Πάρτι στα αποδυτήρια της Λεωφόρου για τις γυναίκες του Ολυμπιακού-Τι δήλωσαν ο Ζίμπαρτς και όλες οι παίκτριες-Φωτορεπορτάζ

 

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναϊκού, κατακτώντας το πρωτάθλημα μέσα στο «Π. Γιαννακόπουλος»,  το έκτο της ιστορίας του, με τις «ερυθρόλευκες» να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την κατάκτηση του τίτλου, τόσο στο παρκέ του κλειστού της Λεωφόρου, όσο και στα αποδυτήρια.

 

*H Άννα Σπυριδοπούλου και η Ευαγγελία Βαμβακά μίλησαν μετά την νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναικού με 87-79, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι ερυθρόλευκες άξιζαν το θετικό αποτέλεσμα και την κούπα. Αναλυτικά:

 

Άννα Σπυριδοπούλου: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες για το νταμπλ, ειδικά μέσα στην έδρα του Παναθηναϊκού. Το αξίζαμε, το ξέρουν όλοι αυτό, είμαστε καλύτερη ομάδα. Μπορεί να μην το δείξαμε στους δύο πρώτους τελικούς, αλλά το αφήσαμε πίσω, δείξαμε χαρακτήρα και κερδίσαμε με μεγάλη διαφορά στο ΣΕΦ, μια διαφορά που μας έδωσε μεγάλη ώθηση και ψυχολογία, ώστε να πάμε στη Λεωφόρο και να κατακτήσουμε τον τίτλο. Είμαι πολύ περήφανη για τις συμπαίκτριες μου! Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, στη διοίκηση του, τους ευχαριστούμε όλους, γιατί στηρίζουν το γυναικείο μπάσκετ και καταφέρνουν να έχουν τον σύλλογο παντού ψηλά, στην κορυφή. Την Τρίτη θα κάνουμε τη φιέστα μας, θα σηκώσουμε το έκτο μας πρωτάθλημα, θέλουμε τον κόσμο μας μαζί μας, να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί έναν ακόμα τίτλο».

 

Ευαγγελία Βαμβακά: «Ο στόχος επετεύχθη! Ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα, είναι λογικό να βγάζαμε αντίδραση μετά το 2-2. Κάναμε αυτό που έπρεπε. Ξεσπάσαμε σε πανηγυρισμούς μέσα στη Λεωφόρο, γιατί η χρονιά δεν ήταν καθόλου εύκολη. Βγήκε στους πανηγυρισμούς μας όλη η ένταση της σεζόν και η χαρά των επιτυχιών. Μια χρονιά, στην οποία είχαμε φουλ προπονήσεις, παίζαμε σε Ελλάδα και Ευρώπη, όπου φτάσαμε μάλιστα ως τη φάση των 8. Η ομάδα έφτασε στον στόχο της, τα καταφέραμε. Μετά το 2-2, σηκώσαμε κεφάλι και δείξαμε ποιες είμαστε. Ο Ολυμπιακός αυτό σημαίνει, τίτλοι».

 

*Η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου ανέφερε ότι: «Είμαστε ενθουσιασμένες, είμαστε πολύ χαρούμενες για το φινάλε αυτής της σεζόν. Ο Ολυμπιακός έχει πάντα στόχο τα πρωταθλήματα και τα Κύπελλα, πάντα στόχο την κορυφή. Και εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό από το να πάρουμε το νταμπλ. Στη διάρκεια της σειράς των τελικών κάναμε δύο άσχημα παιχνίδια, όμως πεισμώσαμε και βγάλαμε αντίδραση με μία τεράστια σε έκταση νίκη μέσα στο ΣΕΦ και έπειτα, σήμερα, μέσα στη Λεωφόρο! Μια πολύ καλή χρονιά για την ομάδα, με νταμπλ και παρουσία στη φάση των 8 της Ευρώπης, για αυτό θα το απολαύσουμε. Επιστρέψαμε εκεί όπου μας ανήκει, είμαι περήφανη για τις συμπαίκτριες μου, για όλο το σταφ, για όλο τον Ολυμπιακό. Δουλέψαμε πολύ σκληρά για να πανηγυρίζουμε σήμερα. Περιμένουμε τον κόσμο μας την Τρίτη, για να γιορτάσουμε μαζί τόσο το πρωτάθλημα, όσο και το Κύπελλο, γιατί το κατακτήσαμε στην Κρήτη».

 

*Ο κόουτς Μάρτινς Ζίμπαρτς ανέφερε στο olympiacossfp.gr μετά την λήξη της αναμέτρησης ότι: «Συγχαρητήρια σε όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού, για την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή. Αυτός ήταν ο βασικός στόχος της σεζόν! Ευχαριστώ όλες τις παίκτριες που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, για να κατακτήσουν αυτόν τον τίτλο. Παρά τους τραυματισμούς και κάποια προβλήματα, πάλευαν συνεχώς να κερδίσουν. Είχαμε μία σπουδαία προπονητική ομάδα, την Στέλλα, τον Βαγγέλη, τον Ντίνο, ήμασταν μια ομάδα και όλοι μαζί βοηθήσαμε να κερδίσουμε τόσα πολλά ματς αυτή τη σεζόν! Ευχαριστώ το ιατρικό επιτελείο, που έκανε ό,τι μπορούσε για τις αθλήτριες μου. Ευχαριστώ τον Σταύρο για την παρουσία και την υποστήριξή του. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Εύη, για την άψογη συνεργασία που είχαμε. Ευχαριστώ και τον Πρόεδρο μας, που με εμπιστεύτηκε για αυτήν την αποστολή το περασμένο καλοκαίρι. Ένιωσα την πλήρη εμπιστοσύνη του συλλόγου. Ευχαριστώ τον κόσμο μας για τη στήριξη του».

 

* Κριστίν Βίτολα: «Είμαι πολύ χαρούμενη για την ομάδα μου και για τον τρόπο που έπαιξε σήμερα, σε ένα σκληρό αγώνα. Δεν ήταν το τέλειο παιχνίδι από πλευράς μας, αλλά ήταν αρκετό για να φτάσουμε στην τέταρτη νίκη και στο πρωτάθλημα! Μεγάλο ρόλο έπαιξε η διάθεση μας, το πνεύμα μας, η πίστη μας να κερδίσουμε. Και αυτό φάνηκε σε μερικά κρίσιμα, σημαντικά σημεία. Το απολαμβάνουμε, το πανηγυρίζουμε, είμαστε οι πρωταθλήτριες στη χώρα».

 

Ελένη Σύρρα: «Ήταν μία δύσκολη χρονιά για μένα, αλλά και για όλη την ομάδα, όμως νιώθω ευλογημένη και ευτυχισμένη που είμαι μέλος του Ολυμπιακού! Στιγμή δεν έπαψα να πιστεύω στην ομάδα μας, κάναμε το νταμπλ, είμαστε πρωταθλήτριες Ελλάδας για το 2021-22».

 

Μισέλ Πλουφ: «Είμαι τόσο περήφανη για αυτή την ομάδα! Είχαμε μία πρόκληση μπροστά μας, μετά την ισοπαλία στη σειρά. Μάθαμε από τα λάθη μας στα δύο πρώτα παιχνίδια και επιστρέψαμε. Είμαστε μια ομάδα γεμάτη μαχήτριες! Παλέψαμε όλες μαζί, σαν πραγματική ομάδα. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Από το σταφ, μέχρι τις αθλήτριες, όλοι τα δώσαμε όλα! Ήταν τιμή μου να παίζω για αυτό το σύλλογο, αλλά και με αυτές τις συμπαίκτριες, ήταν μια αξέχαστη σεζόν. Πάμε Ολυμπιακέ».

 

Ρουθ Χάμπλιν: «Είμαι τόσο περήφανη για αυτή την ομάδα, αλλά και για τον τρόπο που επιστρέψαμε και αντιδράσαμε. Είναι υπέροχο συναίσθημα να είσαι μέλος αυτής της ομάδας και να δίνεις πίσω στον Ολυμπιακό το πρωτάθλημα».

 

Διονυσία Αλεξανδρή: «Είχαμε μια εξαιρετική αντίδραση μετά το 2-2, παίξαμε επιτέλους το μπάσκετ που ξέρουμε στους τελικούς, γιατί αδικήσαμε τους εαυτούς μας στα δύο πρώτα παιχνίδια. Το έχω πει και θα το λέω συνέχεια, πιστεύω πολύ σε αυτή την ομάδα. Χαίρομαι πολύ, γιατί η μία παίζει για την άλλη και αυτό κάνει τη διαφορά. Ο σημερινός τελικός ήταν εξαιρετικός, ο κάθε τελικός ήταν διαφορετικός και ο Ολυμπιακός έδειξε την ανωτερότητα του με πέντε νίκες κόντρα στον Παναθηναϊκό, πρωτάθλημα, Κύπελλο και ευρωπαϊκή πορεία».

 

Ιωάννα Δίελα: «Ολοκληρώσαμε μια ονειρική χρονιά. Όπως είπε και ο κόουτς, η αποστολή μας ολοκληρώθηκε. Είχαμε τρεις στόχους φέτος, πρωτάθλημα, Κύπελλο, καλή πορεία στην Ευρώπη. Και τα καταφέραμε! Όσον αφορά στη σειρά των τελικών, ήταν υψηλού επιπέδου, ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες, θεωρώ ήταν διαφήμιση για το γυναικείο μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι είναι καλύτερη ομάδα, κερδίσαμε τον Παναθηναϊκό για πέμπτη φορά τη φετινή σεζόν. Περιμέναμε την αντίδραση του Παναθηναϊκού στους πρώτους τελικούς, γιατί ήμασταν μπροστά με 2-0, όμως η δική μας αντίδραση μετά ήταν ακόμα μεγαλύτερη, με μία νίκη με +33 και μετά, με μία νίκη-τίτλου στη Λεωφόρο. Είμαι περήφανη για αυτή την ομάδα».

 

Στέλλα Φουράκη: «Το νταμπλ είναι το επιστέγασμα όλης της προσπάθειας που καταβάλαμε κατά τη διάρκεια αυτής της απαιτητικής σεζόν. Καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο που είχαμε βάλει στην αρχή της χρονιάς, να φέρουμε τον Ολυμπιακό εκεί όπου του αξίζει να είναι, στην κορυφή. Και αυτό για εμάς είναι πολύ σημαντικό! Το νταμπλ είναι αφιερωμένο και στον κόσμο μας, που μας στήριξε σε όλο αυτό το ταξίδι».

 

Αγγελική Νικολοπούλου: «Είμαστε πανευτυχείς που τελείωσε η χρονιά, έχοντας εκπληρώσει όλους μας τους στόχους και επαναφέροντας την ομάδα εκεί που αξίζει πραγματικά να βρίσκεται. Στην κορυφή! Ευχαριστούμε τη διοίκηση, τους προπονητές, τον κόσμο μας και γενικά, όλους όσους μας στήριξαν στη φετινή μας πορεία».

 

Εβίνα Σταμάτη: «Είμαι πολύ χαρούμενη που κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Ήταν μια δύσκολη σειρά, αλλά αντιδράσαμε όταν έπρεπε. Συγχαρητήρια σε όλες τις συμπαίκτριες μου για την αυταπάρνηση που έδειξαν στα δύο τελευταία παιχνίδια και ειδικά στο σημερινό».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια