Νικητής ο Αίας Ευόσμου στο 2ο τουρνουά «Δημήτρης Γκίμας»-Φωτορεπορτάζ

Το 2ο Τουρνουά «Δημήτρης Γκίμας» ολοκληρώθηκε και τίμησε επάξια τον «θρύλο» του Φίλιππου Βέροιας. Νικητής του φετινού τουρνουά ο Αίας Ευόσμου, ενώ όλες οι ομάδες παρέλαβαν αναμνηστικές μπλούζες και μετάλλια. Μετά το τέλος του αγωνιστικού σκέλους της διοργάνωσης, ακολούθησε βράβευση της κυπελλούχου ομάδας και ευχαριστήριες ομιλίες από τον πρόεδρο της ομάδας Ηλία Λαζό και τον πρόεδρο του ΚΑΠΑ Βέροιας, Δέλλα Θανάση.

 

*Η δεύτερη ημέρα ξεκίνησε με τον μικρό τελικό μεταξύ της διοργανώτριας και των Τρικάλων. Μια πρόωρη αναμέτρηση της Β’ εθνικής, αφού οι δύο ομάδες βρίσκονται στον ίδιο όμιλο του πρωταθλήματος.

 

Στο πρώτο ημίχρονο, τη διαφορά του σκορ ήλεγχε η ομάδα των Τρικάλων, φτάνοντας την ακόμα και σε διψήφιο αριθμό. Ο Φίλιππος πάντα έβρισκε τρόπο να μειώνει, ωστόσο το ημίχρονο τον βρήκε στο -8. Το δεύτερο ημίχρονο κινήθηκε περίπου με τον ίδιο τρόπο, αλλά πολύ χαμηλότερο ρυθμό. Η γηπεδούχος πλήρωσε ακόμα ένα κακό τέταρτο δεκάλεπτο, που έδωσε την ευκαιρία στα Τρίκαλα να δώσουν μεγάλες διαστάσεις στη νίκη τους. Τελικό σκορ 67-50 υπέρ των Τρικάλων.

 

Δεκάλεπτα: 16-22, 30-38, 41-50, 50-67

 

*Στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, τα πράγματα ήταν πιο ξεκάθαρα από το ξεκίνημα του παιχνιδιού. Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά, αλλά η Γέφυρα δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τους ρυθμούς του Αίαντα, ο οποίος εκμεταλλευόμενος τα υψηλά ποσοστά ευστοχίας, ουσιαστικά, «καθάρισε» τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο, το οποίο έκλεισε με μια διαφορά 20 πόντων. Διαφορά που όχι μόνο δεν μπόρεσε να «μαζέψει» η Γέφυρα, αλλά διευρύνθηκε κιόλας στο +36. Τελικό σκορ 96-60 υπέρ του Αίαντα.

 

Δεκάλεπτα: 18-21, 28-48, 47-76, 60-96

 

 

*Στην πρώτη μέρα, πρώτοι στη μάχη ρίχτηκαν ο οικοδεσπότης Φίλιππος Βέροιας, με την ομάδα της Γέφυρας. Οι δύο ομάδες ήταν ανταγωνιστικές στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης. Η διαφορά του σκορ παρέμενε σε μικρή κλίμακα, ωστόσο για μεγαλύτερο διάστημα υπέρ της Γέφυρας.

 

Σε μια γενικά καλή εμφάνιση, ο Φίλιππος είχε περιθώρια να αποδώσει καλύτερα, αδυνατώντας να κυριαρχήσει στην άμυνα. Το παιχνίδι ουσιαστικά κρίθηκε στην τέταρτη περίοδο, όπου η ομάδα του Ευθύμη Κοθρά έχασε τη συγκέντρωσή της στο τελευταίο πεντάλεπτο, δίνοντας την ευκαιρία στη Γέφυρα να πάρει διαφορά ασφαλείας, την οποία και διεύρυνε στη συνέχεια. Τελικό σκορ 78-62 υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας.

 

Δεκάλεπτα: 17-15, 26-32, 52-54, 62-78

Φίλιππος Βέροιας (Κοθράς): Νικάι, Κάτζος 10, Ελευθεριάδης 17, Κωνσταντινίδης 4, Ιγγλέζος, Αποστολίδης 15, Ξενιτίδης 6, Μπένας 5, Δήμαλης 5.

ΜΓΣ Γέφυρας (Παναγιώτης Τζιβάνης): Κελεσίδης 10, Πολυμένης, Σαμαράς, Φόρογλου 6, Χρυσόπουλος 21, Σιώπης 14, Κουγουζίδης 15, Αλευρίδης, Καλαϊτζίδης 5, Λαζάρου 7, Στράτος, Μπάρμπας.

 

*Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, Αίας Ευόσμου και Τρίκαλα Basket προσέφεραν στιγμές υψηλής έντασης στην αρχή, αλλά δεν κράτησαν τον ίδιο ρυθμό μέχρι τέλους. Η πρώτη περίοδο έμοιαζε με ντέρμπι, αλλά στη δεύτερη τα Τρίκαλα κυριάρχησαν φτάνοντας το +9, με το 36-27 να είναι το σκορ ημιχρόνου. Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο, με τα Τρίκαλα να πετυχαίνουν συνολικά μόνο 22 πόντους. 63-49 για την ομάδα της Θεσσαλονίκης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια