er

Μασλαρινός: «Μεγάλη πρόκληση για μας το μπάσκετ με αμαξίδιο»

Ο ιδρυτής του Αθλητικού Ομίλου Εκμάθησης Αθλημάτων (ΕΚΑΣΘ), γνωστός και ως Hoop BEC, Γιώργος Μασλαρινός, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Μεταξύ άλλων, είπε:

 

Για την ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο που δημιούργησαν:

 

«Είναι μεγάλη πρόκληση. Πάντα είχα μια επαφή με το μπάσκετ με αμαξίδιο, ήταν απ’ τα πράγματα που μού «τραβούσαν» το ενδιαφέρον. Το σωματείο μας είναι επίσημος συνεργάτης της FIBA απ’ το Μάρτιο του 2013 και είχαμε διοργανώσει το τουρνουά 3×3, στο οποίο προσπαθήσαμε να κάνουμε ωραία πράγματα. Μέσα σ’ αυτά που κάναμε στο τουρνουά, με τη βοήθεια του Μέγα Αλεξάνδρου και του Άρη, κάναμε κάποιους αγώνες επίδειξης. Ήταν μια πολύ ωραία διαδικασία, τραβήξαμε βίντεο και το στείλαμε στη FIBA, της άρεσε και προκάλεσε το ενδιαφέρον να είμαστε κάποια στιγμή καλεσμένοι σ’ έναν παγκόσμιο σταθμό που γίνονται τα τουρνουά, σαν μια ομάδα επίδειξης. Με το μπάσκετ με αμαξίδιο είχαμε πάντα επαφή, κάναμε πάντα κάποια event, προσπαθούσαμε να προωθήσουμε αυτήν τη διαδικασία. Αυτή η σκέψη ήρθε και «ωρίμασε» πέρυσι που ήμουν στην ομάδα του Πανσερραϊκού για κάποιο χρονικό διάστημα, όπου η ομάδα είχε δημιουργήσει ομάδα με αμαξίδιο. Αυτό με ώθησε να πηγαίνω να βλέπω τις προπονήσεις, να μαθαίνω τι γίνεται, να καταλαβαίνω πώς λειτουργεί. Έτσι, μπήκαμε στη διαδικασία να κάνουμε κ εμείς τη δική μας ομάδα με αμαξίδιο, κάτι που αποτελεί πρόκληση».

 

Για το λόγο που δημιουργήθηκε το σωματείο:

 

«Το σωματείο μας έχει τμήματα μπάσκετ, βόλεϊ και χάντμπολ και δημιουργήθηκε με σκοπό να βγάλουμε τα παιδιά απ’ το σπίτι. Θέλουμε να βγουν τα παιδιά απ’ το σπίτι, να κάνουν άλλα πράγματα και το κομμάτι του αθλητισμού είναι σίγουρα μια διαδικασία που βοηθάει σ’ αυτό».

 

Για την προσέγγισή τους στα παιδιά:

 

«Δε μιλάμε για τα αγωνιστικά αποτελέσματα, μιλάμε για την εξέλιξη των παιδιών. Βασικός μας στόχος είναι να «χτίσουμε» πρώτα απ’ όλα καλούς ανθρώπους. Σίγουρα ο αθλητισμός δημιουργεί κάποιες αρχές στα παιδιά, τα βοηθάει να εξελιχθούν, να είναι καλύτεροι μαθητές και άνθρωποι. Το αγωνιστικό αποτέλεσμα είναι κάτι που το βάζουμε σε δεύτερη μοίρα. Οι εποχές που περνάμε είναι δύσκολες, περίεργες και το κομμάτι του αθλητισμού μπορεί να σώσει τα νέα παιδιά από πάρα πολλά πράγματα. Αυτός είναι ο δικός μας στόχος, να τους δώσουμε τα εφόδια για να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι και να ‘χουν μια καλύτερη ζωή στο μέλλον».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια