Μάχη με το χρόνο έχει να δώσει ο Α.Σ. Καρδίτσας

 

Σε ένα πρωτάθλημα… από την αρχή καλείται να συμμετέχει ο Α.Σ. Καρδίτσας, που την Τετάρτη ξεκινά και πάλι τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στην Α2 Εθνική Ανδρών με ένα ράλι έξι αγώνων σε δεκαοκτώ ημέρες.

 

Από τις 4 Δεκεμβρίου του 2021, μέχρι τις 19 Ιανουαρίου του 2022, μεσολαβούν 45 ημέρες, ενάμιση μήνας δίχως αγώνες για τον ΑΣΚ. Η εμφάνιση κρουσμάτων στους «κυανόλευκους» οδήγησε στην αναβολή τριών αγώνων (10η, 11η, 12η αγωνιστικές), στη συνέχεια ήρθε η προγραμματισμένη διακοπή λόγω των γιορτών και ακολούθησε η διακοπή του πρωταθλήματος με απόφαση της ΕΟΚ, λόγω της έξαρσης της πανδημίας.

 

Βέβαια, στην επανέναρξη της Α2 Εθνικής, η αφετηρία δεν είναι η ίδια για όλες τις ομάδες. Ο ΑΣΚ, μετρά ήδη 8-0 στο πρωτάθλημα, μέχρι τη διακοπή ήταν η μοναδική αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα, έχοντας πετύχει σημαντικές νίκες, αλλά και δίνοντας την εικόνα ενός συνόλου με ποιότητα, συνέπεια και πολλά ακόμη περιθώρια βελτίωσης.

 

Πέρα από το 8-0, ο Α.Σ. Καρδίτσας πέτυχε ξεχωριστά επιτεύγματα στις οκτώ πρώτες αγωνιστικές. Έχει την καλύτερη επίθεση με 94,9 μ.ο. και την καλύτερη άμυνα με παθητικό 66,3 πόντους ανά αγώνα και βέβαια τον καλύτερο μέσο όρο διαφοράς ανά αγώνα (+28,6 πόντους). Είναι η καλύτερη ομάδα σε μέσους όρους στο πρωτάθλημα σε ριμπάουντ (48,1), ασίστ (25,6), κλεψίματα (10,5), στο ποσοστό ευστοχίας εντός παιδιάς (47,8 %) και ακόμη δεύτερη στα κοψίματα (3,3) και στα δίποντα (55,6 %) και τρίτη στα τρίποντα (36,6 %). Τέλος, όπως είναι φυσιολογικό, ο ΑΣΚ είναι η κορυφαία ομάδα στο σύστημα αξιολόγησης, με 124,3 βαθμούς ανά αγώνα.

 

Οι αριθμοί, χωρίς αμφιβολία είναι εντυπωσιακοί, όμως παραμένουν αριθμοί. Η εικόνα στο γήπεδο είναι εκείνη που μετράει και το ζητούμενο για τους «κυανόλευκους» είναι να κερδίσουν τη μάχη με το χρόνο. Μόλις την τελευταία εβδομάδα η ομάδα κατάφερε να προπονηθεί πλήρης, αφού επέτρεψαν όλοι όσοι νόσησαν, ενώ στη διάρκεια των προπονήσεων, τέθηκε εκτός για τις επόμενες εβδομάδες ο Αντώνης Καραγεωργίου. Ο 20χρονος φόργουορντ, υπέστη κάταγμα στο αριστερό του χέρι και θα μείνει εκτός προπονήσεων για αρκετό ακόμη διάστημα.

 

Χωρίς πολλές προπονήσεις με πλήρη σύνθεση λοιπόν, ο ΑΣΚ έχει μπροστά του μια δεύτερη και πιο σημαντική μάχη με το χρόνο, αυτή του πολύ επιβαρυμένου αγωνιστικού προγράμματος. Μετά τα κρούσματα, τη διακοπή, την αγωνιστική απραξία, έρχεται ένα πολύ βαρύ σερί κρίσιμων και καθοριστικών αγώνων. Έως το φινάλε του πρώτου γύρου στις 5 Φεβρουαρίου και με αφετηρία την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου, ο ΑΣΚ έχει να δώσει έξι ματς σε δεκαοκτώ ημέρες, αφού εκτός των προγραμματισμένων αγώνων, θα δίνει κάθε Τετάρτη και ένα ματς εξ’ αναβολής.

 

Συγκεκριμένα, την Τρίτη η ομάδα αναχωρεί για το Μεσολόγγι, όπου την Τετάρτη θα αντιμετωπίσει το γηπεδούχο Χαρίλαο Τρικούπη σε εξ αναβολής αγώνα για τη 10η αγωνιστική. Το Σάββατο 22 Ιανουαρίου, θα υποδεχθεί στην Καρδίτσα το πολύ δυνατό Ψυχικό για την 13η αγωνιστική. Την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου πάλι εντός έδρας, υποδέχεται την επίσης πολύ αξιόλογη ομάδα της Ελευθερούπολης σε αγώνα που ανήκει στην 11η αγωνιστική, ενώ ακολουθεί μετά από τρεις ημέρες, το Σάββατο 29/1, ο εκτός έδρας αγώνας με τον Αμύντα. Νέο εκτός έδρας ματς, αυτή τη φορά στην Καβάλα την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου για το τελευταίο ματς εξ αναβολής, ενώ ο πρώτος γύρος κλείνει με την εντός έδρας αναμέτρηση απέναντι στον Κόροιβο Αμαλιάδας το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου.

 

Εκτός από τα διαρκή ματς και την κούραση, κρίσιμο ζήτημα είναι πως ο Α.Σ. Καρδίτσας αντιμετωπίζει και στα έξι ματς μερικές από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, κάτι που αυξάνει ακόμη περισσότερο το βαθμό δυσκολίας.

 

Όλα τα παραπάνω σίγουρα επιβαρύνουν την ομάδα, όμως η πανδημία έχει ανατρέψει την κανονικότητα σε όλα σχεδόν τα επίπεδα της ανθρώπινης ζωής και ο αθλητισμός δε θα μπορούσε να είναι εξαίρεση. Επομένως, το μόνο που μπορεί να κάνει ο ΑΣΚ είναι να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα, να δει κάθε ματς ξεχωριστά, να παλέψει για τη νίκη σε κάθε αναμέτρηση και να διεκδικήσει το καλύτερο που μπορεί.

 

Στην ομάδα υπάρχει πίστη στις δυνατότητες των αθλητών, το τεχνικό τιμ έχει οργανώσει την προετοιμασία για τους αγώνες αυτούς, το ρόστερ έχει ποιότητα και βάθος, κάτι που θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο, το ζητούμενο επομένως είναι, οι «κυανόλευκοι» να βρουν γρήγορα αγωνιστικό ρυθμό, να αποφύγουν τραυματισμούς και προβλήματα και να πάρουν όσες περισσότερες νίκες μπορούν, σε αυτό το πολύ κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια