Θριαμβευτική πρόκριση στους ομίλους της Ευρωλίγκα γυναικών για τον Ολυμπιακό-Επικράτησε του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι-Τι δήλωσαν Ζίμπαρτς και Στραουτμάνε-Το στατιστικό του αγώνα, στιγμιότυπα και φωτορεπορτάζ

 

Την δεύτερη νίκη του σημείωσε ο Ολυμπιακός στα προκριματικά της Ευρωλίγκας των Γυναικών και πήρε την πρόκριση για τους ομίλους της διοργάνωσης.

 

Η ελληνική ομάδα επικράτησε με 84-60 του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι (είχε νικήσει και την ρουμανική Σέπσι την Τρίτη) και θα συμμετάσχει πλέον στον Α΄Ομιλο της Ευρωλίγκα.

 

Ο Ολυμπιακός δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλό του. Πήρε από το ξεκίνημα τα ηνία του αγώνα με την Μέγκαν Γκούσταφσον για να άλλη μια φορά να είναι η κορυφαία έφτασε στη νίκη πρόκριση.

Οι «ερυθρόλευκες» είχαν βρεθεί και πάλι σε ομίλους της Ευρωλίγκας την περίοδο 2018-19. Τότε στην προκριματική φάση είχαν αντιμετωπίσει την Βίσλα Κρακοβίας. Το πρώτο παιχνίδι εντός έδρας είχε λήξει 63-63, ενώ εκτός έδρας τη νίκη σφράγισε η Πηνελόπη Παυλοπούλου διαμορφώνοντας το τελικό 46-47 με τρία δέκατα να απομένουν για το τέλος της αναμέτρησης.

Διαιτητές: Βελίκοφ (Βουλγαρία), Τομάσοβιτς (Σλοβακία), Κουκέλσικ (Σλοβακία)

Δεκάλεπτα: 21-21, 32-39, 50-60, 60-84

Ολυμπιακός (Ζίμπαρτς): Δίελα, Σταμάτη, Σταμολάμπρου 19(3), Σύρρα 4, Βαμβακά 2, Αγιούσο 8(1), Γκούσταφσον 25(1), Νικολοπούλου 6, Σοοκ 12, Σπυριδοπούλου, Στραουτμάνε 8.

 

Δείτε τη στατιστική του αγώνα: https://www.fiba.basketball/euroleaguewomen/22-23/game/1310/KKZ-CZV-O-S-F-P-#tab=boxscore

 

*Ο δεύτερος εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρώπη θα είναι ο Παναθηναϊκός που θα παίξει στο EuroCup αφού αποκλείστηκαν η Ελευθερία Μοσχάτου, οι Εσπερίδες, τα Χανιά και η Δάφνη Αγίου Δημητρίου.


Δηλώσεις:

 

Μάρτινς Ζίμπαρτς: «Συγχαρητήρια στην οικογένεια του Ολυμπιακού για την είσοδο στην EuroLeague. Οι παίκτριες έκαναν εξαιρετική δουλειά, πάλεψαν με μεγάλη αφοσίωση και πέτυχαν την πρώτη μεγάλη πρόκληση της φετινής σεζόν. Για να ανεβαίνεις σκαλιά στον αθλητισμό, πρέπει να ανταγωνιστείς τους καλύτερους! Τώρα, κερδίσαμε την ευκαιρία να ανταγωνιστούμε κόντρα στις καλύτερες παίκτριες του κόσμου. Θεωρώ, ότι αυτό είναι ένα τεράστιο βήμα για την ανάπτυξη του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ. Αυτό μου δίνει ικανοποίηση, ότι βοήθησα τον σύλλογο να επιστρέψει στην EuroLeague και τις παίκτριες να το πετύχουν. Είμαι ευγνώμων στη διοίκηση, τους βοηθούς προπονητές, που έλαβα 100% υποστήριξη και μαζί καταφέραμε να μπούμε στην κορυφαία διοργάνωση. Έχουμε τεράστια δουλειά μπροστά μας, για να γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα και να αγωνιζόμαστε σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη».

 

Ντίγκνα Στραουτμάνε: «Ήρθαμε στη Σερβία και κάναμε αυτό για το οποίο ήρθαμε εδώ. Δύο νίκες, που μας οδηγούν να παίξουμε με τις καλύτερες ομάδες του κόσμου! Είμαστε ευγνώμονες για αυτήν την ευκαιρία και ανυπομονούμε να αγωνιστούμε στο υψηλότερο επίπεδο. Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά, θα είναι μια συναρπαστική σεζόν, σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια