Τα «αστέρια» του μέλλοντος (ξανά) επί σκηνής-Ξεκίνησε το 2ο Rising Stars με περισσότερες ομάδες, πιο πολλά παιχνίδια και live streaming μεταδόσεις

Ο Γιώργος Βαλαβάνης, γράφει στο 10ο τεύχος του e-magazine της Ομοσπονδίας:

 

«Το πρώτο τζάμπολ στο 2ο τουρνουά Rising Stars, άρχισε το νέο «ταξίδι» της κορωνίδας του αναπτυξιακού προγράμματος στο ηλικιακό επίπεδο των εφήβων και η σαφής στόχευση από την αύξηση των ομάδων και των αγώνων, είναι η ανάδειξη όσο το δυνατόν περισσότερων ταλαντούχων παικτών, έχοντας αγωνισθεί σε 66  περισσότερα παιχνίδια, εκτός της συμμετοχής τους στα πρωταθλήματα των ενώσεων.

 

Είναι δεδομένο ότι κάθε παίκτης στην εφηβική ηλικία βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη και εκπαίδευση του όποιου ταλέντου του και το αναβαθμισμένο «Rising Stars», δίνει στο πολλαπλάσιο, αυτή την δυνατότητα.

 

Οι προσδοκίες των υπευθύνων του αναπτυξιακού προγράμματος, Κώστα Τσαρτσαρή και Νίκου Σταυρόπουλου, είναι αυξημένες για την ανταγωνιστικότητα των 12 ομάδων που συμμετέχουν και πρωτίστως για τη διάθεση των παικτών να βελτιώνονται ατομικά και ομαδικά.

 

Η διεύρυνση του 2ου τουρνουά, με την πρόσθεση δυο προσκεκλημένων ομάδων εφήβων στις 10 που προέρχονται από τις ακαδημίες συλλόγων, αποτελεί το επόμενο βήμα που μπορεί να προσφέρει πλούσιες εμπειρίες στους παίκτες και αξιοποιήσιμα συμπεράσματα στους προπονητές τους.

 

Η δημιουργία των δυο μικτών ομάδων Βορρά και Νότου και η συμμετοχή τους στο 2ο «Rising Stars», καλύπτει την αναζήτηση και προσέλκυση κάθε ταλαντούχου παίκτη που δεν αγωνίζεται σε ακαδημία συλλόγου με πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα της ένωσης, αλλά έχει εντοπισθεί από τους προπονητές του αναπτυξιακού προγράμματος και έχει συμπεριληφθεί στις ομάδες επιλέκτων. Ο Νίκος Σταυρόπουλος εξηγεί ότι «στην περσινή περίοδο του τουρνουά, παιδιά που έρχονται από την επαρχία, υστερούν σε πολλά πράγματα με τα παιδιά των πόλεων. Γι’ αυτόν τον λόγο, δημιουργήσαμε δύο μικτές ομάδες με οκτώ παίκτες από την περιφέρεια και προερχόμενα από την διαδικασία των κλιμακίων, ώστε να αποκτήσουν εμπειρίες που χρειάζονται».

 

Η δεύτερη καινοτομία του 2ου Rising Stars, είναι η… εισαγωγή ομάδων εφήβων από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

 

Οι ακαδημίες μπάσκετ της Μακάμπι Τελ Αβιβ, των ιταλικών Στέλα Αζούρα και Μασάμο, της ισπανικής Γρανάδα και της ουγγρικής Ράκεμπεργκ θα εκπροσωπηθούν με τις ομάδες εφήβων, ενώ στο Final 8 που θα γίνει Φεβρουάριο του 2023, γίνει και ακόμα πρόσκληση ξένης ομάδας για να παίξει με τις 7 από τις 12 που θα προκριθούν.

 

 «Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια κοινότητα μπάσκετ και από την ανταλλαγή απόψεων με όλους τους προπονητές των ελληνικών και των ξένων ομάδων, να αντιληφθούμε σε ποια σημεία του παιχνιδιού, της τακτικής και της οργάνωσης, είμαστε στην σωστή κατεύθυνση και σε ποια χρειάζονται βελτιώσεις ή και ολικές διορθώσεις. Στα επόμενα “Rising Stars” θα οργανώσουμε σεμινάρια “στρογγυλής τράπεζας” για να ανταλλάξουμε πληροφορίες» υπογράμμισε ο Κώστας Τσαρτσαρής.

 

Η προβολή και η απήχηση θέασης του 2ου τουρνουά «Rising Stars» με τις live streaming μεταδόσεις, αποτελεί το δεύτερο σημαντικότερο μέλημα των υπευθύνων του αναπτυξιακού προγράμματος. Τους αγώνες του πρώτου τουρνουά και στα 5 τριήμερα διεξαγωγής τους, παρακολούθησαν συνολικά, εκατό χιλιάδες, από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τη Σουηδία, τη Βουλγαρία και την Ιταλία. Οι ηλικίες των θεατών ήταν κυρίως 18-24 ετών με ένα ποσοστό περίπου 34%.

 

«Θέλουμε αυτά τα νούμερα να τα διπλασιάσουμε και να τα τριπλασιάσουμε. Πρόκειται για εφικτούς στόχους, ανάλογοι με την προσέλκυση θεατών λόγω της ποιοτικής και ποσοτικής αύξησης των ομάδων» καταλήγει ο Νίκος Σταυρόπουλος.

 

Κάθε τριήμερο του 2ου Rising Stars έχει όλες τις προδιαγραφές προσέλκυσης θεατών για τα «αστέρια» του μέλλοντος στο ελληνικό και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια