Παρακεντές: «Υποχρέωσή μας να δημιουργούμε και αθλητές και συνετούς οπαδούς»

 

Ο έφορος των τμημάτων γυναικών του Άρη Γιάννης Παρακεντές έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Αναλυτικά είπε:

 

Για την προσπάθεια στα τμήματα των κοριτσιών:

 

«Βρεθήκαμε ως διοικούσα επιτροπή τα τελευταία χρόνια και διοικούμε το γυναικείο μπάσκετ του Άρη, με κύριο στόχο να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδάκια ν’ αγαπήσουν το μπάσκετ. Ερχόμενα τα παιδιά μέσα στο μπάσκετ, προσπαθούμε, πέρα απ’ την παιδεία και αθλοπαιδεία που τους προσφέρουμε, να τα κάνουμε ν’ αγαπήσουν και το σύλλογο, έτσι ώστε να παράγουμε και συνετούς οπαδούς της ομάδας μας. Το όνομα Άρης ακολουθείται από πάρα πολλούς οπαδούς και έχουμε κι αυτήν την υποχρέωση να δημιουργούμε κι εμείς υγιείς οπαδούς. Διαχειριζόμαστε ένα πολύ μεγάλο καράβι ».

 

Για το πρόγραμμα «Aris Girls Basketball Academy»:

 

«Τα τελευταία 4 χρόνια έχουμε αναπτύξει αυτό το πρόγραμμα των ακαδημιών, στο οποίο προσπαθούμε να προσελκύουμε όσο περισσότερα παιδιά μπορούμε, από όσο μικρότερη ηλικία γίνεται και μέσα από ένα πρόγραμμα του οποίου ηγείται η κυρία Παναγιώτα Τσαμπούρη, προσπαθούμε να τα κάνουμε ν’ αγαπήσουν πρώτα το άθλημα, να θέλουν να έρχονται στην προπόνηση και μετά να γίνουν αθλήτριες του συλλόγου, έτσι ώστε ηλικιακά να περνούν απ’ το ένα τμήμα στο άλλο και να φτάσουν μέχρι και τη γυναικεία ομάδα. Υπάρχουν αρκετά κορίτσια μας που αγωνίστηκαν ως κορασίδες και στην ομάδα των νεανίδων. Η μετάβαση δεν είναι εύκολη, αλλά γίνεται με σύνεση και με πολλή προσοχή από την προπονήτριά μας, έτσι ώστε κάθε κορίτσι να καταλάβει το ρόλο του σε καθετί που συμμετέχει».

 

Για τη Β’ Φάση του Πανελληνίου κορασίδων:

 

 «Είμαστε προετοιμασμένοι για να πάμε να κερδίσουμε αυτό το μίνι πρωτάθλημα των  τριών ομάδων, έτσι ώστε να δώσουμε το παρόν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και, γιατί όχι, να επαναλάβουμε αυτό που κάναμε πριν δύο χρόνια με τις κορασίδες, να μπούμε μέσα στα μετάλλια, όσο πιο ψηλά γίνεται».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια