«Εφυγε» ο Αχιλλέας Ζωηρός-Συλλυπητήρια από τη ΧΑΝΘ-Τι δήλωσαν Ανανιάδης και Τριγωνάς

 

Η Χ.Α.Ν.Θ. πενθεί τη απώλεια ενός επίλεκτου μέλους της, ενός ανθρώπου που πρόσφερε τα μέγιστα ως καλαθοσφαιριστής, ως στέλεχος και ως παράγοντας στην Αδελφότητα.  Ο Αχιλλέας Ζωηρός (γεννημένος το 1949) έφυγε από την ζωή σε ηλικία 72 ετών σκορπίζοντας θλίψη στον χώρο του μπάσκετ.

 

«Ο Αχιλλέας Ζωηρός εντάχθηκε από νεαρή ηλικία στο παιδικό τμήμα δράσεων της Χ.Α.Ν.Θ.», θυμάται για τον πρώην συμπαίκτη του ο Διονύσης Ανανιάδης και προσθέτει: «Συμμετείχε επίσης από μικρός στις κατασκηνώσεις της. Αγάπησε το μπάσκετ και προωθήθηκε γρήγορα στην πρώτη ομάδα. Ήταν αρκετά ψηλός για την εποχή, οι προπονητές τον χρησιμοποιούσαν ως σέντερ. Ήταν αυτός που έπεισε τον συμμαθητή του Μιχάλη Γιαννουζάκο να εγγραφεί στην ομάδα της ΧΑ.Ν.Θ.

Συνυπήρξαμε ως συμπαίκτες για αρκετά χρόνια, ήταν «παρών» και ενεργός ως αθλητής στις επιτυχίες που είχαμε στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και στις αρχές του 1970 με προπονητή τον Θόδωρο Ροδόπουλο. Η οικογένεια Ζωηρού είχε ευρύτερους δεσμούς με την Χ.Α.Ν.Θ. ενώ κι ο αδελφός του ο Ηλίας κατά πέντε χρόνια μεγαλύτερος αγωνίστηκε επίσης στην ομάδα μας».

 

Ο πρώην Γενικός Διευθυντής της Χ.Α.Ν.Θ. Χρήστος Τριγωνάς από την πλευρά του δήλωσε: « Ο Αχιλλέας ήταν ένας καταπληκτικός σπόρτσμαν και ίσως αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι πως εκτός από καλαθοσφαιριστής αγωνίστηκε με επιτυχία και στην ομάδα βόλεϊ της Χ.Α.Ν.Θ. Είχα την χαρά να συνεργαστώ μαζί του για αρκετά χρόνια. Διετέλεσε Μέλος του ΔΣ, Διευθυντής κατασκηνώσεων , Πρόεδρος  Φυσικής Αγωγής Γυμναζομένων. Ήταν ένας εξαίρετος άνθρωπος με μεγάλη αγάπη για την ΧΑΝΘ και μεράκι για τον αθλητισμό».

 

Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη 10/3 στα Κοιμητήρια της Θέρμης. Η Χ.Α.Ν.Θ. εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Αχιλλέα Ζωηρού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια