Πενταζίδης: «Πολύ δύσκολη η φετινή χρονιά, αλλά θα παλέψουμε»

 

Ο προπονητής της Καβάλας (Α2), Νίκος Πενταζίδης, μίλησε στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» με τον Δημήτρη Μελίσση και τον Κώστα Ζαφείρη. Αναλυτικά είπε:

 

Για τη φετινή σεζόν της Καβάλας:

 

«Είμαστε μια ομάδα που ξεκίνησε τελευταία την προετοιμασία της, πριν από ένα μήνα, έχουμε 12 παίκτες που κανείς απ’ αυτούς δεν ήταν πέρυσι στην ομάδα, εκτός ενός πιτσιρικά, είμαστε μια ομάδα νεανική και μια ομάδα που εκτός του Πουλιανίτη είναι άπειρη απ’ την Α2. Για ‘μένα, όλο αυτό είναι ένας τρελός συνδυασμός, ένας πολύ δύσκολος «γρίφος» για να λυθεί. Αν όλα αυτά τα συνδυάσουμε, το έργο μας φαντάζει πάρα πολύ δύσκολο. Θα ‘χουμε μια πολύ δύσκολη χρονιά, αλλά δεν πρέπει να το βάλουμε κάτω. Θα προσπαθήσουμε σ’ αυτόν τον πολύ δύσκολο συνδυασμό να δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε».

 

Για τους δύο ξένους της Καβάλας, τον Γουίτλι και τον Γουέμπστερ:

 

«Ο Γουέμπστερ θα ‘ρθει αύριο (05/10) βράδυ, άρα θα κάνει μια προπόνηση την Πέμπτη και μετά έχουμε ταξίδι. Από ‘κει και πέρα, αυτό το έργο είναι πολύ δύσκολο και, παρ’ όλο που αυτά τα παιδιά είναι Αμερικάνοι, ποντάρω πολύ στην ενέργεια που θα μου δώσουν και στα χαρακτηριστικά τους όσον αφορά το αγωνιστικό τους προφίλ. Απ’ την άλλη, δεν είναι παιδιά που θα μου δώσουν κάτι στο κομμάτι της εμπειρίας. Επειδή ήμουν πολλά χρόνια στην Α2, γνωρίζω την κατηγορία και προσπαθώ με τον τρόπο μου να τούς μεταδώσω τι εστί Α2 και ενδεχομένως να περάσω το αγωνιστικό προφίλ των ομάδων μέσα απ’ τις προπονήσεις. Αυτά τα παιδιά, θεωρώ ότι πιο πολύ θα μάς δώσουν το ταλέντο και την ενέργειά τους και εμπειρικά μακάρι να βγάλει κάποιος την προσωπικότητα που θα «τραβήξει» και τα υπόλοιπα παιδιά».

 

Για το φετινό πρωτάθλημα της Α2:

 

«Θα ‘ναι πολύ πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα σε σχέση με την περσινή χρονιά. Βλέπω ότι σίγουρα υπάρχει ένα φαβορί προς το παρόν, όσον αφορά την άνοδο, το οποίο είναι η Ελευθερούπολη, αλλά το πρωτάθλημα εμπειρικά το βλέπω ότι οι γηπεδούχοι, όσο μικροί κι αν είναι, θα κάνουν «ζημιές» στους μεγάλους αντιπάλους. Δύσκολα θα δούμε και φέτος να «σπάνε» έδρες και όποιος το καταφέρει αυτό σημαίνει ότι ταυτόχρονα πάει για κάτι καλό. Υπάρχει ο Πανερυθραϊκός, ο Παπάγος, που είναι ομάδες που παρουσίασαν κάτι καλό πέρυσι και είναι ίδιες σχεδόν, υπάρχουν ομάδες λίγο πιο πάνω, όπως το Ψυχικό και ο Τρίτωνας, που κι αυτές θα ‘ναι σταθερές. Προβλέπω ένα απ’ τα καλύτερα πρωταθλήματα των τελευταίων 3-4 χρόνων».

 

Για την προώθηση των παικτών απ’ την Καβάλα:

 

«Τα παιδιά ερχόμενα στην Καβάλα, κάνουν το επόμενο βήμα αν πραγματικά το αξίζουν. Είμαστε ομάδα που κάνουμε το όνειρο των παιδιών πραγματικότητα. Παίρνουμε παίκτες από χαμηλές κατηγορίες και τους προωθούμε στην αγορά. Αυτός είναι και ο στόχος ο δικός μας, γιατί υπάρχουν παιδιά με ταλέντο στις μικρότερες κατηγορίες και απ’ τη στιγμή που έχουμε τη δυνατότητα και δεν έχουμε τα χρήματα να πάρουμε ακριβούς παίκτες, κάνουμε αυτήν τη δουλειά».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια