er

Κόκκιος: «Χρειαζόμαστε βελτίωση-Παίρνω ενέργεια από την άμυνα»

Η συμβολή του στο παιχνίδι του Μακεδονικού γίνεται κάθε εβδομάδα και πιο αισθητή. Ο 22χρονος Αγρινιώτης center, Γιώργος Κόκκιος, ύψουν πλέον των δύο μέτρων, έχει το προφίλ ενός παίκτη με πολλή ενέργεια στο παρκέ, δυναμικού και παθιασμένου για το παιχνίδι και τη νίκη. Στα χαρακτηριστικά του πρόσθεσε και την ευχέρεια από τη γραμμή του τριπόντου, έχοντας 2 εύστοχα όταν οι παίκτες του Ερμή Λαγκαδά του επέτρεπαν να εκτελεί και αυτός τους «τιμωρούσε».

 

Μιλώντας στο makedonikos.gr, ο νεαρός γίγαντας της ομάδας του Δημήτρη Γεροφώτη, περιέγραψε το κλίμα στο ρόστερ, τον δικό του ρόλο και την εμπειρία της Α2 που «κουβαλά» από πέρυσι με τον ΑΟ Αγρινίου.

 

Πώς αισθάνεσαι το κλίμα στην ομάδα;

 

«Το κλίμα στην ομάδα είναι πάρα πολύ καλό. Έχουμε κάποιους έμπειρους παίκτες και κάποιους νέους. Οι έμπειροι μας βοηθούν πολύ, μας καθοδηγούν για να βοηθήσουμε κι εμείς την ομάδα να πετυχαίνει τους στόχους της».

 

Είσαι από τους νεαρούς αλλά έχεις σημαντικές εμπειρίες συγκριτικά με τους μικρότερους. Πώς αντιλαμβάνεσαι τον ρόλο σου στο γκρουπ;

 

«Εγώ προσπαθώ να βγάλω ενέργεια στο γήπεδο, να βοηθήσω την ομάδα κυρίως στην άμυνα. Και, φυσικά, ό,τι μου ζητήσει ο κόουτς, είμαι εκεί για να βοηθήσω και να πάρουμε περισσότερες νίκες».

 

Με ποιον κάνεις περισσότερη παρέα;

 

«Με τον φίλο μου τον Δάνη Τραπεζάνογλου, γνωριζόμαστε από παλιά!».

 

Η ομάδα ξεκίνησε με 3 νίκες σε 3 παιχνίδια, ο προπονητής και οι παίκτες αναζητούν περαιτέρω βελτίωση. Που μπαίνει ο πήχης;

 

«Τώρα εμείς κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Κάθε εβδομάδα, είμαστε συγκεντρωμένοι στον αντίπαλο του Σαββάτου. Θέλουμε να φτάσουμε ψηλά, αλλά βέβαια χρειαζόμαστε βελτίωση, είναι αλήθεια αυτό. Μέσα από την δουλειά στις προπονήσεις, πιστεύω θα καταφέρουμε να φτάσουμε εκεί που θέλουμε».

 

Πόσο σημαντική ήταν η εμπειρία της Α2 με τον ΑΟ Αγρινίου;

 

«Ήταν σημαντική, πήρα εμπειρίες και έπαιξα αντίπαλος με πολύ καλούς παίκτες. Επίσης, οι συμπαίκτες μου πέρυσι με βοήθησαν πάρα πολύ. Πιστεύω ότι με τις εμπειρίες αυτές, μπορώ να βοηθήσω την ομάδα κι εγώ στο μερίδιο μου για να πετύχει τους στόχους της».

 

Το μυστικό σου τελικά ποιο είναι; Οι άμυνες κάτω από την ρακέτα, το ριμπάουντ, μήπως το τρίποντο; Ή θα μείνει μυστικό;

 

«Δεν ξέρω ποιο είναι το μυστικό είναι η αλήθεια (σ.σ. γέλια). Η άμυνα πιστεύω. Από κει παίρνω ενέργεια».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια