Πρόκριση στους «16» του Eurocup για τις γυναίκες του Ολυμπιακού-Τι δήλωσαν Ζίμπαρτς και Πλουφ

 

 

Στη φάση των «16» του Eurocup Γυναικών προκρίθηκε ο Ολυμπιακός μετά την επικράτησή του με 84-69 επί της ρωσικής Ενισέι στο ΣΕΦ.

 

Ο Ολυμπιακός πήρε από το ξεκίνημα τον έλεγχο του αγώνα (22-13, 6′.45”) φτάνοντας στο +11 (29-18) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

 

Με την Αννα Νίκη Σταμολάμπρου και την Κριστίν Βίτολα η ελληνική ομάδα έχτισε ακόμη μεγαλύτερη διαφορά κλείνοντας το ημίχρονο μπροστά με 46-31.

 

Ο Ολυμπιακός μάλιστα έφτασε την «ψαλίδα» στο +26 (67-41) λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου δίνοντας διαδικαστικό χαρακτήρα στην αναμέτρηση με δεδομένο ότι έχει κερδίσει με 15 πόντους (85-70) πριν από μία εβδομάδα στη Ρωσία.

 

Διαιτητές: Στόικα (Ρουμανία), Φάουρ (Ρουμανία), Ζένις (Σλοβακία)

Δεκάλεπτα: 29-18, 46-31, 67-50, 84-69

Ολυμπιακός (Ζίμπαρτς): Δίελα 2, Νικολοπούλου 9(1), Πλουφ 19(1), Σύρρα 3, Βαμβακά, Αλεξανδρή 2, Φουράκη, Χάμπλιν 6, Σταμάτη 5(1), Σταμολάμπρου 19(3), Τόλφρι 2, Βίτολα 17.

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα: https://www.fiba.basketball/eurocupwomen/21-22/game/2212/Olympiacos-S-F-P--WBC-Enisey#tab=boxscore


Δηλώσεις:

 

Μάρτινς Ζίμπαρτς: «Παίξαμε πολύ καλά, σε πολλά σημεία. Πολλές παίκτριες έπαιξαν καλά αρκετά λεπτά, όλες πρόσφεραν στη νίκη. Είμαι πολύ χαρούμενος για την ομάδα μας, συνεχίζουμε στην Ευρώπη. Θα κάνουμε Χριστούγεννα με την καλύτερη διάθεση. Εύχομαι στον κόσμο του Ολυμπιακού καλά Χριστούγεννα, συνεχίζουμε και θα αντιμετωπίσουμε την ομάδα από την Τουρκία».

 

Μισέλ Πλουφ: «Περάσαμε στην επόμενη φάση του θεσμού. Είχαμε ένα αργό ξεκίνημα, όμως στη συνέχεια, ανεβήκαμε, παίξαμε συγκεντρωμένα στην άμυνα, πιέσαμε, παίξαμε ομαδικό μπάσκετ και πήραμε την πρόκριση πριν από τη διακοπή των Χριστουγέννων. Ξέραμε ότι παίζουμε με μία ομάδα με εξαιρετικές σουτέρς από την γραμμή των τριπόντων, ξέραμε ότι έπρεπε να τις σταματήσουμε από εκείνο το σημείο. Τα καταφέραμε και συνεχίζουμε».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια