Τσεμπέρης: «Το μπάσκετ γυναικών χρειάζεται ανταγωνιστικά ματς»

Ο προπονητής των νεανίδων του Παναθηναϊκού Γιώργος Τσεμπέρης μίλησε στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Αναλυτικά είπε:

 

Για το φετινό πρωτάθλημα νεανίδων της ΕΣΚΑ:

 

«Ήταν δύο ή και τριών ταχυτήτων, υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Φέτος έγινε σαν ένα δεύτερο πρωτάθλημα απ’ τους δύο ομίλους της ΕΣΚΑ. Η δεύτερη φάση ήταν καλύτερη, διότι οι ομάδες ήταν πιο ανταγωνιστικές. Κι εκεί υπήρξε μια βελτίωση από τα προηγούμενα χρόνια, επομένως ήταν καλύτερο το πρωτάθλημα και πιο δίκαιο».

 

Για τη δυσκολία του να «τροφοδοτηθεί» η γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού απ’ τις υποδομές της:

 

«Ο Παναθηναϊκός έχει δύο παίκτριες στο γυναικείο, τη Γεωργία Γρηγοροπούλου και την Αγγελική Ζιάκα. Αυτό είναι πολύ καλό, γιατί οι κοπέλες αυτές δουλεύουν σε υψηλότερες εντάσεις, και εξισορροπεί το ότι τα συγκεκριμένα κορίτσια δεν προπονούνται συνεχώς με την ομάδα νεανίδων. Το πρόβλημα είναι ότι στις γυναίκες δεν υπάρχει μεγάλος αριθμός ανταγωνιστικών ματς. Για να το αντιμετωπίσουμε αυτό μπορούμε να παίξουμε φιλικά με γυναικείες ομάδες από άλλες κατηγορίες, όπως και κάνουμε και έτσι σε θέμα δύναμης και τεχνικής αντιπαρερχόμαστε σωστά».

 

Για την αντιμετώπιση ενός τουρνουά με πολλά μαζεμένα παιχνίδια (Πανελλήνιο Νεανίδων), σε σχέση με την ΕΣΚΑ που έχει μεγαλύτερα κενά:

 

«Υπάρχει διαφορά, γιατί χρόνος ξεκούρασης δεν υπάρχει, είναι συνεχόμενα τα παιχνίδια. Έχει μεγάλη σημασία να ‘χεις μεγάλο ρόστερ, να μπορείς να κάνεις καλό ροτέισον και έτσι να ‘χεις τις παίκτριες πιο φρέσκιες και έτοιμες στο καλύτερο δυνατό σημείο».

 

Για την τελική φάση του Πανελληνίου Νεανίδων:

 

«Δεν είναι όλες οι ομάδες ίδιες, υπάρχει διαφορά. Αυτό είναι φυσιολογικό, γιατί οι ομάδες της επαρχίας που κάνουν μια τεράστια προσπάθεια με δύσκολες συνθήκες είναι σε χαμηλότερο επίπεδο απ’ τις δύο του κέντρου και της Θεσσαλονίκης. Οι δύο ομάδες απ’ την Αθήνα (Παναθηναϊκός, Εσπερίδες) και οι δύο απ’ τη Θεσσαλονίκη (Παναθλητικός, Άρης) έχουν τον πρώτο λόγο κατά την άποψή μου».

 

Για το αν θα βοηθούσε το γυναικείο μπάσκετ ένα τουρνουά παρόμοιο με το Rising Stars των εφήβων:

 

«Θα ‘ταν καλύτερο για το μπάσκετ γυναικών και για τις παίκτριες και για τις ομάδες. Νομίζω ότι μπορεί να γίνει όπως και στα αγόρια, θα δώσει περισσότερα ποιοτικά παιχνίδια και κίνητρο σε κοπέλες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια