«Εφυγε» ο Γκάρι Αρουτιούνωβ-Συγκινητική επιστολή από την πρωταθλήτρια Ελλάδας ομάδα γυναικών του Απόλλωνα Καλαμαριάς του 1992

 

Μια μεγάλη μορφή της προπονητικής, ο Γκάρι Αρουτιούνωβ, δεν είναι πλέον μαζί μας καθώς απεβίωσε το βράδυ της Κυριακής.

 

Γεννήθηκε στην Τιφλίδα το 1946 και έπαιξε στη γενέτειρα του και σε όλες τις εθνικές ομάδες της ΕΣΣΔ. Ολοκλήρωσε τις σπουδές στο Πολυτεχνείο της Τιφλίδας και στη γυμναστική ακαδημία με ειδικότητα μπάσκετ.

 

 Από το 1972 εργάστηκε ως προπονητής ξεκινώντας από τις μικρές ηλικίες μέχρι την εθνική ομάδα ως πρώτος προπονητής και βοηθός στην εθνική γυναικών της ΕΣΣΔ. Τιμήθηκε σαν διακεκριμένος προπονητής της χώρας του.

 

Το 1991 τον κάλεσε να δουλέψει στην Ελλάδα ο Απόλλων Καλαμαριάς με τον οποίο κέρδισε το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών το 1992.

 

Το 1994-1995 ως προπονητής της γυναικείας ομάδας της ΜΕΝΤ, οργανώνει και είναι υπεύθυνος της ακαδημίας της.

 

Από το 2000 έως το 2002 ήταν υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής του Αίαντα Ευόσμου και από το 2002 και μετά υπεύθυνος των υποδομής της ΧΑΝΘ.

 

Τους τελευταίους τρεις μήνες έμπαινε σε νοσοκομεία για εγχείρηση καρδιάς που έγινε και πήγε καλά, καθώς του πήρανε μόσχευμα από το πόδι αλλά δεν έκλεινε η πληγή του...

 

Ξαναμπήκε στο νοσοκομείο για πλαστική στο πόδι αλλά δεν είχε καμία βελτίωση και του το έκοψαν πάνω από το γόνατο. Μπήκε σε κέντρο αποκατάστασης εδώ και 20 ημέρες αλλά δεν άντεξε όλη αυτήν την ταλαιπωρία και έσβησε από στεναχώρια,

καθώς είχε χάσει και 40 με 50 κιλά…

 

Μετά από επιθυμία του δεν θα γίνει κηδεία, αλλά καύση, μάλλον την Πέμπτη στην Χαλκηδόνα.


Συγκινητική επιστολή από την πρωταθλήτρια Ελλάδας ομάδα γυναικών του Απόλλωνα Καλαμαριάς του 1992

 

Η γυναικεία ομάδα του Απόλλων Καλαμαριάς και οι άνθρωποι που βοήθησαν με όλη τους την ψυχή να κατακτήσει η ομάδα το μοναδικό πρωτάθλημα Ελλάδας εκτός Αθηνών στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ την περίοδο 1991-1992, χαιρετάμε τον καπετάνιο και οδηγό της ομάδας μας τον αγαπημένο μας προπονητή και δάσκαλο Γκάρυ Άριουντιούνοφ, που μας άφησε σήμερα 16 Μαΐου 2021 και πήγε στους ουρανούς.

 

Τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη. Τον ευχαριστούμε για όλα όσα μας έδειξε, για όλα όσα μας δίδαξε. Για πάντα θα είναι στις καρδιές μας. Καλή ανάπαυση στην ψυχή του στην δεύτερη πατρίδα του, όπως αποκαλούσε την Ελλάδα μας.

 

Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Coach. Οι παίκτριες σου και πολλοί άνθρωποι που σε αγαπάνε:

 

1. Ιωάννα Καπουσούζη

2. Γιώτα Κούρτη

3. Μαρία Παπαγεωργίου

4. Κατερίνα Βολιώτη

5. Νίκη Αυθεντοπούλου

6. Μεντέα Μιχέιτζε

7. Σόνια Δάφκου

8. Δάφνη Πιπερά

9. Ζωή Τηγανίτα

10. Χρύσα Μαλλιαριδου

11. Ελευθερία Καραδούκα

 

- Νίκος Παπαδόπουλος (Γυμναστης)

- Τάσος Λαζαρίδης (Έφορος)

- Ανδρέας Μπουρτζής (Έφορος)

- Νίκος Παντελίδης (Πρόεδρος)

 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια