Εκατερίνεμπουργκ-Αβενίτα στον τελικό της Ευρωλίγκα γυναικών-Ανάλυση των ημιτελικών από τον Αγγελο Γιαννουλάκη-Φωτορεπορτάζ

 

Μετά από συγκλονιστικό αγώνα στον πρώτο ημιτελικό του final4 της Euroleague η δις πρωταθλήτρια Ευρώπης Εκατέρινεμπουργκ νίκησε 88-84 την Φενερμπαχτσε και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

 

Ο κόουτς Άγγελος Γιαννουλάκης περιγράφει στο https://www.superbasket.gr/ με το δικό του έμπειρο μάτι τι είδε στο πρώτο ματς της τελικής φάσης της κορυφαίας διοργάνωσης της FIBA που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη. 

 

«Παιχνίδι ουσιαστικά τελικός αφού η μόνη ομάδα που θεωρώ πως έχει την ποιότητα στην καλή της μέρα να ανταγωνιστεί τον κολοσσό που λέγεται Εκατερίνμπουργκ είναι η Φένερ που παίζει και στην Πόλη της.

 

Ανταγωνιστικότατο πρώτο ημίχρονο, πολύ τρέξιμο, καθαρά ένας εναντίον ενός, χωρίς βοήθειες και παγίδες και με παθητικές αντιμετωπίσεις στα screen στη μπάλα. Αυτό σε συνδιασμό με την αναμφισβήτητη επιθετική ποιότητα που έχουν οι δύο ομάδες στα ρόστερ τους οδήγησε στην πρωτοφανή παραγωγικότητα για final four γυναικών των 103 πόντων στο πρώτο 40λεπτο.

 

Μέτρια απόδοση από την Γκράινερ, με Βαντέεβα και Τζόουνς η Ρωσική ομάδα πήγε καλύτερα πήρε επιθετικά ρημπάουντ και έκλεισε το ημίχρονο με προβάδισμα    55-48.

 

Η γηπεδούχος Φένερ έμεινε κοντά στο σκορ με πολύ καλά ποσοστά στο τρίποντο και πρωταγωνίστριες τις εύστοχες Ζανταλασίνι και Γιακουπόβα.

 

Τακτικά καμία αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, όμως η προσωπική άμυνα έγινε πιο επιθετική και αποτελεσματική. Η Φένερ έκανε μια πρώτη προσπάθεια ανατροπής αλλά η Γκράινερ έβαλε κάποια σουτ από μέση απόσταση, ανέβηκε ψυχολογικά και την έπνιξε.

 

Η Τουρκικη ομάδα όμως δεν το έβαλε κάτω και σιγά σιγά έκανε ακόμη μια απόπειρα που έφτασε μ ένα απίθανο, εκτός ισορροπίας και με σπάσιμο, τρίποντο της Γιακουπόβα την διαφορά στο 84-86 στα 13 δεύτερα πριν την λήξη, αλλά ως εκεί.  Το  υπέρτατο φαβορί πέρασε στον τελικό.

 

MVP του αγώνα ή παλιά παίκτρια της Φενερμπαχτσε επί εποχής Δικαιουλάκου η Αλι Κουίκλι».

 

*H Αβενίντα νίκησε 72-61 στον δεύτερο ημιτελικό του final4 την Σοπρόν και θα είναι την Κυριακή παρούσα στον μεγάλο τελικό απέναντι στην Εκατερινεμπουργκ.

 

Ο Άγγελος Γιαννουλάκης γράφει και για το δεύτερο ματς της σημερινής μέρας στην

Volkswagen  Arena της Πόλης.

 

«Δυο παρόμοιες ομάδες με μακρά επιτυχημένη πορεία στον άλλο ημιτελικό. Η Ισπανική ομάδα πιο πλήρης σε υλικό αλλά ανανεωμένη φέτος κατά πολύ.

 

Η Ουγγρική είναι ομάδα οικογένεια με τον ίδιο βασικό κορμό για χρόνια και οργάνωση που με μικρό σχετικά μπάτζετ την φτάνει πάντα ψηλότερα από ότι περιμένεις.

 

Κεντρική φιγούρα στο ματς ο τρίτος Ισπανός προπονητής του Final 4 και προπονητής της χρονιάς στην Ευρωλίγκα Ρομπέρτο Ινίγκεζ που οδηγεί την φετινη του ομάδα Αβενίδα απέναντι στην περσινή που αυτός έστησε και καθιέρωσε στα μεγάλα σαλόνια.

 

Επίσης Tiffany Hayes και Katie Lou Samuelson πρώην αθλήτριες του Geno Auriema στο  Connecticut απέναντι στις πρώην συμπαίκτριες τους Gubby Williams Megan Walker.

 

Και οι δύο ομάδες ξεκινούν από την άμυνα. Δεν περιμέναμε ρεκόρ φινέτσα και επιθετική ποιότητα, αλλά οργανωμένο σκεπτόμενο μπάσκετ με υπομονή συνέπεια και καλές συνεργασίες. Πρώτο δεκάλεπτο ασφυκτική άμυνα από την Αβενίδα και σταθερό προβάδισμα 16-10. Στο δεύτερο τίποτε εύκολο για τις Ισπανίδες και ένα καλάθι διαφορά για την Σόπρον που έβαλε και αρκετά μακρινά σουτ 30-32.

 

Σεληνιασμένη Katie Lou Samuelson την τρίτη περίοδο και απόσταση ξανά για την Αβενίδα (50-42 στο 30') που έγινε ασφαλείας 5' πριν τη λήξη με ασφυκτική και πάλι άμυνα και πρωταγωνίστρια στην επίθεση την Hayes. Τελικό 71-62 και ραντεβού την Κυριακή».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια