Αποκλείστηκαν από τα προημιτελικά του Eurocup οι γυναίκες του Ολυμπιακού-Εχασαν και στη Γαλλία από την Μπουρζ με 76-59-Το στατιστικό του αγώνα-Τι δήλωσαν Ζίμπαρτς, Βίτολα, Τολφρι

 

Το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού σταμάτησε στη Γαλλία. Η ελληνική ομάδα ηττήθηκε από την Μπουρζ με 76-59 (είχε χάσει και στο ΣΕΦ με 73-60) με τις Γαλλίδες να παίρνουν έτσι την πρόκριση για τα προημιτελικά του Eurocup Γυναικών.

 

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στον αγώνα και λίγο μετά τα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου πήρε διαφορά πέντε πόντων (12-7). Η γαλλική ομάδα αντέδρασε, ισορροπώντας την κατάσταση και κατάφερε να πάρει αέρα 10 πόντων (37-27) με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

 

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Μπουρζ έτρεξε ένα επιμέρους 22-5, ξέφυγε με 59-32 «κλειδώνοντας» ουσιαστικά την πρόκριση. Ο Ολυμπιακός στο τέλος μάζεψε τη διαφορά, με την γαλλική ομάδα να κερδίζει τον αγώνα με 76-59 και να προκρίνεται στα προημιτελικά του Eurocup Γυναικών.

 

Διαιτητές: Ατάρντ (Ιταλία), Χέρμπερτ (Καναδάς), Σάντσεθ (Ισπανία)

Δεκάλεπτα: 15-14, 37-27, 59-32, 76-59

Ολυμπιακός (Ζίμπαρτς): Νικολοπούλου 4, Σπυριδοπούλου 5(1), Σύρρα, Τόλφρι 17(5), Βίτολα 16, Αλεξανδρή, Δίελα, Χάμπλιν, Πλουφ 10, Σταμάτη 2, Σταμολάμπρου 5.

Μπουρζ (Λαφαρζέ): Χάμπτον 13, Μπνουεναμό 2, Ζόντια, Ντουσέ 9, Μαν 7, Έλντεμπρινκ 10, Ρούπερ 8, Μισέλ 1, Γκουάπο 20, Γκοντίν 6

 

Δείτε τη στατιστική του αγώνα: https://www.fiba.basketball/eurocupwomen/21-22/game/0202/Tango-Bourges-Olympiacos-S-F-P-#tab=boxscore

 

Δηλώσεις:

 

Μάρτινς Ζίμπαρτς: «Η ομάδα της Μπουρζ δείχνει το υψηλότερο επίπεδο γυναικείου μπάσκετ: ένταση, μέγεθος, αποφάσεις. Παίξαμε 15 λεπτά σε αυτή την ένταση, αλλά μετά κάναμε κρίσιμα λάθη, με τα οποία μας τιμώρησαν. Αυτά είναι καλά μαθήματα, παίρνουμε πολύ καλή εμπειρία και τώρα χρειαζόμαστε να τη χρησιμοποιήσουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα».

 

Κριστίν Βίτολα: «Συγχαρητήρια στην Μπουρζ, έπαιξε καλό μπάσκετ. Από την άλλη πλευρά, δεν νομίζω ότι δώσαμε την καρδιά μας όταν χρειάστηκε. Κάναμε πολλά λάθη, που μετατράπηκαν σε εύκολους βαθμούς για τον αντίπαλο. Το μεγαλύτερο μάθημα που μπορούμε να πάρουμε από αυτό, είναι να παίζουμε όπως δουλεύουμε. Ελπίζω, να μάθουμε από αυτό και να έχουμε διαφορετική νοοτροπία για το υπόλοιπο της σεζόν, γιατί έχουμε ακόμα πιο πολύ σημαντικά παιχνίδια στη συνέχεια».

 

Αλέξις Τόλφρι: «Ξεκινήσαμε καλά και παίξαμε σκληρά. Νομίζω, ότι υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε ως ομάδα και θα κάνουμε αυτές τις αλλαγές στην πράξη. Πιστεύω, θα πάμε καλύτερα στο υπόλοιπο της σεζόν».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια