Στο διαδίκτυο το 10ο τεύχος του e-magazine της ΕΟΚ

 

Η αγωνιστική δράση έχει αρχίσει σε όλα τα εθνικά πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών και το 10ο τεύχος του e-magazine της Ε.Ο.Κ., είναι στην διάθεση των αναγνωστών του, με 11 θέματα ποικίλης ύλης, συνεντεύξεις και παρουσιάσεις ομάδων.

 

Στο εισαγωγικό άρθρο, το μέλος του Δ.Σ., Γιάννης Πεταλωτής αναφέρεται στις προσπάθειες ενδυνάμωσης του μπάσκετ στην ελληνική περιφέρεια και την αρωγή όλων των φορέων σε αυτή την κατεύθυνση.

 

Το τζάμπολ του 2ου τουρνουά «Rising Stars» έγινε το προηγούμενο τριήμερο (14-16/10) και οι προσδοκίες των υπευθύνων του αναπτυξιακού προγράμματος, Κώστα Τσαρτσαρή και Νίκου Σταυρόπουλου, είναι αναλόγως υψηλές με τις βελτιώσεις που έχουν συντελεστεί στην οργάνωση του και στην αύξηση συμμετεχόντων ομάδων και αγώνων.

 

Η Elite League των 16 ομάδων προσφέρει υψηλό θέαμα από τις δυο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και παράλληλα προβάλλεται σε κάθε σημείο της Ελλάδας με τις live streaming μεταδόσεις που συνεχίζονται από την περσινή περίοδο, αλλά πρωτίστως με το επιλεγμένο παιχνίδι κάθε αγωνιστικής, το μεσημέρι κάθε Κυριακής.

 

Το «3Χ3» «γέμισε» με μπάσκετ κάθε πλατεία, το προηγούμενο καλοκαίρι και η διοργάνωση του ευρωπαϊκού κυπέλλου Κ17 ήταν εντυπωσιακή στην πλατεία Συντάγματος, προσελκύοντας πλήθος φιλάθλων. Ο στόχος της Εθνικής ομάδας «3Χ3» είναι η πρόκριση της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, στο Παρίσι.

 

«Το ταξίδι έχει μεγαλύτερη σημασία από τον προορισμό» και η ΦΕΑ (Ν.Φιλαδέλφεια-Ν.Χαλκηδόνα), «ταξίδεψε» από τη Β΄ ΕΣΚΑ μέχρι την πρώτη, φετινή συμμετοχή της στην Elite League.

 

Η ομάδα γυναικών του Αιγέα Χίου είναι η μοναδική εκπρόσωπος της νησιωτικής Ελλάδας στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας και συνεχίζει την παράδοση του Αιγαίου, μετά την παρουσία του Παγχιακό και του ΒΑΟΛ.

 

Ο προπονητής Τάκης Φωτεινάκης επέστρεψε στα… πάτρια εδάφη της Κομοτηνής, μετά από 7 χρόνια εργασίας στο Κατάρ και περιγράφει πολλές ιστορίες εμπειριών του από την διδαχή του μπάσκετ, τις διαφορές στην καθημερινότητα και την εκτίμηση που χαίρουν οι Έλληνες τεχνικοί στο μπάσκετ της Μέσης Ανατολής.

 

Η δεύτερη συνέντευξη του 10ου τεύχους, έρχεται από τον Γιάννη Καραλή που παίζει μπάσκετ σε ηλικία 42 ετών και ενώ κατάγεται από τα Τρίκαλα, έχει… πολιτογραφηθεί Κρητικός.

 

Η ακαδημία της Ιτέας τηρεί ευλαβικά την αποστολή της στην ανάδειξη παικτών που έχουν παίξει σε ομάδες των εθνικών κατηγοριών και το «φυτώριο» της ξεχωρίζει στην Στερεά Ελλάδα.

 

Στην Πάτρα, πρώην παίκτες του μπάσκετ, ακολούθησαν άλλα επαγγέλματα και έχουν πάντα στην καρδιά τους, το άθλημα που υπηρέτησαν.

 

Στην μόνιμη στήλη «Ρετρό», οι αναμνήσεις επιστρέφουν στην προκάτοχο της Elite League, την Α2 κατηγορία που έχει χαρίσει αμέτρητες θεαματικές στιγμές από ομάδες που άφησαν… εποχή.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια