er

Βαλάντης Κουρτίδης και Δημήτρης Τσούρμας στο ΕΟΚ WebRadio

Στην εκπομπή του ΕΟΚ WebRadio «Άκου τι έκανες», με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και Γιάννη Λαμπίρη, βρέθηκαν ο forward της Δόξας Λευκάδος (Β’ Εθνική, 3ος όμιλος), Βαλάντης Κουρτίδης, και ο προπονητής του Πολύγυρου (Β’ Εθνική, 4ος όμιλος), Δημήτρης Τσούρμας.

 

Ο Βαλάντης Κουρτίδης μίλησε:

 

Για το τι φταίει και έμεινε λίγο πίσω στη βαθμολογία η Δόξα Λευκάδας:

 

«Κυρίως κάποια εκτός έδρας παιχνίδια που δεν κερδίσαμε. Παρ’ όλα αυτά έχουμε πολύ δυνατό σύνολο, απλά τα παιχνίδια στην αρχή δε μας βγαίνανε καθόλου. Είμαστε νεανική ομάδα, θέλαμε καιρό να «δέσουμε» όλοι μαζί. Το παιχνίδι στο Σχηματάρι μας στοίχισε. Πιστεύω ότι αν κερδίζαμε εκεί, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Ήταν ένα παιχνίδι που κερδίζαμε 15 πόντους και το χάσαμε στην 4η περίοδο. Ωστόσο, έχουν μείνει άλλα 5 παιχνίδια και θέλουμε να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

 

Για το πώς αποφάσισε να πάει από τον Ολυμπιακό και την Α2 στη Δόξα:

 

«Έφυγα από τον Ολυμπιακό και πήγα στη Λευκάδα, γιατί δεν πήρα πολύ χρόνο συμμετοχής, όσο θα ήθελα εγώ τουλάχιστον. Ήθελα να πάω σε μια ομάδα της Β’ Εθνικής. Μίλησα με τον κόουτς Ζαφειρούδη και μου ανέλυσε τι ήθελε από εμένα. Μίλησα και με τους ανθρώπους εδώ της ομάδας, που τους νιώθω σαν οικογένεια μου, και έχουν κάνει τρομερή δουλειά όλα αυτά τα χρόνια εδώ. Πήρα την απόφαση να έρθω και πραγματικά είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος, γιατί το περιβάλλον είναι πάρα πολύ καλό και έσω και εξωαγωνιστικά. Νιώθω καλά εδώ».

 

Για τον Ολυμπιακό:

 

«Είναι πολύ δυνατή ομάδα. Το φετινό ρόστερ είναι πάρα πολύ καλό. Η διαφορά δυναμικότητας με τον Παναθηναϊκό είναι μεγάλη, το είδαμε και στα προηγούμενα παιχνίδια. Κάνει καλή πορεία στην Ευρώπη. Ο κόουτς Μπαρτζώκας έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και φαίνεται και στο γήπεδο., Ο κάθε παίκτης έχει το ρόλο του, η ομάδα είναι πολύ καλά στημένη, με πάρα πολύ καλούς παίκτες. Πιστεύω ο Ολυμπιακός στη Ευρώπη μπορεί να διεκδικήσει κάτι».

 

Ο Δημήτρης Τσούρμας αναφέρθηκε:

 

Στις 5 νίκες στα τελευταία 6 παιχνίδια:

 

«Εμείς «χτίζαμε» την ομάδα με σκοπό να έχουμε μια πιο άνετη χρονιά από αυτές που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Είχαμε την ατυχία να χάσουμε τον Δημήτρη Σιόλογκα με χιαστούς και μετά από λίγο τον Στέλιο Λεπτοκαρίδη, και οι 2 βασικά «γρανάζια» για τον στόχο της άνετης χρονιάς. Φτάσαμε σε σημείο να είμαστε λίγο πριν το τέλος του 1ου γύρου στη ζώνη του υποβιβασμού. Σε τέτοιες στιγμές θέλει προσπάθεια απ’ όλους, να στηριχτούν τα παιδιά και να ανέβει η ψυχολογία. Όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε συσπείρωσαν την ομάδα, τους παίκτες, τη διοίκηση, όλους. Δικαιώθηκαν και τα παιδιά και η διοίκηση, γίναμε μια «γροθιά», βάλαμε τα πράγματα κάτω, είπαμε να δώσουμε το 100% μας και ήρθαν αυτά τα αποτελέσματα που μας κάνουν χαρούμενους και να βλέπουμε χωρίς ψυχολογική πίεση τη συνέχεια του πρωταθλήματος».

 

Για τις ακαδημίες:

 

«Ο Πολύγυρος είναι το «κέντρο» της Χαλκιδικής. Είναι ένα μεγάλο μέρος, ένα μέρος που αγαπιέται το μπάσκετ και δουλεύουνε και τα τμήματα υποδομής. Υπάρχουν αρκετά παιδιά, απλά μας πήγε πολύ πίσω και στο κομμάτι των ακαδημιών η πανδημία. Το κομμάτι των ακαδημιών είναι κάτι που στηρίζονται πολλές ομάδες. Υπήρχε ένα θέμα και στις δικές μας λόγω της πανδημίας, αλλά πιστεύω ότι σιγά σιγά θα επανέλθουμε στην κανονικότητα. Έχουμε έναν καταξιωμένο υπεύθυνο ακαδημιών, τον κύριο Μπελούλη, ο οποίος έχει ιστορία στον χώρο, κάνει πάρα πολύ δουλειά και θεωρώ ότι και σε αυτό το κομμάτι ο σύλλογος είναι σε ένα πολύ καλό επίπεδο».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια