er

Βίκη Βολονάκη: «Από την Ελλάδα έφυγα για ένα καλύτερο μέλλον στην προπονητική»

 

Η Βίκη Βολονάκη, η οποία βρίσκεται στην Αμερική από το 2013 και πλέον δουλεύει ως βοηθός προπονητή στο Πανεπιστήμιο Marian University Knights, ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Woman to woman» με τη Σοφία Γιαλλελή και την Εβίνα Μάλτση. Αναλυτικά είπε:

 

Για την απόφασή της να εργαστεί στην Αμερική:

 

«Από την Ελλάδα έφυγα για ένα καλύτερο μέλλον. Θεώρησα ότι αυτό που ήθελα να κάνω, να γίνω προπονήτρια δηλαδή, ήταν καλύτερα να το κάνω στο εξωτερικό και ειδικά στην Αμερική. Τώρα είμαι βοηθός προπονητή σε Πανεπιστήμιο στην Ιντιάνα. Είμαι εκεί από το 2013. Ήταν κάτι που το σκεφτόμουν, αλλά δεν ήξερα πως θα το καταφέρω. Είμαι αρκετά τυχερή πάντως, γιατί τη 2η χρονιά και μετά πανηγύρισα και τίτλους πρωταθλήματος».

 

Για το αν συζητάνε στην Αμερική για τις Ελληνίδες μπασκετμπολίστριες που παίζουν στη χώρα:

 

«Οι πληροφορίες που παρέχονται πλέον και από το ίντερνετ βοηθούν περισσότερο στην ενημέρωση των αθλητριών που θέλουν να πάνε στην Αμερική για να σπουδάσουν και να παίξουν μπάσκετ. Στις συζητήσεις που κάνουμε μεταξύ μας οι προπονητές συζητάμε και για τις Ελληνίδες. Αυτό που τους κάνει εντύπωση είναι το μακρύ ταξίδι που κάνουν προκειμένου να έρθουν στη χώρα να σπουδάσουν αλλά και να αθληθούν».

 

Για το ελληνικό πρωτάθλημα κι αν το παρακολουθεί:

 

«Λόγω της διαφοράς της ώρας, τις περισσότερες φορές τις ώρες των αγώνων είμαι στην προπόνηση. Βέβαια, έχω δει κάποια πράγματα, όπως το τελευταίο 10λεπτο του περσινού τελικού του πρωταθλήματος που κέρδισε ο Παναθηναϊκός. Είναι λίγο δύσκολο να παρακολουθώ πάντα τους αγώνες, αλλά όταν μπορώ προσπαθώ να βλέπω».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια