Ντολόπουλος: «Ο Μακεδονικός είναι μια οικογένεια που περνάει καλά και χαίρεται να παίζει»

 

Δώδεκα αγωνιστικές μετά την έναρξη του 4ου ομίλου της Β’ Εθνικής, ο Μακεδονικός προπορεύεται στη βαθμολογία με 20 βαθμούς, χέρι χέρι με τον ισοβαθμούντα Αίαντα Ευόσμου.

 

Οι επιδόσεις της ανδρικής ομάδας μπάσκετ είναι ιστορικές και αποδεικνύεται πως το άλμα της ανόδου από τη Γ’ Εθνική πέρυσι ήταν πολύ γερό. Οι «πράσινοι» πρωταγωνιστούν σε κάθε έδρα, παρουσιάζοντας εικόνα μιας ομάδας πολύ συμπαγούς, σοβαρής και κυνικής, που, όπως παραδέχεται και ο προπονητής και πρωτεργάτης της επιτυχίας, Σάββας Ντολόπουλος, «έμαθε να κερδίζει τα παιχνίδια».

 

Ο νεαρός κόουτς απαρνείται οποιονδήποτε τίτλο φαβορί και επιμένει ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο ευχάριστο από το χαρούμενο κλίμα των αποδυτηρίων. Το μήνυμα του είναι σαφές, παρότι δεν το εξέφασε ρητά: θα τρέξουμε την κούρσα χωρίς να ορίσουμε τον τερματισμό.

 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σάββας Ντολόπουλος στο makedonikos.gr, λίγες ημέρες πριν την αλλαγή του χρόνου:

 

Πρώτα απ’ όλα μίλησε μας για την κατάσταση της υγείας σου και της οικογένειας σου, δεδομένης της περιπέτειας σας με τον covid-19 που σε κράτησε μακριά από τα παρκέ:

 

«Είχε κολλήσει η κόρη μου, ήμασταν όλοι σε καραντίνα. Οι υπόλοιποι το είχαμε περάσει και παλαιότερα. Τέλος πάντων, όλα καλά».

 

Από την τελευταία συνέντευξη, μεσολάβησαν έξι αναμετρήσεις, στις οποίες ο Μακεδονικός έκανε και τις δύο πρώτες ήττες του. Η ομάδα παραμένει πρώτη βέβαια. Θεωρείς ότι έχει ωριμάσει από τότε; Ότι έχει βελτιωθεί; Ότι παρέμεινε ίδια ενδεχομένως;

 

«Σίγουρα οι ήττες βοηθούν αν τις διαχειριστείς σωστά, αυτό είναι το σημαντικό. Υπάρχει κάποια ωρίμανση στον τρόπο που μάθαμε να κερδίζουμε παιχνίδια. Ξέρουμε τους ρόλους και ξέρουε τι πρέπει να κάνουμε για να πάρουμε κάποια παιχνίδια. Υπήρχαν περιπτώσεις δηλαδή που ήμασταν πίσω με μεγάλη διαφορά, αλλά στο τέλος κερδίζαμε. Η ομάδα έμαθε να παίζει με τρόπο που της φέρνει τις νίκες στο τέλος και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

 

«Τα φαβορί παραμένουν φαβορί», μου είχες πει. Ο Μακεδονικός είναι πλέον φαβορί;

 

«Ο Μακεδονικός είναι μια ομάδα που είναι οικογένεια και περνάει μια χαρά. Και κάθε Κυριακή χαίρεται που παίζει».

 

 

 

Όσο έλειπες άφησες στο «πόδι» σου τον Τάσο Μαυροκεφαλίδη και τον Παναγιώτη Φωτιάδη που έκαναν το 2/2 σε δύσκολες αναμετρήσεις. Είναι οι συνεργάτες που θα ήθελε κάθε προπονητής;

 

«Τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερη συγκέντρωση και μπόρεσαν να καταφέρουν αυτά που είχαμε πει ότι πρέπει να κάνουμε σε αυτούς τους αγώνες. Ήταν συνεπέστατοι σε όσα είπαμε, ακολούθησαν τις οδηγίες και πέτυχαν τις νίκες. Είμαι τυχερός που τους έχω και τους δύο!».

 

Τι φέρνει η νέα χρονιά για την ομάδα;

 

«Η νέα χρονιά είναι για εμάς ότι πάμε να κερδίσουμε στο επόμενο παιχνίδι που έρχεται πρώτο στη νέα χρονιά (σ.σ. γέλια)! Δουλεύουμε και πηγαίνουμε να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι, τα βλέπουμε όλα ξεχωριστά. Έχουμε πάντοτε και την υποστήριξη της διοίκησης που είναι δίπλα μας συνέχεια και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό, τους ευχαριστούμε πολύ».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια