Αμπαράς: Το «μη σταματάς να σουτάρεις» και ο στόχος της σεζόν

Ένας δεινός σκόρερ, αλλά και ένας ώριμος παίκτης, ο Θωμάς Αμπαράς, απολαμβάνει τη θητεία του στον Μακεδονικό, εκεί όπου συνάντησε ένα εξίσου ώριμο περιβάλλον για να ανθίσουν επιτυχίες.

 

Ο 27χρονος γκαρντ αποτελεί πολύτιμο γρανάζι σε μια μηχανή που αποτελείται μόνο από πολύτιμα γρανάζια! Ο Σάββας Ντολόπουλος και οι συνεργάτες του αισθάνονται οπωσδήποτε τυχεροί για το ανθρώπινο δυναμικό με το οποίο δουλεύουν φέτος στον Μακεδονικό και, φυσικά, στη διοίκηση του συλλόγου οφείλεται η εξαιρετική στελέχωση που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι.

 

Πώς είναι να δουλεύεις σε αυτό το περιβάλλον; Πώς είναι να σκοράρεις 31 πόντους σε ένα παιχνίδι; Ο Θωμάς Αμπαράς μιλά στο makedonikos.gr:

 

Όταν το καλοκαίρι σε προσέγγισε ο Μακεδονικός και τελικά αποδέχτηκες να φορέσεις τα πράσινα, υπολόγιζες ότι θα ήσουν μέλος μιας τόσο όμορφης και στενά συνδεδεμένης οικογένειας που τα πηγαίνει και τόσο καλά στο γήπεδο;

 

«Όταν ήρθα το καλοκαίρι, ήξερα κάποια παιδιά να σου πω την αλήθεια, με άλλα είχαμε κάνει κάποιες προπονήσεις το καλοκαίρι, όμως ήξερα ότι όλοι εδώ είναι καλά παιδιά. Γνώριζα και τον κόουτς. Πίστευα πράγματι ότι θα δημιουργηθεί αυτό το οικογενειακό κλίμα και ότι θα είναι μια ωραία χρονιά για τον Μακεδονικό».

 

Με ποιους συμπαίκτες έχεις δεθεί περισσότερο;

 

«Με τον Γιώργο Φλιάτη, με τον οποίο ήμασταν συμπαίκτες και στην Καβάλα και γενικότερα από τότε εξακολουθούμε να κάνουμε παρέα».

 

Είσαι ένας παίκτης που σκέφτεται πολύ ομαδικά, πολύ καλός στο σκοράρισμα και πολύ έξυπνος. Ποιο στοιχείο θεωρείς πιο σημαντικό στο παιχνίδι σου;

 

«Ανάλογα τη χρονιά και την ομάδα που αγωνίζεσαι, δεν είναι στάνταρ αυτό. Φέτος ίσως χρειάζεται να σκοράρω περισσότερο στην ομάδα μου, αλλά υπάρχουν και ματς που σκοράρουν άλλοι. Αν βλέπω πάντως ότι ένας συμπαίκτης μου είναι σε καλό βράδυ, δε με ενοχλεί καθόλου να παίρνει αυτός τις πρωτοβουλίες. Εξάλλου ακολουθούμε οδηγίες του κόουτς».

 

Πέτυχες 31 πόντους στο πρόσφατο παιχνίδι με την Γέφυρα, σε ένα ρεσιτάλ σκοραρίσματος και σε ένα παιχνίδι που ο Μακεδονικός κέρδισε στον πόντο (66-65). Τι συνέβη σε αυτήν την αναμέτρηση; Αποφάσισες να το πάρεις πάνω σου; Σου βγήκε η μέρα; Σου έβγαινε η μέρα και είπες «ας το πάρω πάνω μου»;

 

«Ήταν θέμα ημέρας, θέμα ρυθμού. Έβλεπα στο δεύτερο ημίχρονο ότι με πηγαίνει το παιχνίδι, βρήκα τα σουτ που ήθελα, έμπαινε η μπάλα, αλλά ήμασταν όλοι σε καλή βραδιά. Δε μπορώ να πω ότι κέρδισα μόνος μου το παιχνίδι. Κάναμε συλλογική προσπάθεια στην άμυνα και εντάξει, στην επίθεση ήμουν αυτός που σκόραρα περισσότερο».

 

Σου έδιναν αντίστοιχα οι συμπαίκτες σου τη μπάλα περισσότερο, επειδή έβλεπαν αυτοί τώρα ότι σε «πήγαινε» το παιχνίδι;

 

«Οι συμπαίκτες μου μου έλεγαν “μη σταματάς να σουτάρεις” (σ.σ. γέλια)».

 

Που θέλει να φτάσει ο Μακεδονικός; Τι θα θεωρηθεί επιτυχία φέτος;

 

«Η ομάδα χτίστηκε για να κάνει μια καλή πορεία στη Β’ Εθνική. Από κει και πέρα, ό,τι καλύτερο έρθει, θα είναι κέρδος για την ομάδα, για εμάς, για τους προπονητές, αλλά και για το σύλλογο γενικότερα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια