Η Καλαμαριά αγκάλιασε το «Her World, Her Rules» και το «Τρίποντα στα Σχολεία» της ΕΟΚ-Φωτορεπορτάζ

 

Η Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα η Καλαμαριά έγιναν το.. σπίτι του «Her World, Her Rules». Το 13ο Δημοτικό Σχολείο φιλοξένησε το πρόγραμμα της FIBA, το οποίο πραγματοποιείται με τη συνεργασία της ΕΟΚ και φέρνει τα κορίτσια κοντά στο μπάσκετ.

 

Συνολικά 65 κορίτσια πήραν μέρος στο πρόγραμμα, ενώ παράλληλα έτρεξε και το πρόγραμμα «Τρίποντα στα Σχολεία» το οποίο αφορά τα αγόρια. Συνολικά 56 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου έμαθαν περισσότερα για το μπάσκετ.

 

Το «παρών» έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας-Αθλητισμού – Πολιτισμού Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης Δ. Καλαμαριάς Γιαννακός Αθανάσιος. Το πρόγραμμα έγινε με την επίβλεψη των ομοσπονδιακών προπονητών, Δοξάκη Γιώργου, Μπιτζάνη Γιάννη, Μπελούλη Κώστα, Παπαδημητρίου Κώστα και των προπονητών Πετρόπουλου Δημήτρη, Δάμπαση Δημήτρη, Βακιρτζή Χαράλαμπου.  Οι δραστηριότητες έγιναν με σεβασμό των υγειονομικών πρωτοκόλλων υπό την εποπτεία της η Διευθύντρια του 13ου Δ.Σ. Καλαμαριάς Αρνίδου Κυριακής και της Κ.Φ.Α. Σαμαρά Γραμματικής.

 

Οι εκπρόσωποι της ΕΟΚ ήταν η για πολλά χρόνια πρώην αρχηγός της Εθνικής Γυναικών Δήμητρα Καλέντζου και ο συντονιστής του προγράμματος Θωμάς Χαρμπαλής. Το πρόγραμμα περιλάμβανε ελεύθερο παιχνίδι μπάσκετ (3Χ3), ψυχοκινητικά παιχνίδια και αθλητικές πρακτικές δραστηριότητες εξοικείωσης με το παιχνίδι του μπάσκετ (ντρίπλα, πάσα, σουτ, άμυνα, ριμπάουντ).

 

Η Ε.Ο.Κ. ευχαριστεί θερμά τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Τζιτζικώστα Απόστολο για την ευγενική του προσφορά σε μπλουζάκια, τα οποία δόθηκαν στα παιδιά του δημοτικού σχολείου που συμμετείχαν στα προγράμματα της ΕΟΚ, καθώς και τον Δήμαρχο Καλαμαριάς τους Διευθυντές και τους άλλους εκπαιδευτικούς των Σχολείων αυτών για την υποδοχή και την άψογη συνεργασία, όπως και τους προπονητές που παρέστησαν. Τέλος, ευχαριστεί την Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών – Εθελοντές Καλαμαριάς.

 

Κάθε εκδήλωση πραγματοποιείται υπό τις σχετικές οδηγίες της Πολιτείας, ακολουθώντας τα πρωτόκολλα υγείας.

 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια