Στις κορυφαίες σουτέρ του NCAA η Κριμίλη

 

 Οι Ελληνίδες έχουν αρχίσει να γράφουν την δική τους ιστορία στο NCAA. Μετά τα πρώτα δειλά βήματα κάτι δεκαετίες πίσω, πλέον το βήμα προς την άλλη όχθη του Ατλαντικού γίνεται πολύ πιο συχνά. Μία από τις διεθνείς που το πήραν απόφαση να… ξενιτευτούν ήταν η Ιωάννα Κριμίλη και φρόντισε φέτος να το κάνει να αξίζει.

 

Όπως διαβάζουμε στο www.basketa.gr με τη φανέλα του Σαν Φραντσίσκο η γκαρντ από την Κρήτη βρίσκεται ανάμεσα στις πέντε καλύτερες σουτέρ τριών πόντων του NCAA.

 

Η δύσκολη σεζόν και η ιδιαίτερη κατάσταση

 

Η Κριμίλη τυπικά βρίσκεται στη δεύτερη χρονιά της στο κολεγιακό πρωτάθλημα. Επειδή όμως η χρονιά τελείωσε όπως τελείωσε πέρυσι και επειδή επιπλέον τραυματίστηκε νωρίς σχετικά και έχασε έτσι κι αλλιώς όλη τη σεζόν, χαρακτηρίζεται ως redshirt freshman. Και ως τέτοια ξεχωρίζει φέτος στη σεζόν 2020-21, φτάνοντας να αναδειχθεί 11 φορές καλύτερη πρωτοετής της εβδομάδας στην κανονική περίοδο και στο τέλος της να συμπεριληφθεί στην καλύτερη πεντάδα της WCC (West Coact Conference).

 

Τρίποτα και με… κλειστά μάτια

 

Το μεγάλο όπλο της Κριμίλη είναι τα σουτ τριών πόντων. Βοηθά σε πολλούς τομείς, μπορεί να συνεισφέρει με πολλούς τρόπους, αλλά τα τρίποντα ήταν αυτά που την έχουν φέρει το όνομά της σε ξεχωριστές λίστες φέτος, αναγκάζοντας το NCAA να τη συμπεριλάβει σε ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα που περιέχει τα ονόματα μόλις πέντε αθλητριών.

 

«Η Ιωάννα Κριμίλη έχει σημειώσει μέχρι στιγμής 81 τρίποντα, όσα και η Κέιτι Μπένζαν του Μέριλαντ, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για μία σεζόν για το Σαν Φραντσίσκο. Είναι μία ακόμη πρωτοετής που αξίζει να προσέξετε.

 

Μπορεί να σκοράρει με πολλούς τρόπους, αλλά είναι γνωστή για το θανατηφόρο σουτ του πίσω από τη γραμμή. Είναι έκτη στη χώρα σε εύστοχα τρίποντα με 3.52 ανά αγώνα και 9η στη χώρα σε ποσοστό ευστοχίας με 46%.

 

Η Κριμίλη είναι ένας εφιάλτης στο σκοράρισμα για την West Coast conference, καθώς ηγείται των σκόρερ με 430 πόντους φέτος. Έχει μέσο όρο 18.7 πόντους και έχει ολοκληρώσει τη φετινή αγωνιστική περίοδο με δώδεκα παιχνίδια στα οποία έχει σημειώσει πάνω από 20 πόντους».

 

Στη λίστα περιλαμβάνονται ακόμη οι Κέιτλιν Κλαρκ (Αϊόβα), Άισα Σέπαρντ (Βιρτζίνια Τεκ), Κέιτι Μπένζαν (Μέριλαντ), Σκάιλερ Κάραν (Χάι Πόιντ)

 

 Νίκη στην τελική φάση της WCC

 

Η Κριμίλη βοήθησε την ομάδα της να προχωρήσει και με νίκη στην τελική φάση της WCC. Επικράτησε του Saint Marys με 69-63 και βρίσκεται στους ημιτελικούς, όπου θα αντιμετωπίσει τη Δευτέρα (8/3) το δεύτερο της κατάταξης BYU. Η Ελληνίδα γκαρντ στη νίκη επί του Saint Marys είχε 15 πόντους με 3/5 τρίποντα, τέσσερα ριμπάουντ, δύο ασίστ, μία τάπα και δύο κλεψίματα σε 35’.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια