Οι Πάνθηρες Καβάλας και η 6η Απριλίου

Από τους Πάνθηρες Καβάλας πήραμε την παρακάτω ανακοίνωση:

 

«Το 1987 η Αμερικανική Εθνική Κοινοπραξία Ακαδημαϊκών και Αθλητισμού (NCAS) ίδρυσε την 6η Απριλίου ως Εθνική Ημέρα Σπουδαστών-Αθλητών για να τιμήσει τους μαθητές-αθλητές γυμνασίου-λυκείου και κολεγίου, που έχουν διακριθεί σε στόχους  ακαδημαϊκούς και αθλητικούς και που έχουν συνεισφέρει στις κοινότητες και τα σχολεία τους με σημαντικό τρόπο.

 

Επίσης από το 2013 η 6η Απριλίου ανακηρύχθηκε Διεθνής Ημέρα του Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και εορτάζεται κάθε χρόνο ενώ από το 2012 η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εγκρίνει δράσεις για την υποστήριξη διπλής σταδιοδρομίας των αθλητών - αθλητριών που συνδυάζουν αθλητικές επιδόσεις με σπουδές ή εργασία.

 

Για την οικογένεια των Πανθήρων, ο όρος Μαθήτρια-Σπουδάστρια-Φοιτήτρια και Μαθητής-Σπουδαστής-Φοιτητής είναι κάτι πολύ σημαντικό.

 

Πολλοί μαθητές-αθλητές αναλαμβάνουν ρόλους ως ηγέτες στην κοινότητά τους και χρησιμεύουν ως πρότυπα για άλλους. Άλλοι ξεπερνούν τις αντιξοότητες και παρέχουν παραδειγματικά επιτεύγματα. Εμείς ενθαρρύνουμε κάθε προσπάθεια των οικογενειών, των σχολείων και των κοινοτήτων να υποστηρίξουν τους μαθητές-αθλητές τους στις ομολογουμένως δύσκολες προσπάθειές τους.

 

Χαιρετίζουμε αυτά τα παιδιά τόσο στο γήπεδο όσο και έξω από αυτό. Τα υποστηρίζουμε  στους υψηλότερους στόχους και φιλοδοξίες τους.

 

Ευχόμαστε το παράδειγμα της συνεχόμενης άθλησης των Ηνωμένων Πολιτειών και της υποστήριξης της διπλής σταδιοδρομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης να γίνουν πράξη και στην Ελλάδα, ιδιαίτερα μάλιστα με την καθιέρωση του μπάσκετ και στα Ελληνικά Πανεπιστήμια».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια