Βασίλης Μουλάκης και Μιχάλης Κουρής στο ΕΟΚ WebRadio για τον αγώνα Παπάγου-Ελευθερούπολη

 

Η Ελευθερούπολη «φιλοξενεί» τον ΑΣ Παπάγου για την 3η αγωνιστική της Elite League – Ερρίκος Ντυνάν και ο πρόεδρος της Καβαλιώτικης ομάδας, Βασίλης Μουλάκης, μαζί με τον προπονητή των Αθηναίων, Μιχάλη Κουρή, μίλησαν στην εκπομπή «Γυρνώντας την Ελλάδα» με τον Ραφαήλ Αλαγά και την Αθηνά Πατρινού.

 

Ο Βασίλης Μουλάκης είπε:

 

Για το σαββατιάτικο (22/10) παιχνίδι με τον Α.Σ. Παπάγου:

 

«Είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα ο Παπάγος. Εκτός του ότι κερδίζει, δείχνει ότι έχει πολύ ψηλή παραγωγικότητα και δείχνει μια ομάδα που τρέχει και παίζει μπάσκετ, κάτι που πρέπει να το πιστωθεί ο Μιχάλης Κουρής. Θα ‘ναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι για ‘μας».

 

Για το ποιο θα είναι το «κλειδί» στην αναμέτρηση:

 

«Νομίζω ότι η άμυνα θα ‘ναι ένα πάρα πολύ μεγάλο «κλειδί», γιατί δείχνουν και οι δύο ομάδες ότι στην επίθεση είναι πάρα πολύ παραγωγικές. Όποια ομάδα παίξει καλύτερη άμυνα και μπορέσει να κρατήσει τον αντίπαλο χαμηλά θα έχει το προβάδισμα. Εμείς παίζουμε στην έδρα μας, θέλουμε να επιβάλλουμε το ρυθμό μας. Αν κρατήσουμε το ρυθμό που θέλουμε στην άμυνα και μείνουμε στην άμυνα όπως πρέπει δε θα ‘χουμε πρόβλημα. Ο Παπάγος όμως είναι μια πάρα πολύ επικίνδυνη ομάδα που παίζει και χωρίς άγχος, κάτι που είναι πολύ σημαντικό».

 

Για το όραμα του συλλόγου:

 

«Νομίζω ότι στα δείγματα που έχει δείξει η Ελευθερούπολη όλα αυτά τα χρόνια δείχνει μια συνέπεια σε όλα. Δε δείχνουμε ότι είμαστε μια ομάδα «φωτοβολίδα» που ήρθαμε να κάνουμε το κομμάτι μας. Φέτος το Μάρτιο θα ξεκινήσει το γήπεδό μας να γίνεται, θα κάνουμε ένα υπερσύγχρονο γήπεδο 1.500 θέσεων. Αυτό ήταν απ’ την αρχή το όραμά μας, να φτιάξουμε το γήπεδο και ν’ ανεβάσουμε την ομάδα όσο ψηλότερα μπορούμε. Απ’ τη στιγμή που βλέπουμε ότι μπορούμε να πάμε παραπάνω και έχουμε τα φόντα και τα μέσα να κρατηθούμε, θέλουμε μια ομάδα για την περιοχή που θα πρωταγωνιστεί σε ακόμα ψηλότερο επίπεδο και να ‘χουμε επιτέλους και μια ομάδα υψηλού επιπέδου στην περιοχή».

 

Για τη στήριξη του κόσμου:

 

«Φέτος ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά, με πάρα πολύ κόσμο στο γήπεδο. Αυτό επιθυμούμε να συνεχίσει, γιατί με όλη αυτή η προσπάθεια που γίνεται αν βλέπεις άδειο γήπεδο δε θέλεις να συνεχίσεις, ενώ αν βλέπεις πολύ κόσμο στο γήπεδο, υγιή κόσμο στο γήπεδο σε ωθεί να συνεχίσεις. Είναι αυτό που έχουμε ονειρευτεί, έτσι όπως θέλουμε το γήπεδό μας».

 

Για το αν έχουν την πίεση του φαβορί:

 

«Δε μάς πιέζει αυτό, γιατί δεν έχουμε άγχος. Για ‘μας δεν είναι αυτοσκοπός η άνοδος, το ίδιο λέγαμε και πέρυσι. Και φέτος θα κάνουμε την ίδια προσπάθεια χωρίς υπερβολές, θα προσπαθήσουμε να είμαστε στο Final-4 και να διεκδικήσουμε τη νίκη».

 

Ο Μιχάλης Κουρής μίλησε:

 

Για το πού οφείλεται η μέχρι στιγμής πορεία του Παπάγου:

 

«Συνεχίζεται και φέτος το ότι η ομάδα είναι μια οικογένεια, κάτι που ξεκινάει απ’ τη διοίκηση και φτάνει μέχρι και τους παίκτες. Αυτό που κοιτάμε εμείς πολλές φορές είναι η νίκη. Όλο αυτό είναι θέμα δουλειάς. Η δουλειά ξεκινάει απ’ την 1η μέρα της προετοιμασίας. Δεν περνάμε άγχος στα παιδιά. Πέρυσι ξεκινήσαμε με στόχο τη σωτηρία και τους λέγαμε ότι το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι και πρέπει να το ευχαριστιόμαστε χωρίς να έχουμε άγχος. Κάνουμε κανονικά προπόνηση, αλλά απλά ευχαριστιόμαστε το παιχνίδι. Δεν υπάρχουν μυστικές «συνταγές», όλα γίνονται μέσω δουλειάς. Βάλαμε κάποιες βάσεις πέρυσι, έφυγαν κάποια παιδιά, ήρθαν καινούργια τα οποία προσαρμόστηκαν, έχουμε καλές σχέσεις και εκτός προπονήσεων, μαζευόμαστε όλη η ομάδα να φάμε, μάς βοηθάει και η διοίκηση σ’ αυτό και σιγά σιγά όλα γίνονται έτσι».

 

Για το σαββατιάτικο (22/10) παιχνίδι με την Ελευθερούπολη:

 

«Η Ελευθερούπολη είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, ο κόουτς Παπαδόπουλος την έχει χτίσει πάρα πολύ καλά φέτος και θεωρώ ότι θ’ ανέβει στην Α1. Παίζει σύγχρονο μπάσκετ, τρέχει, έχει πάρα πολλούς καλούς παίκτες. Δε θέλουμε να λέμε ότι θα πάμε να χάσουμε. Προετοιμαζόμαστε όπως προετοιμαζόμαστε σε κάθε παιχνίδι. Θα πάμε να το «χτυπήσουμε» και άμα το κερδίσουμε θα το ευχαριστηθούμε. Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη έδρα, γιατί τα τελευταία χρόνια έχουν περάσει ελάχιστοι από ‘κει. Θα το δούμε όπως όλα τα ματς, δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι, Elite League είναι και η Ελευθερούπολη και εμείς. Είμαστε προετοιμασμένοι, έχουμε δουλέψει όλη τη βδομάδα, παρά τον παράγοντα κούραση. Πάμε παιχνίδι με παιχνίδι, δεν πετάμε στα σύννεφα. Θα ‘ναι ένα ωραίο παιχνίδι».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια