Εντυπωσιακή «κατοστάρα» στην πρεμιέρα των ομίλων του Eurocup για τις γυναίκες του Ολυμπιακού-Φωτορεπορτάζ από τη νίκη επί της Πολωνικής Μπίντγκοζ

 Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε ο Ολυμπιακός τις υποχρεώσεις του στο Eurocup γυναικών, καθώς επικράτησε στο ΣΕΦ με 103-68 της Μπίντγκοζ από την Πολωνία για την 1η αγωνιστική της διοργάνωσης στον Ε’ Όμιλο.

 

Η ελληνική ομάδα μπήκε δυνατά στον αγώνα και πήρε γρήγορα διαφορά (18-2, 8′) με την πολωνική ομάδα να προσπαθεί να αντιδράσει (21-12, 11’10”). Οι «ερυθρόλευκες» έκαναν ένα πρώτο ξέσπασμα (31-12, 12’45”), αλλά ολοκλήρωσαν την αντεπίθεσή τους με ένα εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο. Μπήκαν στο παρκέ με ένα 19-4, οδήγησαν τη διαφορά στο +30 (81-51, 32′) και έκαναν και ένα βήμα παραπάνω (90-58 στο 35′, 103-66 στο 39′), πριν σφραγίσουν τη νίκη με το τελικό 103-68.

 

Διαιτητές: Περτσιαβάλε (Ιταλία), Μποντζιόρνι (Ιταλία), Λαπάνοβιτς (Σλοβενία)

Δεκάλεπτα: 20-8, 40-29, 77-50, 103-68

Ολυμπιακός (Ζίμπαρτς): Κούπερ 12, Τόλφρι 16 (4), Σταμολάμπρου 19 (3/4 τριπ., 7 ασσίστ, 3 κλεψίματα), Σταμάτη 5 (1), Αλεξανδρή 8 (5 ασσίστ, 7 κλεψίματα), Σύρρα, Νικολοπούλου 10 (2/4 τριπ., 6 ασσίστ), Φουράκη 6 (5 ριμπάουντ), Δίελα, Βαμβακά, Βιτόλα 11 (2), Χάμπλιν 16 (9 ριμπάουντ)

Μπίτγκοζ (Κουλπέζσκα): Φοντέιν 14, Στάνκιεβιτς 6 (1), Αλέιν 13, Σόμπιχ 7, Ζμίρτσακ, Ζασάντα, Πομπόζι 8, Μισκίνιεν 8, Χάουσερ 2, Μίκαλεκ 10,

 

Δηλώσεις

 

Μάρτιν Ζίμπαρτς: «Έχουμε ένα γεμάτο ρόστερ που μας βοηθάει να παίξουμε καλό ποιοτικό μπάσκετ, ο κύριος στόχος μας ήταν να κρατήσουμε αυτή την ένταση για 40 λεπτά και έτσι θέλουμε να παίζουμε και σε όλη τη σεζόν. Έχουμε πολύ ποιοτικό βάθος πάγκου που μας βοήθησε σήμερα ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Εννοείται ότι έχουμε περιθώρια βελτίωσης και δεν υπάρχει το τέλειο παιχνίδι, αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη σημερινή μας εμφάνιση».

 

Αλέξις Τόλφρι: «Παίξαμε σκληρά και ακολουθήσαμε πιστά το πλάνο του προπονητή, για να πάρουμε μια καλή νίκη στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς. Ο προπονητής είχε τονίσει στις προπονήσεις να μην δώσουμε κανένα εύκολο ριμπάουντ και έφτιαξε ένα πολύ καλό αμυντικό πλάνο που μας βοήθησε να απελευθερωθούμε και στην επίθεση. Οι συμπαίκτριές  μου με βοήθησαν πολύ απόψε, βρήκαν τις ελεύθερες πάσες και εγώ είχα εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, γι' αυτό και κατάφερα να σκοράρω και να βοηθήσω την ομάδα».

 

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα:

 

https://www.fiba.basketball/eurocupwomen/21-22/game/1310/Olympiacos-S-F-P–Polskieprzetwory-Bydgoszcz#|tab=boxscore

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια