Κυριακάκης: «Τι ειδήσεις φτάνουν στα αυτιά μου για την Α1 γυναικών»

 

Ο Μιχάλης Κυριακάκης σχολιάζει στο www.superbasket.gr για την επόμενη σεζόν της Α1 γυναικών:

 

«Αναβάθμιση του πρωταθλήματος; Όπως το βλέπει ο καθένας. 

 

Δεν ξέρω αν παίζουν ρόλο και τα λεφτά που υποσχέθηκε ο Αυγενακης στην μεγάλη κατηγορία την οποία θεωρεί επαγγελματική.

 

Όμως οι κινήσεις πού γίνονται στις μεταγραφές, η συμμετοχή μετά από πολλά χρόνια περισσότερων της μιας ομάδων στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις της FIBA, (ακούγεται για ίσως και πέντε!!!), κάτι διαφορετικό φαίνεται να πάει να γίνει.

 

Αν αφήσω στην άκρη ότι φεύγοντας η Μποσγανά με την Πολυμένη στις ΗΠΑ με υποτροφία, δεν πιστεύω τουλάχιστον για φέτος να δούμε κάποια νεαρή Ελληνίδα να της εμπιστευτούν θέση με ικανό χρόνο συμμετοχής, τότε δείχνει να έρχεται ένα ενδιαφέρον  πρωτάθλημα .

 

Οι τρεις ξένες γίνονται τέσσερις με την προσθήκη μίας κοινοτικής. Χωρίς να θέλω να σχολιάσω την απόφαση, να υπενθυμίσω ότι το τρεις Αμερικανίδες ισχύει μόνο για την Ελλάδα.

 

Οι ομάδες που θα παίξουν στην Ευρώπη έχουν δικαίωμα να έχουν μόνο δύο μη Ευρωπαίες και όσες θέλουν κοινοτικές σύμφωνα με την FIBA.

 

Άρα είναι πολύ εκλαϊκευμένο το τρεις αμερικανίδες και προστέθηκε μια κοινοτική.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν που είδε ότι ο αιώνιος του αντίπαλος Παναθηναϊκός επέστρεψε πολύ δυνατός, ανέβασε το μπάτζετ και φτιάχνει ομάδα μαθαίνω να σταθεί με αξιώσεις και στο Eurocup, με στόχο γιατί όχι κάτι παραπάνω από τις 16 που έχει φτάσει δυο φορές.

 

Είναι θέμα ημερών να ανακοινωθεί η απόκτηση της πολύπειρης διεθνούς Λετονής σέντερ Κριστίν Βίτολα με πολλά χιλιόμετρα σε Ευρωπαϊκές ομάδες. Ομως αυτό το όνομα που θα κάνει μπαμ είναι αυτό της εν ενέργεια παίκτριας του WNBA με πολύ χρόνο συμμετοχής στις Ουάσιγκτον Μιστικς της ύψους 1.96 Τερέζας Πλεζανς. Μεγάλο όνομα από το πάνω ράφι.

 

Την θυμάμαι σαν βασική επιλογή του Δικαιουλάκου, όταν πρωτοπήγε στην Πολωνία και την Πολκοβιτσε. Ομως η αθλήτρια υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στις πρώτες αγωνιστικές και έμεινε απέξω. Επέστρεψε δριμύτερη και πέρυσι αγωνίστηκε στις Κονέκτικατ Σαν. Ο Ολυμπιακός κράτησε μετά την Σταμολάμπρου όλες τις διεθνείς και θα ενισχυθεί και άλλο.

 

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται και αυτός για την επιστροφή του στην Ευρώπη και να επαναλάβει την εκπληκτική φετινή πορεία. Κράτησε την Ριντ, πήρε Βιντσιλαίου Αγγελική, Μυλωνάκη, Σταμάτη και ανανέωσε το ελληνικό υλικό ανανεώνοντας ουσιαστικά μόνο Λύμουρα και Χατζηνικολάου. Εν αναμονή των ξένων παικτριών που θα αποκτήσει ανάλογα με τα χρήματα που μπορεί να διαθέσει.

 

Ο τρίτος μεγάλος της παρέας ο ΠΑΟΚ, ο μοναδικός δυστυχώς εκπρόσωπος της Βόρειας Ελλάδας στην  μεγάλη κατηγορία των γυναικών, μπήκε κι αυτός στον χορό θέλοντας να χορέψει όσο καλύτερα γίνεται.

 

Πρόσληψη του Κώστα Κεραμιδά που κουβαλάει ένα βαρύ βιογραφικό, συμμετοχή στην Ευρώπη και ενίσχυση του ελληνικού κορμού με δυο πραγματικά «μπαμ» μαζί με τις τέσσερις ξένες αθλήτριες, που δείχνουν ότι κοιτάει ψηλά.

 

Όμως και οι υπόλοιπες ομάδες κινούνται όμως οι πληροφορίες βγαίνουν με το σταγονόμετρο. Η Ελευθερία Μοσχάτου που όλα δείχνουν θα έχει την παρθενική της Ευρωπαϊκη εμφάνιση (;) μετά τις Ελληνίδες που απέκτησε ανακοίνωσε διεθνή Αργεντινή παίκτρια που πέρυσι έπαιζε στην Α1 Ιταλίας ενώ είναι έτοιμη να ανακοινώσει τις υπόλοιπες.

 

Ο ΠΑΣ Γιάννινα επανέφερε την πολύ καλή Καναδεζα Σαμάνθα Κούπερ μετά από ένα γρήγορο πέρασμα από το Γαλλικό πρωτάθλημα ενώ μαθαίνω ότι ετοιμάζει και το δικό του ελληνικό «μπαμ» με την απόκτηση της Ασπασίας Καλαμπάκου.

 

Η Δάφνη Αγίου Δημητριου που σπάνια ανακοινώνει τις κινήσεις της, έχει αποκτήσει μια σπουδαία σκόρερ την Ντι Γκιβενς, όπως και ένα σπουδαίο ταλέντο από την Αμερική.

 

Αυτά έτσι στα γρήγορα.

 

Οπως έχει γίνει  γνωστό, αποχωρούν από την Α1 οι  ΕΦΑΟΖ, Κρόνος, Σπόρτιγκ και αναμένουμε τις ομάδες που θα τις αντικαταστήσουν. Ελπίζω να βρεθούν…»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια