Πολυμένης: «Δική μας δουλειά να ανεβάσουμε το μπάσκετ στην περιοχή της Δράμας»

Ο προπονητής του Α.Ο. Προσοτσάνης (ΕΚΑΣΑΜΑΘ) Ιορδάνης Πολυμένης μίλησε στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Αναλυτικά είπε:

 

Για το σύλλογο του Α.Ο. Προσοτσάνης:

 

«Είμαστε μια σχετικά νέα ομάδα, που ιδρύθηκε το 2016, μια προσπάθεια κάποιων παιδιών και απ’ την κωμόπολή μας και απ’ τη Δράμα. Αρχικά, ξεκινήσαμε την ομάδα με στόχο να είμαστε πιο ελεύθεροι ως προς το μπάσκετ και να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά του χωριού να έχουν μια επαφή με το άθλημα. Αυτά τα χρόνια προσπαθούμε να βάζουμε κάθε φορά και ένα λιθαράκι παραπάνω. Τα τελευταία χρόνια μας δυσκόλεψαν στο να το πάμε λίγο παραπέρα, όπως και όλες τις ομάδες. Από το 2016 που ξεκινήσαμε, για την ώρα έχουμε μια ομάδα εφηβικού και στόχος μας είναι απ’ την επόμενη χρονιά να δημιουργήσουμε κάποια τμήματα και μικρότερων ηλικιών, έχοντας πλάι μας τους κατάλληλους ανθρώπους που θα μπορέσουν να μας βοηθήσουν σ’ αυτό. Θέλουμε να μπορέσουμε να φτάσουμε και το μπάσκετ σε ένα επίπεδο, στο οποίο θα γίνει αγαπητό και γνωστό για τα παιδιά, έτσι ώστε να έρθουν όσο περισσότερα γίνεται στο γήπεδο».

 

Για την επιτυχία της ομάδας να φτάσει ως τα ημιτελικά του κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ:

 

«Το έργο μας ήταν δύσκολο απ’ την αρχή. Ουσιαστικά εμείς προερχόμασταν από μια αρκετά μεγάλη αποχή, πάνω από 1,5 μήνα. Βρήκαμε απέναντί μας μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα όπως η Ασπίδα, που έχει παιδιά με συμμετοχή σε εθνική κατηγορία. Ήταν ένα ματς εμπειρίας ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΆΔΑ ΜΑς. Δεν ήμασταν τόσο ανταγωνιστικοί όσο θα θέλαμε, αλλά νομίζω ότι αυτό ήταν ένα σημείο που τα παιδιά κέρδισαν εμπειρίες, είδαν κάποια πράγματα και μας δίνει ένα κίνητρο παραπάνω για το μέλλον».

 

Για το αν υπάρχει ταλέντο στην περιοχή:

 

«Δε μπορώ να φανώ τόσο αισιόδοξος σε αυτό το κομμάτι. Υπάρχουν κάποιες προσπάθειες που γίνονται στη Δράμα και απ’ τον ΚΑΟΔ και από άλλες ακαδημίες, αλλά νομίζω ότι ως Δράμα είμαστε αρκετά πίσω πλέον σε σχέση με τους γειτονικούς νομούς της Καβάλας και των Σερρών. Θεωρώ ότι πρέπει να γίνουν αρκετά πιο συντονισμένες προσπάθειες απ’ τους συλλόγους και να υπάρχει μια καλύτερη συνεργασία. Υπήρχαν κάποιες δράσεις που έλαβαν χώρα και στη Δράμα και στο δικό μας γήπεδο από ανθρώπους της ΕΟΚ, που είχαν ως στόχο να φέρουν πιο κοντά στα νέα παιδιά το άθλημα. Από ‘κει και πέρα, είναι δουλειά δική μας να καταφέρουμε να φουντώσουμε αυτήν τη «σπίθα» που έδωσε η Ομοσπονδία σε πραγματική συμμετοχή παιδιών, που θα αγαπήσουν το άθλημα και μετέπειτα θα καταφέρουν να εξελιχτούν σε αυτό και να έχουν την πορεία που θα ήθελαν και θα επιδίωκαν».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια