο ότι έχουν κάτι να σου δώσουν».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια