er

Φούντας: «Όραμά μας τα παιδιά να συνεχίσουν να παίζουν μπάσκετ»

 

Ο δημιουργός της ομάδας Τρίκαλα 14 (Α2 ΕΣΚΑΘ), Γιώργος Φούντας, μίλησε στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Συγκεκριμένα είπε:

 

Για την ομάδα και το όραμά της:

 

«Είμαστε μια ακαδημία έξι χρόνων, η οποία δούλεψε και δουλεύει με μικρά παιδιά. Αυτά τα παιδιά έχουν μεγαλώσει, έχουν έξι χρόνια μαζί μας και έχουν καταφέρει να φτάσουν την ομάδα στην άνοδο στην Α1 ΕΣΚΑΘ. Πάντα πλαισιώνουμε την ομάδα από 4-5 έμπειρα παιδιά, αλλά κατά κύριο λόγο η βάση μας είναι τα μικρά παιδιά και τα παιδιά της ακαδημίας. Το όραμά μας είναι αυτά τα παιδιά να συνεχίζουν να παίζουν μπάσκετ, να τους μαθαίνουμε να κάνουν αυτό που αγαπάνε επαγγελματικά και από ‘κει και πέρα ευχόμαστε όλα τα παιδιά που ασχολούνται με το μπάσκετ να γίνουν Σπανούληδες και Διαμαντίδηδες, αλλά πάνω απ’ όλα να μη φύγουν από τα γήπεδα και να παίζουν μπάσκετ έστω και ερασιτεχνικά. Να παίζουν μέχρι όσο φτάνει η αντοχή τους».

 

Για την ακαδημία γυναικών της ομάδας:

 

«Μετά από χρόνια στα Τρίκαλα υπάρχει ομάδα γυναικεία, σε μορφή κορασίδων, πανκορασίδων, η οποία «τρέχει» με αρκετά κορίτσια που έχουν «αγκαλιάσει» πάρα πολύ αυτό το πρότζεκτ που έχουμε βάλει στην ακαδημία και σαν στόχο. Βλέπω ότι έχει αλλάξει και απ’ τη μεριά της ομοσπονδίας όλο αυτό το πράγμα που λέγεται γυναικείο μπάσκετ, δίνοντας του μεγάλη βαρύτητα, πράγμα που είναι πολύ υπέρ. Τα κορίτσια το έχουν δει πραγματικά αυτό και το έχουν «αγκαλιάσει». Έχουμε περίπου 70-80 κορίτσια στις ακαδημίες μας που πραγματικά αγαπάνε και τους αρέσει το μπάσκετ. Εύχομαι να συνεχιστεί με τον ίδιο ζήλο και από τη μεριά της Ομοσπονδίας και το μόνο σίγουρο είναι ότι τα παιδιά αυτό που τους δίνουμε θα το πάρουν και θα το αγαπήσουν ακόμη περισσότερο».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια