Άγγελος Παπανικολάου στο «Magnesiasports»: «Kανονικά οι εκλογές της ΕΟΚ στις 30 Μαΐου»

 

Σίριαλ με πολλούς κύκλους και πολλές επαναλήψεις τείνει να γίνει η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέα διοίκησης στην ΕΟΚ, με τα σωματεία να περιμένουν τον τελικό νικητή, προκειμένου να παρθούν καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον του αθλήματος! Όσο καθυστερεί αυτή τόσο δεν λαμβάνονται οι αποφάσεις και αν δεν υπάρξει κάποιο… spin off ή ανατροπή στο κεντρικό σενάριο, τότε στις 30 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές.

 

Τουλάχιστον αυτό ανέφερε και ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ, Άγγελος Παπανικολάου, βρισκόμενος το πρωί του Σαββάτου (15/05) στον Βόλο, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Ζήση Δότα (εκ Ελασσόνας ορμώμενο), συναντώντας παλιούς συνεργάτες και εκπροσώπους σωματείων, με την προεκλογική διαδικασία να κορυφώνεται (και πάλι). Ο ίδιος δήλωσε σίγουρος ότι στις 30 Μαΐου οι εκλογές θα γίνουν, συμπληρώνοντας ότι δεν βλέπει κανένα κέρδος όσον αφορά την επέκταση της παρουσίας του Γιώργου Βασιλακόπουλου μέσω και της διοίκησης Πρωτοδικείου που ορίστηκε προσφάτως.

 

«Oι εκλογές έχουν ήδη δρομολογηθεί και προγραμματιστεί από τη διοίκηση της ΕΟΚ να γίνουν στις 30 Μαΐου. Λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων ζητήσαμε και ανοιχτά γήπεδα όπως είναι το ΟΑΚΑ και το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Μας ήρθε απάντηση από τη διοίκηση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ότι δέχεται να γίνουν εκεί οι εκλογές. Ούτως ή άλλως εκεί είχε γίνει κάτι τέτοιο και πέρυσι με τις ίδιες συνθήκες με 2,5 χιλιάδες μέλη του Παναθηναϊκού, οπότε θεωρώ ότι μπορούν να γίνουν με ασφάλεια σε έναν ανοιχτό χώρο όπως είναι το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας οι εκλογές, και να ψηφίσουνε και να εκφραστούν ελεύθερα τα σωματεία, για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της ΕΟΚ» σχολίασε σχετικά ο κ. Παπανικολάου, μιλώντας στο «Μagnesiasports».

 

-Γιατί όμως υποχρεωτικά με φυσική παρουσία (σ.σ. ενώ υπάρχει και το ηλεκτρικό σύστημα «Ζευς» που χρησιμοποιήθηκε και σε άλλες Ομοσπονδίες);

 

«Είναι αυτό που προβλέπει το καταστατικό. Αφού πλέον δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη διαπεριφερειακή μετακίνηση όπως έχει ανακοινώσει η ελληνική κυβέρνηση, άρα μπορούν να μεταφερθούν οι πολίτες σε όλη την Ελλάδα, δεν βλέπω κάποιον λόγο να μην γίνουν (σ.σ. οι εκλογές), χωρίς φυσική περιουσία. Μπορεί έτσι κάποιος να εκφράσει τη βούλησή του πολύ πιο εύκολα και ακηδεμόνευτα».

 

-Πολλοί λένε όμως ότι όλα αυτά είναι δάκτυλος Βασιλακόπουλου προκειμένου να καθυστερήσει την αποχώρησή του από τα διοικητικά της Ομοσπονδίας.

 

«Δεν νομίζω ότι έχει να κερδίσει ο κ. Βασιλακόπουλος κάτι όταν βρίσκεται σε μία διοίκηση πρωτοδικείου χωρίς να έχει αρμοδιότητες. Νομίζω ότι είναι λίγο ευτελές όλο αυτό ως επιχείρημα. Δεν έχει αρμοδιότητες η διοίκηση Πρωτοδικείου. Το να μείνει ο κ. Βασιλακόπουλος 15 μέρες παραπάνω, έναν μήνα ή δύο μήνες χωρίς καμία αρμοδιότητα με τη διοίκηση Πρωτοδικείου παρά μόνο να εκτελέσει εκλογές στερείται ευφυούς ανάγνωσης»!

 

-Επέμενε όμως ο κ. Βασιλακόπουλος…

 

«Επέμενε στο κομμάτι να ψηφίσουν όλα τα σωματεία, και σ’ αυτό επιμένω κι εγώ. Ότι πρέπει ότι όλα τα σωματεία που έχουν ειδική αθλητική αναγνώριση και που έχουν συνεπή αγωνιστική παρουσία τα τελευταία χρόνια δικαιούνται να ψηφίσουν. Θα σας έθετα κι εγώ ένα ερώτημα. Όταν πηγαίνουμε και ψηφίζουμε σε βουλευτικές εκλογές μας ζητούν φορολογική ενημερότητα; Δεν νομίζω… Ψηφίζουμε με την ταυτότητά μας. Αντίστοιχα, για τα σωματεία, η ειδική αθλητική αναγνώριση και η αγωνιστική παρουσία. Δεν μπορούμε να θεωρήσουμε αυτά τα σωματεία «σφραγίδα» και να μην μπορούν να εκφραστούν… Ναι, είναι σωστό το Μητρώο αλλά σε ό,τι αφορά το κομμάτι της χρηματοδότησης από τη ΓΓΑ. Ναι, να υπάρχει τέτοιο σύστημα για το ποια σωματεία θα πάρουν δημόσιο χρήμα. Όχι όμως για την ψήφο, το θεωρώ άδικο».

 

-Β’-Γ’ Εθνική, Α2 Γυναικών… Τι θα γίνει με αυτά τα πρωταθλήματα;

 

«Το άθλημα της Καλαθοσφαίρισης έχει καταταχθεί σ’ αυτά της υψηλής επικινδυνότητας. Από 7 Ιουνίου λοιπόν υπάρχει η δυνατότητα αγωνιστικής παρουσίας. Προσωπικά το θεωρώ λίγο ανέφικτο για να έχουμε πρωταθλήματα, κατ’ εξοχήν ερασιτεχνικά και για να πιέσουμε καταστάσεις να ολοκληρωθούν….».

 

-Μπορούν αυτές οι διοργανώσεις να αποκτήσουν επαγγελματικό χαρακτήρα;

 

«Πάμε τώρα σε κάτι που για μένα είναι θεμελιώδες, αν στο μπάσκετ θα πρέπει να γίνουν όλα επαγγελματικά ή να ενισχύσουμε τον ερασιτεχνικό Αθλητισμό. Εγώ είμαι στην κατεύθυνση ότι θα πρέπει να ενισχύσουμε τον ερασιτεχνικό Αθλητισμό, δεν μπορούν να γίνουν όλα επαγγελματικά. Το να υπάρχει μία μέριμνα για την ασφάλιση των αθλητών, το βλέπω με θετικό μάτι, αν αυτό μπορεί να γίνει σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο και με τη βοήθεια της Πολιτείας».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια