Αγγελος Παπανικολάου: «Πραξικοπηματική, “τζούφια” και παράνομη η δημιουργία διοίκησης με δέκα μέλη στα 21»

 

Από τον υποψήφιο πρόεδρο της ΕΟΚ, Αγγελο Παπανικολάου, πήραμε την παρακάτω δήλωση:

 

«Με θλίψη και άκρατο προβληματισμό διαπιστώνουμε τις τελευταίες ώρες σχηματισμό πραξικοπηματικής – «τζούφιας» - διοίκησης εκ μέρους των υποψήφιων προέδρων κ.κ. Φασούλα, Λιόλιου.

 

Μέσα σε λίγες ώρες αποκαλύφθηκε το πραγματικό προσωπείο, για το οποίο μιλάμε από την πρώτη στιγμή, ξεχνώντας την ομόνοια και την ενότητα του χώρου αλλά και την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών.

 

Οι κ.κ. Φασούλας, Λιόλιος προχώρησαν στη δημιουργία μιας διοίκησης, η οποία είναι παράνομη δεδομένου ότι συμμετείχαν 10 μέλη από το προσωρινό ΔΣ της ΕΟΚ.

 

Ξέχασαν όμως, να διαβάσουν το καταστατικό της ΕΟΚ, όπου στο άρθρο 12, παρ. 16, αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά: «Το Δ.Σ. έχει απαρτία, όταν παρίστανται έντεκα (11), τουλάχιστον, μέλη του, οι δε αποφάσεις του λαμβάνονται με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών, εκτός και αν ορίζεται διαφορετικά στο Καταστατικό αυτό ή στο Νόμο. Σε περίπτωση ισοψηφίας, υπερισχύει η ψήφος του Προέδρου».     

 

Σας τους αφήνω στην κρίση σας. Θέλω να είστε πεπεισμένοι ότι θα εξακολουθήσω να εργάζομαι για την ενότητα, σεβόμενος απαρέγκλιτα την τήρηση των δημοκρατικών διαδικασιών».


Η πλευρά των Φασούλα και Λιόλιου ισχυρίζεται ότι το συμβούλιο που είχε ήδη απαρτία συνεχίστηκε καθώς τα υπόλοιπα μέλη έκριναν ότι δε θέλουν να συμμετέχουν στη διαδικασία. Οι ψήφοι ήταν 9 υπέρ και μια λευκή (του προέδρου της ΕΣΚΑ, Αλεξόπουλου). Το προεδρείο που έβγαλαν έχει ως εξής:

 

Πρόεδρος: Φάνης Χριστοδούλου

Αντιπρόεδρος: Νίκος Νικολόπουλος

Γενικός Γραμματέας: Ευθύμης Ρεντζιάς

Ταμίας: Μπάμπης Μαρκάκης

Ειδικός Γραμματέας: Κωνσταντίνος Ασημακόπουλος

 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ΕΟΚ έχει ήδη στείλει έγγραφο πρόσκλησης στα μέλη για συνεδρίαση την Τρίτη (6/4) προκειμένου να διεξαχθεί η ψηφοφορία.

 

Το πρωί της Τρίτης (6/4) θα κατατεθεί στο Πρωτοδικείο η σύνθεση του νέου Δ.Σ. από τις άλλες δύο πλευρές, αλλά όπως φαίνεται θα έχουμε πολλά επεισόδια ακόμα.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια