Εύα Νάστου: «Οσο πιο ψηλά μπορούμε με την Αναγέννηση Νέου Ρυσίου»

 

Συνεχίζοντας το αφιέρωμα στις πρώτες σκόρερ και μπόμπερ των ομίλων και συγκεκριμένα στον τρίτο όμιλο της Α2 Εθνικής κατηγορίας γυναικών, το BASKETMANIAK  μίλησε με την πρώτη σκόρερ του, την Εύα Νάστου της Αναγέννησης Νέου Ρυσίου. Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στον Νεκτάριο Ιωαννίδη.

 

Τι σε ώθησε ν' ασχοληθείς με το γυναικείο μπάσκετ;

 

«Από μικρή είχα πολύ ενέργεια και ήθελα κάπου να τη διοχετεύσω. Στην αρχή ξεκίνησα με το τένις, όμως έψαχνα και κάτι άλλο. Στην γειτονιά μου βρίσκονταν το σωματείο του ΠΑΟΚ και οι προπονητές της ακαδημίας του εκείνη την εποχή μ' έκαναν ν' αγαπήσω το άθλημα αυτό».

 

Έχοντας εμπειρίες από Α1 τι σε ώθησε ν' ασχοληθείς με την Α2;

 

«Πήρα την απόφαση μετά από αρκετή σκέψη. Οι δύο κατηγορίες διαφέρουν σίγουρα. Υπάρχουν όμως άνθρωποι σε ομάδες της Α2 που ασχολούνται με τον ίδιο ζήλο και έχουν στόχους που θέλουν να υλοποιήσουν. Η κατάλληλη προσέγγιση και ο στόχος που τέθηκε στο σύλλογο έπαιξε ρόλο στην τελική μου απόφαση».

 

Περίμενες την πρωτιά στις σκόρερ;

 

«Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ γιατί η ομάδα αποτελείται από αξιόλογες παίκτριες και μ' εμπειρία από Α1. Μυστικό δεν υπάρχει. Ρόλο παίζουν η εμπιστοσύνη, η βοήθεια των συμπαικτριών μου και του προπονητή και η προπόνηση φυσικά».

 

Οι στόχοι της Εύας Νάστου;

 

«Η ομάδα να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί, να παίζουμε ελκυστικό μπάσκετ και να ευχαριστηθούμε το κάθε παιχνίδι».

 

Σκιαγράφηση της Εύας Νάστου σε 5-10 σειρές

 

«Είμαι πεισματάρα, ειλικρινής και όταν βάλω ένα στόχο θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να τον πετύχω».

 

Σου τηλεφωνεί αύριο το πρωί η Άννυ Κωνσταντινίδου και σου λέει: Συγχαρητήρια για την πρωτιά στις σκόρερ, αναμένω και τις προτάσεις σας για την άνοδο του γυναικείου μπάσκετ. Τί θα απαντούσες;

 

«Σίγουρα μια τέτοια προσωπικότητα γνωρίζει καλύτερα τα προβλήματα του χώρου και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την άνοδο του αθλήματος».

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια